A biblia szavai szerint, hogy kell elkülönülni a hitehagyottol?
Vidiripi
"Pld.gondom van a magyar nyelvvel(lehet,hogy van mivel román iskolákat végeztm,befejezve 1968 -ban a Fémipari tehnikumot és már 68 éves vágyó).De a téma nem ez."
Tehát akkor te vagy a nagyobbik testvér! Most hogy ezeket az információkat leírtad így derült ki számomra hogy mi már beszélgettünk egyszer korábban!
Sajnálom ha esetleg megbántottalak. De az hogy Romániában élő magyar vagy az akkor sem mentség arra hogy olyasmit állítottál amit én nem is írtam.
A félre értések az egy másik dolog. Azt beszéljük meg! Viszont így hogy tudom hogy mi már beszéltünk ez azt jelenti hogy már van tapasztalatod. S a tapasztalatod alapján nem értem hogy milyen alapon hozza fel azt bárki is hogy idegesít téged az amit neked írnak. Tudtad nagyon jól hogy kb. mire számíthatsz. Akkor ez miért lep meg téged vagy a testvéredet?
A másik amit meg már korábban is írtam az hogy nem te vagy támadva hanem az ŐRTORONY SZERVEZET! S nem te vagy a szervezet a szervezet a Vezető testülettel kezdődik, mivel ők azok akik meghatározzák a tanításokat és senki más. De javíts ki ha tévednék.
- Szerintem te azért vagy ideges mert a tudatalattid nem képes feldolgozni azt hogy nem léphetsz ki az Őrtorony szervezet adta KERETEK közül. Még akkor sem ha te magad jönnél rá arra hogy esetlegesen tévedés történt valamiben. Még ebben az esetben sem tehetnéd meg mert ez nem engedélyezett.
A háromságot félretéve nem reagáltál azokra a dolgokra amit azon kívül hoztam fel. Ha meg tennéd hogy reagálsz, akkor ki kellene lépned az adott KERETBŐL. Feltételezésem szerint ez valószínűleg lelkiismeretfurdalást okozna neked. Így jobb is hogy nem teszed. Bár sajnálom hogy ilyen helyzetben vagy.
"Én a háromságot és bármit emberektől akkor fogadok el ha bibliai alapja van"
Ugyan már! Ez nem így van. Elfogadtad a 2. keresztelkedési kérdést is. Annak milyen bibliai alapja van? Nem kell 72db ige elég kevesebb is!
"Annyit tudunk Nagy Consztántin 325-ben pogány létére tartotta azt a zsinatot ahol ez a tantétel létre jött.A zsinat előtt felkészitette a pogányokat és a keresztény püspököket,hogy mit kell mondani.
Arendo püspök ellentmondott és a végén végezve dolgát a hóhér alulról egy kardal feldöfött és a püspök szörnyet halt."
S ezt kik is tudják? Hol lehet erről olvasni külső forrásokat? Mert én szeretnék utána nézni ennek!
De ki is írok ezzel kapcsolatosan egy kérdést. Ettől függetlenül várom válaszodat. S kérlek ha azon múlik hogy előásd a régi történelem tankönyvedet akkor tedd meg!
Egyszer folyt a vita azon hogy az Ú.V.F.-nak nem ismerjük a készítőit. A hittársad azzal érvelt hogy nem lehet tudni a katolikus fordítás esetében sem hogy kik készítették név szerint. Aztán amikor részletes leírásokat kapott nevekkel és dátumokkal együtt sőt még könyvet is ajánlottam neki a témában akkor bizony egy szót sem szólt és nem ismerte el a tévedését. Ezért is kérem azt hogy te tedd meg azt hogy megírod hol lehet erről a püspökről olvasni! Előre is köszönöm!
110.Hát ezzel a hangnemmel képviseled magadat,vallásodat és Istent?Hát nem irigyellek!
Igy ártatlanul már kaptam többet is ugy,hogy nem lép meg.Főleg igy biblia ismeret nélkül,csak kell irjon valamit az ember és miből irna,ha nem azt amit tud.
Különben ha mégis elfelejtetted a háromságrol való érvelés volt a három Isteni személy alátámasztása a Bibliából.
Különben szokva vagyok az ilyen emberekkel.De tudod melyik biblia vers tartozik ide,amiért engem gyűlölsz. Máté.24:9.
"De tudod melyik biblia vers tartozik ide,amiért engem gyűlölsz. Máté.24:9."
