Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Keresztények? Alul...

Kedves Keresztények? Alul olvasható a kérdés

Figyelt kérdés

Elvettem egy lányt 8 éve. Nem voltam belé szerelmes, most sem vagyok. Ő szeret engem. Ezzel egyidejűleg testemben pszichoszomatikus tünetek kezdtek jelentekezni. Kezdetben nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget de mára az egész testem fájdalomban van. Vesém, mellékvesém, szívem, högöim, gyomrom károsodott. Szakemberek szerint a szervezetemet a házassággal egyidejűleg sokk érte, és lelkem nem bírja feldolgozni, hogy nem lehetek az igazi szerelmemmel, hanem elvettem egy olyan lányt, akit nem szeretek...hogy miért vettem el? Mert belemenekültem ebbe a házasságba az elöző igaz szerelmemmel való kudarc után, aki elhagyott engem. Vagyis úgy néz ki, hogy a jelenlegi házasságomra rámegy teljesen az egészségem. Feleségemmel nem veszekszünk, nem vitatkozunk, van egy közös gyermekünk. De lelkem egysezrűen nem akarja ezta házasságot. Most mit csináljak. Nem vagyok vállás párti, nem ez a célom. Istenhez fordulunk minden egyes nap. Kérem az Ő segítségét. Nem, nem ahhoz, hogy elhagyjam e vagy nem, hanem ahhoz, h legyek belé szerelmes és forassza eggyé a szivünket. De semmi változás, semmi útmutatás...egyre roszabb minden. Én nem tudom "megerőszakolni" a lelkem és benyúlni, hogy "na most már szeresd a feleséged..........csak közben a szervezetem rámegy teljesen.Tanácsok???

Ne gyertek Igékkel meg teologiával. Életszagú legyen az írásotok

2015. dec. 24. 18:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Mint keresztény csak azt mondhatom neked, hogy erre csak a Teremtő tudna segíteni, a tanácsai pedig a Bibliában vannak leíratva.

Mivel ezt elutasítod, ezért innentől nem tudom hogyan segíthetne egy keresztény aki Isten szavából tudja a segítséget megadni

"Élet szagú legyen"

az élet forrása a Teremtő, a Biblia ezért élő és hatást tud gyakorolni az emberek életére. sokan ezért tudtak változtatni, jobbá lenni, mert hagyták, hogy Isten szava vezesse az életüket

2015. dec. 24. 18:53
 2/16 A kérdező kommentje:

Jaaa...félreértettél.nem utasítom ela Teremtő szavait, hanem azt, amikor helytelen közegekben, tisztátalan módon haszálják a Teremtő szavait

"Mint az arany alma, ezüst tányéron, olyan a helyén mondott Ige "...érted?

Azt, h 1-2-n tisztátalan, szentségtelen módon ismételgetnek, oda nem való, közhellyé lesilányított Igéket.....no az a baj

2015. dec. 24. 18:57
 3/16 anonim ***** válasza:

J fej vagy, hogy azt írod, hogy ne jöjjünk teológiával, mert Keresztényeket szólítasz meg eleve, mi mással jönnének.

"Elvettem egy lányt 8 éve. Nem voltam belé szerelmes, most sem vagyok."

Hoztál egy döntést, aminek most szépen vállalod a következményeit. Ráadásul olyan biztos voltál a dolgodban, hogy egy gyereket is összehoztatok.

Keresztény szemszögből azt tudom mondani, hogy Isten előtt egyek vagytok, azt már ember szét nem választhatja. Ja és imádkozz. Ha még mindig rossz, imádkozz többet. Ha Isten nem segít, akkor biztos bűnös/számára nem tetsző életet élsz és azért sújt!

Normálisan gondolkodó/ép eszű ember szemszögből meg azt, hogy próbáljátok megbeszélni a problémátokat, ne idegenektől kérj tanácsot, hanem beszélj a feleségeddel, akivel már 8 éve együtt vagytok, öntsd ki neki a szívedet őszintén. A lényeg, hogy ne sunnyogj, mindig a legjobb út az őszinteség. Ja és próbáld meg kíméletesen, mert ő az elmúlt 8 évet a saját szemszögében nem hazugságban élte le...

Sok sikert!

2015. dec. 24. 18:59
 4/16 A kérdező kommentje:

Jó fej vagy

"Ha Isten nem segít, akkor biztos bűnös/számára nem tetsző életet élsz és azért sújt!

Ez de durva....te tényleg ennyit tudsz? Akkor az Isten képeddel némi baj van, de imádkozz és akkor Isten kijelenti magát neked.

