A biblia szavai szerint, hogy kell elkülönülni a hitehagyottol?
Vidiripi.
Gyülekezet és vezetőtestület.
A Jézus idejében már elkezdődött a központi irányítás.Jézus menybemenetele után az apostolok tartották Jeruzsálemben a központi helyet és onnan jártak a gyülekezeteket ha mondhatom az egész világon,ami az ők esetében szükebb volt mint most.
De mi a föld végső határáig vagyunk és hirdetünk,nincs ország és terület ahol nem vagyunk.
Mint az apostolok is központi irányítást szerveztek igy mi is.
Sokszor látom a barátaid István,Apexsus,Gabriel:ezek 60%-ban egyformán magyarázzák a témákat és kb.40%-ban ellent mondanak egymásnak,amit próbálják,hogy észre sem veszik.
Amikor a Tanut támadni kell akkor a legnagyobb az öszhang.
Szoval itt látszik a szervezetlensége,nincs öszhang és mindenki ugy magyarázza ahogy egyénileg tudja.De százzával nincs igazság,mert igazság csak egy van.
Igy a gyakorlat a mai és a régi kötelezően kéri a központi irányítást.Ahol nincs fej ott nincs élet.
Nálatok könyü mert foltokban vagytok egy néhány helyen és igy is az öszhang gyatra.
Én ezzel az irásomat hozzád befejezem végleg mert jobnak látom az igazságtalan pofonokat elkerüljem.
"Amikor a Tanut támadni kell akkor a legnagyobb az öszhang."
Azért ezt kiemelném egy kicsit. Vicces hogy ebből sem esik le, hogy vajon ez mit jelent.
Ekkora összhang értelemszerűen annak az eredménye lehet, hogy különféle felekezetek teljesen különféle személyiségű emberei mind egyöntetűen látják, mekkora hibák vannak a Tanúk tanaiban és viselkedésében.
Lásd most is, kikéred magadnak a pofonokat, ami valójában mind teljesen jogos kritika, mert ugye az már nem megy hogy megcáfold a kritikát... ez pedig elég egyértelműen indukálja azok jogosságát!
Vidiripivel is volt már hogy épp nem értettem egyet valamiben, de most mégis jogos észrevételeket hozott, amiket te csak így egy legyintéssel megpróbálsz félresöpörni, ezzel saját magadra és a szervezetedre vetsz ám kimondottan rossz fényt!
62.Titeket az a háromság tart össze ami nincs.Ez pedig égészen irásellenes ha valakik a hazugságon tartnak össze.
Ezt Jézus pártoskodásnak nevezi én is.
Ugyan igy fogott össze Jézus ellen az a nép akik az előtte lévő napokban még szeretettel követték,átáltak az elnyomoik mellé a Romaiakhoz ez a PÁRTOSKODÁS.
Folytatom."kritika vrs.rágalom.
Te ha a rágalmat kritikának nevezed akkor még önérzeted sincs.Ebböl fakadóan kineknincs önérzete igaz hite sincs,csak az ellenkezője.
Vidiripi
61. válaszoló!
Úgy is elolvasod amit írok, hogy nem válaszolsz az részlet kérdés, nincs jelentősége!
"A Jézus idejében már elkezdődött a központi irányítás."
Milyen központi irányítás? Ezt ki kellett volna fejtened! Ez így hiányos!
"Jézus menybemenetele után az apostolok tartották Jeruzsálemben a központi helyet és onnan jártak a gyülekezeteket ha mondhatom az egész világon,ami az ők esetében szükebb volt mint most.
De mi a föld végső határáig vagyunk és hirdetünk,nincs ország és terület ahol nem vagyunk."
Hű micsoda magasságok. Gondolom most az kellene hogy idézek néhány Biblia verset ezzel kapcsolatban. Majd meg is teszem de ez egy összetett téma így egy kicsit felkészülök rá mielőtt választ adnék.
"Mint az apostolok is központi irányítást szerveztek igy mi is."
Az apostolok nem szerveztek központi irányítást sőt volt hogy össze is vesztek. S azt is elárulom neked hogy nem olvastál elég figyelmesen. Írtam már neked korábban is. Pál ír így, "...elrendelem..." ez nem többesszám! Hol van a testület ebben?
"Sokszor látom a barátaid István,Apexsus,Gabriel:ezek 60%-ban egyformán magyarázzák a témákat és kb.40%-ban ellent mondanak egymásnak,amit próbálják,hogy észre sem veszik."
Amennyiben ezt tényként kezeled akkor nekem is tényként kellene kezelnem és úgy hivatkoznom rá hogy az Őrtorony és az ENSZ-es barátaik és azok összefonódása?
Miért akarsz te egységet olyan kérdésekben ahol nincs is? Akiket felsoroltál azok a felebarátaim de nem tartom őket a hit testvéreimnek. Egyedül István ismerem egy kicsit s róla is eleinte azt hittem hogy Jehova tanúja. Na ehhez mit szólsz?
"Amikor a Tanut támadni kell akkor a legnagyobb az öszhang."
Itt is tévedésben vagy. Egyszerűen nem bírjátok felfogni és nem csak te hanem egyetlen Jehova tanúja sem. Hogy nem a tanúk vannak támadva hanem az Őrtorony szervezet legalább is részemről biztosan. De mivel te azt hiszed hogy te vagy maga a szervezet így azt hiszed hogy téged támadnak. De ez nem így van.