Nem, tévedsz, pont hogy nem Jézus nevéért szól meg titeket bárki is, hanem épp azért, mert se a tanaitok, se a viselkedésed (ahogy egyszerűen csak gyalázkodsz, tereled a témát) nem keresztényi!
Azért az komoly gond hogy még azt sem érted, mi az egèsz alapja...
Kedves Vidiripi:Én csak az elkezdett témával szeretnék foglalkozni sem a te egyéni dolgaidrol sem az enyémről.
Én,magamról csak annyit,hogy amint említetted,hogy korlát közé vagyok szoritva ez téves ,továbbá a püspök kivégzését a YouTuben kaptam.
Nem szeretnélek lekötni de ha mégis akarsz érvelni akkor szoritkozzunk a háromságra,abban is a három istenség kilétére bibliai versekkel igazolva.
Több lényegtelen dologra kitértél, amit én mellőzök.Ha a szoba lévő témát letárgyaltuk majd jöhet egy másik.
# 104
Az egy istenes versekre:
"Mert ha vannak is úgynevezett istenek, akár az égben, akár a földön, mint ahogyan sok isten és sok úr van, nekünk mégis egyetlen Istenünk az Atya, akitől van a mindenség, mi is őérte, és egyetlen Urunk a Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is őáltala." (1Korintusz 8,5-6)
Pál világosan megmagyarázza, hogy milyen értelemben egy az Isten. Az Isten és az Úr szinonímák (váltófogalmak), hiszen minden isten úr is egyben, és minden úr (égi) isten is. Ugyanazt jelentik. Így van ez a kereszténység esetében is. Az Atya is Isten és Úr, és a Fiú is Isten és Úr.
Mondok egy példát: szerinted hány teremtő van? A helyes válasz az, hogy egyetlen egy: az Atya. De mivel elfogadjuk, hogy mindent a Fia által teremt, ezért nem tagadhatjuk, hogy lényegében a Fiú is teremtő, vagyis két teremtő személy van, két személy által valósul meg ugyanaz az egyetlen teremtés.
Akkor most hány teremtő van? Egyedül az Atya a Teremtő, mert minden teremtői hatalom eredendően az övé. De lényegében a Fiú is teremtő, mert minden teremtői hatalmat megkapott. Összességében az Atya és a Fiú közös Lelke a teremtő, vagyis a Szentháromság egy Isten.
Ugyanezt a logikát kell alkalmaznunk az Isten és úr címek esetében is. Pál azt mondja, hogy a világnak sok istene és ura van, a keresztényeknek azonban csak egy Úrt ismerhetnek el. Ez az Úr pedig Jézus. Természetesen hogy egy Urunk van, a Jézus Krisztus, az nem jelenti azt, hogy Isten nem Úr, ahogy az egyetlen Istenünk az Atya sem jelenti azt, hogy a Fiú nem Isten. Ki más lenne az Úr, mint az Isten? Ez Istenkáromlás kellene legyen számotokra. Egyedül Isten az Úr, a legfőbb Úr, az urak Ura.
"Az Isten, a ki teremtette a világot és mindazt, a mi abban van, mivelhogy ő mennynek és földnek ura, kézzel csinált templomokban nem lakik." (ApCsel 17,24)
Látod?
Ha az Atya és a Fiú nem egylényegű, akkor nektek szükségszerűen két uratok van. S mivel minden úr isten is egyben, ezért két istenetek is van, ahogy két teremtőtök is. Mindenható főistenetek persze csak egy van, de van egy másik meglehetősen nagyhatalmú alistenetek is. Mind a kettő a tiétek, mind a kettő isten, mind a kettő úr, mind a kettő teremtő. A két Isten vallása vagytok. Nekünk azonban valóban egy Istenünk és egy Urunk van. Mert az Atya és a Fiú ugyanaz az egyetlen Isten, ugyanaz az egyetlen Úr, mert ugyanazt az egyetlen isteni szellemet és ugyanazt az egyetlen uralkodó szellemet birtokolják. Két személy egyben, egy harmadikban, a Szentlélekben, ez a Szentháromság.
