Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A biblia szavai szerint, hogy...

A biblia szavai szerint, hogy kell elkülönülni a hitehagyottol?

Figyelt kérdés

#Biblia #hitehagyott.
2016. dec. 16. 21:18
 101/151 anonim ***** válasza:
0%
98.veled nem beszèltem ès amilyen hangnemed van nem is fogok,te csak köpködj magad elè.
2016. dec. 22. 11:35
 102/151 anonim ***** válasza:
0%

Az én társalgásom veletek a végére ért,mert mivel bizonyítékok hiányában,csusztok át a személyeskedésre igy próbáljátok magatokat igazolni.Pld.gondom van a magyar nyelvvel(lehet,hogy van mivel román iskolákat végeztm,befejezve 1968 -ban a Fémipari tehnikumot és már 68 éves vágyó).De a téma nem ez.

Vidiripi mondja,hogy fokozatosan ismerteti a témát.Nekem van jobb dolgom ,mindhogy üresjáratban vitázzak.

Ha gondoljátok jöhettek konkrét és egy utolso bizonyítékkal mert nem kívánok olyannal vitázni mint a 98-as is ,akinek egy utolsó hangneme van.Egy ilyen neprobálja a keresztényi életet nekem bemutatni,helyébe szégyelném magam kereszténynek nevezni.

Amugy a többi háromtól elköszönök a kellő erőfeszitésért és próbálkozásért.

2016. dec. 22. 12:27
 103/151 anonim ***** válasza:
92%

"Az én társalgásom veletek a végére ért,mert mivel bizonyítékok hiányában,csusztok át a személyeskedésre igy próbáljátok magatokat igazolni."

Kedves Edgár! Neked valami kényszered az, hogy ami a te sarad, azt mindig a másikra próbálod hajigálni? Eddig mást sem csináltál, csak személyekedtél és gyalázkodtál.

János 1,18

"Istent soha senki sem látta: az egyszülött Isten, aki az Atya kebelén van, az jelentette ki őt."

Tessék itt van leírva egyértelműen, hogy a Fiú Isten. Vagy pedig ott van Tamás vallomása:

János 20,27-29

"Aztán Tamáshoz fordult: „Nyújtsd ide az ujjadat és nézd kezemet! Nyújtsd ki a kezedet és tedd oldalamba! S ne légy hitetlen, hanem hívő!” Tamás fölkiáltott: „Én Uram és Istenem!” Jézus csak ennyit mondott: „Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.” "

Amit Jézus elfogadott, sőt, boldognak nevezte a Tamáséval egyenlő tartalmú hitet látható bizonyíték nélkül vallókat. Ha Jézus nem lenne Isten, akkor megdorgálta volna ezért, nem gondolod? Mert akkor a vallomása felért volna egy Istenkáromlással...

2016. dec. 22. 12:45
 104/151 anonim ***** válasza:
0%

Istvan,lasits a sárdobálással:Itt nem csak Jézusrol volt szó,hanem a háromságrol és a három istenségről.Jöhetsz a Jézusra nézve részleges kétértelmü bizonyítékkal de akkor a biblia ellent mond önmagának a 72 bejegyzésem szerint ahol nemkétértelmü de határozott bizonyíték van.Nembeszélve még Jézus is egyedüli igaz Istennek nevezi.És még jön a szentszellem istensége amiről még nem is beszltünk ami telyesen homályos az istenségét tekintve mert még ti sem meritek említeni,mert 100%-ban alaptalan.

Látom óvatosan a személyeskedés vette kezdetét a konkrét bizonyítékok helyett.

2016. dec. 22. 13:06
 105/151 anonim ***** válasza:
91%

Később még írok a témában, de most dolgom van.

2016. dec. 22. 13:09
 106/151 anonim ***** válasza:
84%

István, szerintem hagyd! Tudom hogy szeretsz vitázni, de ennek így azért tényleg nincs értelme. Látod, többszöri felszólítás után is képtelen felfogni hogy a 72-es "egy Isten van" gyűjteménye semmilyen téren nem bizonyító erejű, mivelhogy konkrétan a Szentháromság is ezt állítja...

Azt hiszem már így is épp eléggé nyilvánvaló hogy semmilyen épkézláb érve nincs se a te meglátásaidra, se Vidiripiére, se az enyéimre!

2016. dec. 22. 15:20
 107/151 ede1219 ***** válasza:
83%

"Istvan,lasits a sárdobálással:"

Na pont ő a legkevésbé sárdobáló, és a leghitelesebbek egyike, mivel közétek tartozott, csak még időben kinyílt a szeme /korábban írtam már, csak 19%-os kollégának elkerülte a figyelmét/.

2016. dec. 22. 16:25
 108/151 ede1219 ***** válasza:
63%

Kicsit off,

de Isten merő véletlenségből nem hitehagyott?! Elvégre zsidónak született, aztán "meggondolta magát" és alapított egy új vallást.

2016. dec. 22. 16:56
 109/151 anonim ***** válasza:
0%

Én a háromságot és bármit emberektől akkor fogadok el ha bibliai alapja van.Es most is elfogadok bármit és köztük a háromságot is ha bizonyíték van rá.éppen ezért nem üres vitát szeretnék hanem konkrét bizonyítékot de csak a Bibliából,fordítási igényeim nélkül azaz bármelyik bibliából.

Két személy Megjelent itt az oldalon ismeret nélkül akik kötődni tudnak de nincs ismeretük,akiknek van azok nemgyőztek meg a bizonyítékok hiányában.Pedig tudják sem Jézusnak sem az apostoloknak eszükbe sem jutott a háromság tantétele.

Annyit tudunk Nagy Consztántin 325-ben pogány létére tartotta azt a zsinatot ahol ez a tantétel létre jött.A zsinat előtt felkészitette a pogányokat és a keresztény püspököket,hogy mit kell mondani.

Arendo püspök ellentmondott és a végén végezve dolgát a hóhér alulról egy kardal feldöfött és a püspök szörnyet halt.

Ennyit a tantétel létrehozásrol.

De ez nem annyira lényeges mint,hogy a mai napig egyesek megmagyarázzák a memagyarázhatatlant a bibliával szembe.

2016. dec. 22. 17:09
 110/151 anonim ***** válasza:
84%

Tehát akkor 67 éves létedre nem futja EGYETLEN ÉRTELMES VÁLASZRA SEM?

Bibliai igék vannak a jehovista állításoddal szemben.

De tudod kezdem azt hinni, hogy te egyáltalán nem is érted a bibliai igéket. Semmit sem fogsz fel belőlük az égvilágon. Kizárólag személyeskedésre futja neked, még egy értelmes mondatot nem sikerült leírnod. Szégyelld magad, hogy öreg korodra így lezüllöttél.

2016. dec. 22. 18:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!