Kedves Keresztények? Alul olvasható a kérdés
Elvettem egy lányt 8 éve. Nem voltam belé szerelmes, most sem vagyok. Ő szeret engem. Ezzel egyidejűleg testemben pszichoszomatikus tünetek kezdtek jelentekezni. Kezdetben nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget de mára az egész testem fájdalomban van. Vesém, mellékvesém, szívem, högöim, gyomrom károsodott. Szakemberek szerint a szervezetemet a házassággal egyidejűleg sokk érte, és lelkem nem bírja feldolgozni, hogy nem lehetek az igazi szerelmemmel, hanem elvettem egy olyan lányt, akit nem szeretek...hogy miért vettem el? Mert belemenekültem ebbe a házasságba az elöző igaz szerelmemmel való kudarc után, aki elhagyott engem. Vagyis úgy néz ki, hogy a jelenlegi házasságomra rámegy teljesen az egészségem. Feleségemmel nem veszekszünk, nem vitatkozunk, van egy közös gyermekünk. De lelkem egysezrűen nem akarja ezta házasságot. Most mit csináljak. Nem vagyok vállás párti, nem ez a célom. Istenhez fordulunk minden egyes nap. Kérem az Ő segítségét. Nem, nem ahhoz, hogy elhagyjam e vagy nem, hanem ahhoz, h legyek belé szerelmes és forassza eggyé a szivünket. De semmi változás, semmi útmutatás...egyre roszabb minden. Én nem tudom "megerőszakolni" a lelkem és benyúlni, hogy "na most már szeresd a feleséged..........csak közben a szervezetem rámegy teljesen.Tanácsok???
Ne gyertek Igékkel meg teologiával. Életszagú legyen az írásotok
Tamas321 ,
Minden szavaddal és mondaoddal egyet értek. A Igék,a miket írsz, na erre mondom, hogy "arany alma ezüst tányéron ".....Valahogy én is így gondooom, mint te. Még megpróbáltatásaim sehol sem voltak,akkor már Jób könyve volt a kedvencem. Olvastam éjjel és nappal. Próbáltam megérteni fejből, elméből, intelligenciából....nem ment.......most már megy, élettapasztalatból és a nyomorúság átélése miatt. A mai felületes, öltönyös, hallelujas kereszténység között, alig akadnak igaz barátok, őszinte testvérek. Ma ez megy: Beteg vagy? Imádkozz.....Még mindig beteg vagy? Imádkozz keményebben.........Még mindig???? Testvérem bűn van az életedben......ennyit erről.
Ma egy jó szó egy vigasztaló üzenet, egy szeretetteljes, együttérző mosoly többet ér egy beteg ember számára, mint sok ezernyi fejből mondott Ige.....
Furcsa, hogy olyan embertől nyerek bátorítást, akit nem ismerek, akit nem láttam, aki nem tudom hova jár mit csinál. Köszönöm
Es mi van ha a szerelmi csalodas miatt jott ez a csapas? Lehet, hogy azt nem dolgoztad fel rendesen es talan ugy menekultel bele egy hazassagba, hogy hatha az meggyogyit mindent. Amugy ez az eset elvetettseg-szagu nekem. Ne ertsd felre, nem feltetlen az elvetettseg szellemevel van bajod, de az elvetettseg erzese miatt beengedhetted az ellenseget. Amig az nincs begyogyitva benned, addig nem fogsz tudni szeretni senkit sem igazan, vagy nagyon nehezen bizol meg emberekben. Ha valakinek lelki eredetu bajai betegsegben manifesztalodnak, akkor ott a problema a legmelyebben, szellemi szinten van. A gyokerrel kell foglalkozni. A tulzott zarkozottsag es az emberektol valo tavolsagtartas mogott is mindig valamilyen bizalmi serules van, amiben megalazva erezhette magat az illeto. Az elutasitottsag erzese megszomoritja, sot megbetegiti az ember szellemet. A peldabeszedek azt irja, hogy: "de a megsebzett szellemet ki viseli el?" (Peldabeszedek 18:14) A feleseged tenyleg sokat segithet, akkor ha meg tobb tiszteletet es dicseretet kepes adni neked. Neked pedig azokra az igekre kellene raallni, ahol Isten szeretete tarulkozik fel. Ha neked megbicsaklott a hited Isten szereteben, akkor a felesegedet sem fogod tudni szeretni. Minden igaz hivoben ott van Isten szeretebol egy mertek. Ugy tudod a szivedben gondozni es novelni ezt a szeretetet, hogy sokasitod az igaz cselekedeteidet. A szeretet a hittel egyutt munkalkodik. Pl.lepd meg a testvereidet ajandekkal. Az meg jobb ha olyannak adsz aki nelkuloz is, vagy akit nem kedvelsz tulzottan. Az irgalmassag is lagyabba teszi a szivet. Onkenteskedj! Jobban tudsz szeretni utana. Ha eddig nem tetted, akkor vidd el a feleseged vacsorazni, vagy egy olyan helyre, ahol akkor voltatok utoljara amikor ismerkedtetek. Vagy utazzatok el. Ne keresd a feleseged gyenge pontjait es ne gondolkozz azokon. Az erenyein gondolkozz!
