Hiszel a beszélő kígyóban?
Kedves kérdező!
"Saját szemszögedből mondod ezt. Arra nem gondoltál, hogy ezt magadra is értheted?"
De gondoltam, és egyetértek Veled.
"Vagyis azt írtad le nekem, amit az egyházad tanított? Miért vagy biztos abban, hogy a te egyházad képviseli az egyedüli igazságot? "
Egyháztag volnék? Úgy tudom, hogy nem, de mesélj még rólam:)
"Egyszerűen csak meg akartam érteni, hogy miért kell szó szerint értelmeznünk a kígyó és a cethal szavakat. Jézus szavai sem bizonyítják, hogy szó szerint kell értelmeznünk a cethal gyomrát. Ha szó szerint kellene értelmezünk, akkor Jézus többi szavát, példabeszédét is szó szerint kell értelmeznünk. "
Akkor miért ignorálsz és próbálsz nevetségessé tenni néhány választ és válaszolót?
A Bibliában vannak példázatok is és vannak konkrét beszédek. Ráadásul Jézus előre szól, hogy példázatokban beszél és akkor is szólt, mikor nyíltan beszélt. Szerintem Te nem olvastad (elégszer) a Bibliát. Így felesleges vitatkozni. Szerintem Te nem Jézust keresed, hanem valami titkokat a Bibliában. De ezt Te tudod, nem én
Isten áldjon!
#szp köszönöm válaszod :)
#21 Szerinted nem olvastam a Bibliát. Itt voltál velem? :)
Megértem, hogy mindenkinek különböző véleménye van a kérdésemről, ezt nem kifogásoltam. Csak azt nem értettem, hogy miért kell szó szerint értelmezni a beszélő kígyót. Nem titkokat kerestem benne, hanem válaszokat. A kígyó egy metafora, ahogy szp72 írta, képletes.
A másik gondolatod az, hogy Jézus előre szólt hogy példázatokban beszélt és nem szó szerint kell értelmezni.
Olvassuk el János ev. 4. fejezetét, amikor Jézus beszélt egy szamariai asszonnyal és vizet kért tőle. Az asszonynak olyan vizet ígért, amelytől sosem szomjazik meg. Jézus nem mondta, hogy ez példázat. Nem mondta, hogy nem szó szerint kell érteni az élő vizet. Te mégis szó szerint értelmeznéd, mert Jézus nem mondta ezt nyíltan?
Barátom, a Biblia tele van nem szó szerint értendő metaforával. A cethal gyomra is az. Mint ahogy a föld gyomra is (Mt 12:40). A cethal gyomrát szó szerint értelmezed, de akkor a föld gyomrát is szó szerint kell értelmezned! De hát a földnek nincs gyomra :) Nem vonom kétségbe Jézus csodáit: halottámasztás stb. Nem vitatkozunk feleslegesen. Épp ellenkezőleg. Téged is Isten áldjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!