A biblia szavai szerint, hogy kell elkülönülni a hitehagyottol?
Ennyire ne legyél már értetlen! Csak gondolj már bele, szerinted mit jelenthet az hogy a kereszténység monoteista vallás!
Egyetlen Isten van, és ez az egyetlen Isten három külön formában, megnyilvánulásban, személyként jelent meg nekünk.
Soha senki nem állított olyat hogy három külön isten lenne. Te jó ég, komolyan annyit sem tudsz, hogy miket állít, amit cáfolni szeretnél?
Vidiripi
István35!
"Egyetértek, a Szentlélek személy voltának kérdése valóban nehéz téma, s erről sokat írtunk régebben szp72-vel. Ha van a Szentháromságnak nehezen érthető, vagy inkább felfoghatatlan része, akkor ez az. Mindenesetre annyi bizonyos, hogy a Szentlelket nem valamiféle külön személyként kell elképzelnünk, hanem az Atya és a Fiú egységének, egyesülésének."
Na ez az! Erről beszéltem én is de jobb hogy te fogalmaztad így meg. Inkább felfoghatatlan...én erre szavazok. :) Ámen testvérem!
Krisztus a szegletkő az egység megtestesítője aki által Atyafiak lehetünk. Ő az aki ezt lehetővé tette és Isten jóságából olyan ajándék ez amelyet az ember kapott meg!
"Viszont azt sem szabad gondolnunk, hogy Istenről mindent meg kell értenünk emberként. Vagy hogy mindent megérthetünk róla emberként."
Na ezt magyarázd meg egy tanúnak! :D :D :D
Bocsánat ezt nem bírtam kihagyni! De teljesen egyetértek.
"A lényeg, hogy az apostolok személyként beszéltek a Szentlélekről, ezért én is úgy fogok. Szerintem ezzel kevésbé követhetek el hibát, mint akik mindenáron csak személytelen erőként emlegetik..."
Igen ebben is egyetértek. S ez egy nagyon jó érv!
140-es válaszoló! Neculai!
"Erről beszélt az apostol a Csel.20:29."Tudom,hogy eltávolzásom után elnyomó farkasok jönnek közétek,és nem fognak gyöngéden bánni a nyájjal,és közületek is támadnak majd férfiak,akik kiforgatott dolgokat fognak beszélni,hogy maguk után vonják a tanítványokat"."
A romániai IGAZHITŰ Jehova tanúira gondolsz?
Ha tovább olvasom azt a részt Cselekedetek 20:32-35 akkor a Vezető testület jut eszembe!
141."Egyetlen Isten van,ès ez az egyetlen. Isten három külön formában,megnyilvánulásban,szemèlykènt jelenik meg nekünk".
Isten nevèt ha leforditjuk azt jelenti=azzá vállok amivè válni akarok.Ez termèszetesen azt jelenti számtalan megnyilvánulása van(teremtö,megmentö,harcos,itèlö,birò stb. )Ez az állitás termèszetesen nem jön be nekem ès senkinek sem,csak annak aki nem kiván az igazság utjára lèpni.
Természetesen nem is a nevéből következtetünk erre. Hanem abból, amit a Biblia ír.
Csak gondold végig egy kicsit a helyzetet!
A Biblia kijelenti hogy az igaz Isten, a mi Istenünk csak egy van.
Másrészről kijelenti hogy az Atya Isten.
Harmadrészről kijelenti hogy Jézus Isten (erre hoztam több példát anno a 80. kommentben).
Tehát, most akkor a Biblia vagy meghazudtolja saját magát, vagy pedig Jézus ugyanúgy része az egy Istennek, ahogyan az Atya is.
Persze lehet próbálni tagadni, meg félremagyarázni, hogy áh, a Fiú az nem lehet Isten, de ettől még ott van a Bibliában, több helyen is, hogy bizony azok akik közvetlenül ismerték Jézust, magok az apostolok is a szó szoros értelmében Istennek tartották Jézust.
És azért inkább hiszek annak, amit az apostolok tartottak Jézusról, mint amiket az Őrtorony állít róla...
144."Tehát,most akkor a biblia vagy meghazudtolja saját magát,vagy pedig Jézus ugyanugy része az egy Istenek ahogyan az Atya is."
És akkor ez a filozófia után jön a kérdés. Jézus a tanítványait testvéreinek szólította:igy akkor ők is Isten Fiai ,mert a testvéreknek egy Atyjuk van, hanem nem testvérek.
Nem kell ezt ennyire túlbonyolítani.
Minthogy Isten a saját képére alkotta az embert, közvetve mindannyian Isten gyermekei vagyunk. Jézus pedig amíg köztünk járt, szintén ember volt.
Másrészről a gyülekezetemben (de akár más keresztény felekezet mási gyülekezeteiben is) én is testvéremnek hívok mindenkit. Mert bár nincs vérrokonság köztünk, de az Atyánk egy :)
Vidiripi
"És akkor ez a filozófia után jön a kérdés. Jézus a tanítványait testvéreinek szólította:igy akkor ők is Isten Fiai ,mert a testvéreknek egy Atyjuk van, hanem nem testvérek."
Az mind semmi! De még atyafiaknak is nevezik őket a Bibliában!
ApCsel 7:26 Másnap éppen akkor jelent meg köztük, amikor összevesztek, és békességre intette őket, ezt mondva: Férfiak, atyafiak vagytok, miért bántjátok egymást?
Vagy a Máté 5:24
Jehova tanúinál miért is nevezik egymást testvérnek? Hiszen nem mindenki közeli vérrokona a másiknak!
146.Hát most akkor mi is mondhatjuk magunkat Isten fiainak ha Jézussal testvérek vagyunk és a háromságnak tagjai vagyunk,és most fordul a kocka mert a háromságbol négyesség lett.Jézus Jánosnál.17:21."Hogy midnyájan eegyek legyenek ,mint ahogy te,Atyám,egységben vagy velem,és én is egységben vagyok veled,hogy ők is egységben legyenek velünk,hogy elhigye a világ,hogy te küldtél el engem"
Ez azt jelenti az övéi is háromság tagja de már más személyekről van szó ,igy minimum négyesség.
Ezt azért vezettem le mert igy magyarázzátok a háromságot filozófia,csúsztatás,rosszúl értelmezett biblia versek és értelmezési politika.
Ezekkel a jelzők használatával minden rosz értelmezést a helyére tesztek.De Jézus és az apostolok,sőt még Isten is ovott az Ószövetségben.
# 137
"Ki írta ,hogy a Fiú nem jó? Hogy állítássz ilyen beteges dolgot? Miért fogalmazol hamisságot ellenem?"
Ha vallod, hogy a Fiú jó annak ellenére, hogy a Biblia az Atyát nevezi egyedüli jónak, akkor milyen logika alapján mered azt mondani, hogy nem Isten? Az "isten" cím használatánál miért veted el azt a gondolatmenetet, amit a jóságnál használsz?
"Hát most akkor mi is mondhatjuk magunkat Isten fiainak ha Jézussal testvérek vagyunk és a háromságnak tagjai vagyunk,és most fordul a kocka mert a háromságbol négyesség lett.Jézus Jánosnál.17:21"
Ne akarj olyan mondatokat a számba adni, amiket sosem mondtam. Abból indultam ki, amire megjegyzem azóta sem jött tőled épkézláb válasz, hogy a Biblia egyértelműen Istennek nevezi Jézust.
Éppen te vagy az aki itt csúsztat meg terel össze-vissza, hogy ezt ne kelljen elismerned...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!