Olvass jo konyveket! Pl. a lenti linken a kedvenceim kozul ezt ajanlom karacsonyra: E.W.Kenyon "Az uj fajta szeretet". Ha elolvasod garantalom, hogy felfrissiti a hited Isten josagaban:
Itt az útmutatás:
"Szakemberek szerint a szervezetemet a házassággal egyidejűleg sokk érte, és lelkem nem bírja feldolgozni, hogy nem lehetek az igazi szerelmemmel"
Milyen szakemberek szerint? Pap, lelkipásztor nem mondana ilyet, ezért feltételezem, pszichológus mondta; Csakhogy a lelked az te vagy, az csak úgy magától soha nem fordulna ellened valamilyen káros szellemi hatás nélkül, amennyiben a fiziológiai ok kizárható (testi betegség).
A káros szellemi hatás onnan is valószínűsíthető, hogy mint az rövid írásodból kiderül, te elfogadtad ezt a választ, és ezzel is gyötröd a lelked, vagyis nem a te lelked nem akarja ezt a házasságot, hanem a káros szellemi befolyás gyötör téged most már kétszeresen is a lelkiismeretednek kiadva magát. A szerelem eltúlzása szintén káros szellemi befolyásnak van kitéve, amennyiben példának okáért sok év távlatából sem tudja valaki túltenni magát egy előző kapcsolatán. Mert a szerelem eltúlzása nem más, mint az istennek való imádat felcserélése a szeretett személy (ember) imádatával. Ezt a részt nem ragoznám most tovább,- mert kérésednek megfelelően nem akarok teológiai elmélkedést a nyakadba zúdítani,- elég azt tudni, hogy ebben az állapotban az ember lelke mélyen megsebződik. És az ebből az állapotból való gyógyuláshoz mindenképpen szükséges a Krisztusban való alázatos hit!
Praktikus tanácsok:
1. De az ima önmagában nem elég. Más cselekedetekben is meg kell élni a Krisztusban való hitet.
2. Mi az életcélod? Mit akarsz elérni az élettől? Isten biztos rendelt neked egyet. Ha van célod, például saját cég alapítása, fejlesztése, akkor azt csinálod-é, vagy csak tengsz-lengsz a világban? Ezt tisztázd magadban! Úgy érzed, lemaradtál róla? Sosem késő!
Egy férfinak nem az az életcélja, hogy szerelemben élje ki a vágyát, családot alapítson, mert ezek csak ajándékok, amit vagy megad az Úr, vagy nem, hanem az, hogy tisztességes életet éljen, vagyis végbevigye azt, amivel az Úristen megbízta. Gondolj egy régi vágású papra. Ha olvasol itt más fórumokat is, akkor tudhatod, hogy a legtöbb fiatal férfi azon,- már elnézést,- picsog’, hogy miért nem jön össze neki a nagy szerelem, miért hagyták el, és borzasztóan lelki betegek, és ez azért van, mert a szerelmet és szerelmi kielégülést tévesen életcélként fogják fel. Aztán persze ez így ebben a formában soha nem jön össze senkinek, mert ez csak egy hamis és torz kép, amit a világ sugall, hogy ez a normális. Ha csak ennyi célja van egy férfinak az életben, az óhatatlanul elbukik, sose lesz boldog.