Persze, h megbeszéljük, sőt az egész gyülekezet imádkozik értünk, sőt mi magunk is közösen....bármilyen furcsa az neked....mert, ahogy írtam is ( de gondolom felületesen olvastad ) nem elvállni akarok, hanem megoldani

2015. dec. 24. 19:03
 5/16 Shamash ***** válasza:

Segíts magadon, és Isten is megsegít!

Légy férfi! Színesítsd azokat a szürke hétköznapokat! Kérd meg a feleséged, hogy támogasson ebben. Kísérjen el egy meccsre vagy menjetek el sielni/nyaralni. Az ilyen kiruccanások jót tesznek a kapcsolatnak, én tudom. Vagy menjetek el egy félnapos gyalogtúrára, és persze színesítsétek a szexuális repertoárt is!

Mindn dolgonak esélyt kell adni, akár többször is, ám ha tényleg nem szeretsz belé, akkor el kell válni, mert egyébként tényleg belerokkansz! Ezt is tudom.

2015. dec. 24. 19:23
 6/16 Tamás321 ***** válasza:
Nekem is hasonló gondom van, mint neked, csak éppen a munkahelyekkel kapcsolatban. Mindegyiktől halálos betegséget kapok szinte, valami pszichoszomatikus dolog lehet ez is. De elvárja a társadalom, hogy emberek közt dolgozzak keményebben, mint ahogy az egészséges szervezet lehetővé tenné, azért, hogy ne büntessen hajléktalansággal. Igaz, nem érdekli a társadalmat az sem, hogy teljesen magamra maradtam és minden vagyonomat ellopták a bűnözők. És valójában utálok emberek közé menni, megbetegszem tőlük. Tehát én az emberi közösségekkel lehetek úgy, mint te a feleségeddel. Egyszer olvastam, hogy létezik olyan embertípus mint én, aki csakis egyedüllétben töltődik fel, sőt leginkább a természetben. Ezt az embertípust úgy hívják, hogy empata. De ez nem bibliai meghatározás, hanem pszichológiai. Tehát ennek tudatában megpróbálom ezt a beállítottságomat is figyelembe venni, mégis hihetetlen kényszer alatt élek, és mindennap egy küzdelem az életemért, amihez legtöbbször nincs is erőm. Nagyon kevesen vannak hozzánk hasonló szorult helyzetben, és ezért mindenki, még a vallásosok is tele vannak elbizakodottsággal, nagyképűséggel, mivel nem éri őket ez a hatás. De ők nem is tudnak az élet árnyoldaláról semmit, legtöbbször csak hozzávágják magabiztosan az emberhez az igéket, mert ők nem élik át mások bajait. Aztán lehet, hogy a te bajod nem hasonló az enyémhez, nem tudom, csak próbáltam találgatni.
2015. dec. 24. 19:36
 7/16 anonim ***** válasza:

1-ső vagyok.

Értem a gondolatot, és bizonyos értelemben igaz is.

Ezt a hölgyet mennyire ismerted? úgy értem, hogy mennyire tudtad, hogy jó feleséged, társad lesz az életedben?

Mert akkor tudtad azt is, hogy vannak olyan jó tulajdonságai, amik miatt vállalni mered ezt a nagy felelősséget, hiszen Isten előtt a házasság egy szövetség a két ember között Isten előtt.

bizonyára rendelkezett azokkal a tulajdonságokkal, ami miatt feleségnek elfogadtad, tehát van benne szeretni való. Ezen első lépésként gondolkodj, s ezután tudnánk tovább lépni....

2015. dec. 24. 20:17
 8/16 A kérdező kommentje:

Tamas321 ,

A legjobb és legőszintébb választ tőled kaptam. Tudom, h én is empata vygok, ismerem ezt a pszichológiai embertípust. Egyedül érzem jól magam, nagyon szeretem a természetet, senki ne szóljon hozzám. Hivő vagyok, de a lelkem nem tudom megerőszakolni..........

Köszi, h nem jöttél száraz Igékkel nekem...........végre valaki, aki a saját tapasztalatát/életét írja le.

Szívesen venném, ha írnál még. Te hivő vagy Tamás321

2015. dec. 24. 20:30
 9/16 anonim ***** válasza:

"Persze, h megbeszéljük, sőt az egész gyülekezet imádkozik értünk, sőt mi magunk is közösen..."

Meg is beszélitek, imádkoztok is, egymással is, meg a gyülekezettel is - akkor nem értem mi a problémád.

Szerinted egy internetes fórum anonim válaszai mivel tudnak többet adni, mint az egész gyülekezetetek bölcs tanácsai és összes imája?

2015. dec. 24. 20:39
 10/16 A kérdező kommentje:
Lehet..
2015. dec. 24. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!