Viszont a saját felelősségedet azt ne hárítsad másokra. Ugyan is ki is hozta meg azt a döntést hogy itt írogatni fog? Te voltál az most meg csodálkozol hogy ennek a döntésednek következményei vannak? De miért csodálkozol ezen? Mit is tanít neked az Őrtorony? Azt hogy nem szabad olyan oldalakon fent lenni ahol hitehagyott irodalommal vagy ilyesmivel lehet találkozni, hát itt bizony lehet és te jöttél ide szóval fejezd be ezt amit csinálsz és azonnal menj innen!!!!!!!!!! Megértetted?!! S beszélj egy vénnel aki majd helyre igazítja a helytelen gondolkodásodat! Viszont ha ezt nem teszed meg az is a te döntésed és tudd meg hogy az az egyházad tanítása ellen való. De ám legyen így viszont akkor fejezd be a siránkozást mert ezt te vállaltad és nem rákényszerített valaki.
"Szoval itt látszik a szervezetlensége,nincs öszhang és mindenki ugy magyarázza ahogy egyénileg tudja.De százzával nincs igazság,mert igazság csak egy van."
Nem itt csak az látszik hogy van amiben egyet értünk és van amiben nem értünk egyet. De ehhez nem kell szervezés mivel pont mint Jehova tanúi esetében úgy a többi egyház esetében sincs az hogy mindenki kifejti a nézetei illetve a hitét az internetes fórumokon. Ennyi és nem több. Ne láss bele olyat ami nincs is ott! Itt nincs szervezkedés azt illetően hogy közösen támadjuk az Őrtornyot. Mindössze az van hogy amit azok művelnek az átlép egy bizonyos határt és ezt szóvá teszik különféle egyházakhoz tartozó emberek. S igen ebben tényleg egyetértünk. De még olykor itt is lehetnek különbségek. Én pl. egyetértek azzal hogy nem kellene vérátömlesztést elfogadnia egy keresztény embernek de azzal már nem értek egyet hogyha még is elfogadja akkor ki kell közösíteni ez miatt! Persze nem ennyire egyszerű a helyzet de mivel úgy sem beszélünk ennyi is elég!
"Igy a gyakorlat a mai és a régi kötelezően kéri a központi irányítást.Ahol nincs fej ott nincs élet.
Nálatok könyü mert foltokban vagytok egy néhány helyen és igy is az öszhang gyatra."
Mert te azt hiszed hogy ez a cél. De a cél az nem ez! Te soha nem is fogod megérteni hogy mi is a cél. Ha esetleg még is rájönnél akkor meg már nem kell kérdezned csak lefogod írni és kész!
"Folytatom."kritika vrs.rágalom.
Te ha a rágalmat kritikának nevezed akkor még önérzeted sincs.Ebböl fakadóan kineknincs önérzete igaz hite sincs,csak az ellenkezője."
kritika - "ezzel meg ezzel nem értek egyet, ezért meg azért. Ez pedig például azért hazugság mert itt a bizonyíték az ellenkezőjére"
rágalom - "de én magasabb szinten állok meg mindent jobban tudok meg te tudatlan vagy és a gyülekezeted is rossz, meg ez hazugság meg nekem van igazam és kész!"
Áldást mondanék, ha rágalom helyett végre egyszer kritikát látnék tőletek!
"Titeket az a háromság tart össze ami nincs.Ez pedig égészen irásellenes ha valakik a hazugságon tartnak össze."
A hazugság az, hogy Jézus egy angyal lenne, egy teremtmény! Erre szinte minden keresztény felekezet rájött, annyira nyilvánvaló.
Zsidó levél 1. fejezet 5. vers:
"Mert az angyalok közül kinek mondta valaha: „Fiam vagy te, ma nemzettelek téged!” majd: „Atyjává leszek, és ő Fiammá lesz.”"
Mi a tanúk válasza erre? Az első angyalnak. S azon már el sem gondolkoztok, hogy a többi angyaltól miért van megtagadva a fiúnak nevezés... Vajon melyik földi apa tagadná meg gyermekétől a "Fiam vagy te" mondatot csak azért, mert nem az első?
S persze a Biblia válasza az, hogy semelyiknek:
"Vajon ezek nem szolgáló lelkek-e mind, akik azokért küldettek szolgálatra, akik örökölni fogják az üdvösséget?" 14. vers
Vagyis a Fiú nem angyal, nem tartozik közéjük. Azok csak szolgáló lelkek.
"Amikor pedig bevezeti az elsőszülöttet a világba, ismét így szól: „Imádja őt az Isten minden angyala!”" 6. vers
Fogós kérdés következik: Lehet-e Jézus angyal, ha Isten minden angyala imádja őt?
Kedves Tanuk:nem is èrtem mièrt álltok le ezzel a három szemèlyel.Ha a szentirásbol igazoltok valamit semmisnek veszik.Ők bibliával vagy nèlküle mindent igazolnak,termèszetesen nagyjæból hamisan.
Olyan szobeli agreszivitæsuk van mint a komunista ællambiztonságnak.Ezek a vallásuktol megbizott szemèlyek akik elnyomják az igazságot.Ez az antikriszus.
Nem vagyok tanu de vègig nèztem az oldalt ès èn szègyelem magam ha az èn vallásomhoz tartoznak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!