Van hobbyd, vagy más, amivel szívesen foglalkozol? Alapíts rá egy sikeres üzleti vállalkozást, vagy üzemeltess youtube csatornát, akármi, amihez kedved volna, és amivel eddig nem foglalkoztál, mert csak gyötörted magad hamisan. Az életcél felé haladó úton Isten mindenkinek megadja azt, amire szüksége van! Ez esetben például úgy, hogy a feleséged végre férfiként fog rád tekinteni, és ő is odateszi majd magát. Ugyanis a nőket taszítja, ha egy férfi céltalan és a siránkozáson, önsajnálaton kívül másra nem képes, hát hogyan is lehetne ebből boldog házasság?! Az önsajnálat szintén alattomos szellemi befolyás! Nem várhatod el, hogy a feleséged állandóan csak anyáskodjon feletted a lelki problémáid miatt, ugyanis ő is igazi feleségedként, és nem az anyádként szeretné megélni a házasságotokat! Te milyen példát mutatsz?
3. E mellett, mivel a házasság a szexuális örömszerzés színtere is egyben, ha gondok vannak, javítsátok fel! Nem kell különösebb perverziókra’ gondolni, hanem például kezd(jetek) edzeni, hogy egymás testét jobban kívánatosnak lássátok, tapasztalatból mondom, hogy pár hónap keményebb munka meghozza a gyümölcsét, és a nők értékelik, ha nem vagy elpuhult! Emellett fehérnemű, pózok, stb., tessék „felhúzni” egymást! Sosem késő! Ráadásul gondolj arra, hogy neked már meg van az a bizonyos „betevő” kéznél, amikor csak akarod, nem kell utána futkorászni! Azon kívül a mozgás levezeti a feszültséget is…
4. A világias tanácsok mellé: Mivel rossz az önértékelésed az esetet tekintve, és mert totálisan meg vagy tévesztve és belehajszolva a hibás életvitelbe, szerintem az imádságotok tárgya is rossz, mikor kéred Isten segítségét, hogy „legyek belé szerelmes és forassza eggyé a szívünket”. Magyarul, rosszat kérsz, nem azt, amire valóban szükséged van, továbbá ez nem kívánságműsor! Azt kell kérned, hogy Krisztus űzze el tőled a káros szellemi befolyást! (Valamint, hogy töltse meg örömmel a házasságotokat). Nem mindegy, hogyan kérünk és milyen áhitattal, milyen formában! A legtöbb embernek azért nem működnek az imái, mert rosszul fogalmazza meg azokat, és ezáltal nem tükröznek mást, csak önző földi vágyaikat. Szerencsére vannak jól bevált formák. Így e helyett inkább imádkozd el, akár naponta többször is a Miatyánkot, és más szabadító imákat! Egy példát tudok mondani:
Krisztus lelke
Krisztus lelke, szentelj meg engem,
Krisztus teste, üdvözíts engem.
Krisztus vére, ihless meg engem.
Krisztus oldalából folyó víz, moss tisztára engem.
Krisztus szenvedése, erősíts engem.
Ó, édes Jézus, hallgass meg engem.
Szent sebeidbe rejts el engem.
Ne engedd, hogy elszakadjak tőled.
A gonosz ellenségtől oltalmazz engem.
Halálom óráján hívj el engem.
És juttass el magadhoz engem,
Hogy szentjeiddel dícsérjelek téged.
Ámen
Az ima úgyis csak akkor fog hatni, ha átadod magad Krisztusnak, és feltétel nélkül , csak benne bízol.
5. Életmód változtatás és helyes imádkozás, végső esetben pedig szenteltesd fel az otthonotokat, valamint ha ezeket követően sem javul a helyzet, akkor fordulj ördögűzőhöz.
A lényeg az, hogy sosem éghetsz takarékon, nem tenghetsz-lenghetsz, életed végéig a dolgodat kell tenned.
És még annyit, hogy ha kijelölsz egy célt,
Utána pontokba szedve jelöld ki az állomásait és azok elérésének időpontját
És következetesen menj is rajta végig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!