A Szentháromság Istenét nem a személyek száma, hanem a lényegük, vagyis a közös és egyetlen szellemük teszi eggyé, Isten lényege ugyanis a szelleme. Három Isteni személy van, de csak egyetlen Isten. Hogy a több személy is lehet egy, ez is világosan benn van a Bibliában, a Szentháromság titkát ugyanis maga az ember is visszatükrözi, aki a Biblia szerint Isten képmására teremtetett. A férfi és a nő két különböző személy, igaz? De a szeretetből fakadó házasságukban mégis eggyé válnak:
"Az ember ezért elhagyja atyját és anyját, feleségéhez csatlakozik s a kettő egy test lesz. Úgyhogy már nem ketten vannak, hanem csak egy test." (Mk 10,7-8)
Szóval itt maga Jézus mondja, hogy idézem: "nem ketten vannak" dacára annak, hogy egyébként két különböző személyről beszél. Érted, hogy ez mit jelent? Jézus ugyanerről az egységről beszélt, ami az Atya és a közte lévő kapcsolatot illeti: "Én és az Atya egy vagyunk." (János 10,30)
Isten pedig nem csak úgy egy, hogy külön testük volna, mert Isten nem testi lény, Istennek nincs teste, hanem szelleme van. Isten szelleme az Isten lényege, Isten ugyanis szellem (Jn 4,24). Az Atya szelleme a Fiú szelleme, az Atya és a Fiú egyszellemű, vagyis egylényegű. Az Atyát és a Fiút a közös és egyetlen szellemük teszi eggyé.
Na szóval érted most már, hogy miért egy az Isten?
113.Miért nem a témával foglalkozól, miért velem?Olyan ember beszél igy,akiben a szó megált.Azért mondani akar valamit és mit tegyen mindhogy a másikat bántsa.
Én is tudnám amásikat bántani de nem teszem.Szeretnék a témára szorítkozni nevezetesen a háromságra és a három isten kilétére a bibliábol,bibliai igazolásokkal.
"Szeretnék a témára szorítkozni nevezetesen a háromságra és a három isten kilétére a bibliábol,bibliai igazolásokkal."
Ez esetben még mindig várom a reakciót a 80. kommentben felvetett igékre.
Vidiripi
"Én,magamról csak annyit,hogy amint említetted,hogy korlát közé vagyok szoritva ez téves ,továbbá a püspök kivégzését a YouTuben kaptam."
Ja hogy a YouTube-on kaptad! Tehát le sem ellenőrizted hogy amit kaptál az valóban igaz e. Ezt szomorúan veszem tudomásul!
"Nem szeretnélek lekötni de ha mégis akarsz érvelni akkor szoritkozzunk a háromságra,abban is a három istenség kilétére bibliai versekkel igazolva."
Pedig nyugodtan leköthetsz hidd el részemről ez nem probléma.
Mit akarsz a háromsággal? Én ezzel kapcsolatosan már leírtam neked amit akartam. De ne láss bele olyat amit nem írtam. Olvasd el megint amiket írtam s ha nem világos valami akkor kérdezz rá! De én nagyon nem tudok mit írni a háromságról neked.
1. A háromság engem nem érdekel, mert nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget!
2. Sem Jézus sem az apostolok nem foglalkoztak ezzel a kérdéssel! Már ha ez egyáltalán kérdés.
"Több lényegtelen dologra kitértél, amit én mellőzök.Ha a szoba lévő témát letárgyaltuk majd jöhet egy másik."
Lényegtelen? Te lényegtelennek tartasz olyan dolgokat amik meghatározhatnak egy egész emberi életet? Hű hát nem semmi vagy mondhatom ez kemény de nagyon!
"Én is tudnám amásikat bántani de nem teszem.Szeretnék a témára szorítkozni nevezetesen a háromságra és a három isten kilétére a bibliábol,bibliai igazolásokkal."
Te nagyon belemélyedtél ebbe a dologba!
De előbb talán azt a kérdést kellene tisztázni hogy egyáltalán akkor most a Szentlélek az erő vagy személy vagy személytelen erő vagy olyan erő amely személy is egyben?
Még ez a kérdés sincs tisztázva. De újra felmerül a kérdés legalább is bennem. Miért is olyan fontos ez a tanítás? Én nem tudom!
Mert mi is a fontos? A mennyei Atya és az ő fia Jézus Krisztus biztosan az! Ez ki merem jelenteni! Természetesen fontos a szentlélek is. De hogy ők 3-an hogyan is egyek az egy másik kérdés. Szerintem még Isten és az ő Fia kapcsolatát sem értjük teljes egészében. Nem hogy a többi olyan dolgot amiről alig vagy nem is tesz említést a Biblia.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!