Palóc (nyelvjárásban beszélő) lányok vannak még?
Mert kb. 5 éve egy táborban találkoztam ilyen nővel, és akkor ,,szerelmes" lettem ebbe a dialktusba.
Vannak akik szégyellik, és elhagyják, inkább felveszik az unalmas ,,pesti-magyart". A magas e-zés nevetséges számomra - ugye ez lenne a ma elfogadott ,,helyes magyar" beszédforma.
Szóval érdekelne, hogy mondjuk a Felvidéken vagy Észak-Magyarországon élnek-e még olyan nők, akik tartják és tovább szeretnék adni a gyerekeiknek ezt a palóc nyelvjárást !
Előre is köszönöm, ha jelentkezel, hogy te épp úgy beszélsz, légyszives életkorotokat írjátok azért a válaszotok végére.
3-as:
És ha elutazok oda, mi lesz ?
1. Hol alszok ?
2. Hogy szólítok le a semmiből palóc csajt ?:
,,szia, palóc vagy ? Az szuper, leszel a barátnőm?" :D
3-as vagyok
Azért írtam, hogy utazz oda, mert ott találhatsz magadnak palóc leányt. Hogy hol alszol ? Majd összedobjuk neked egy booking.com-os szállás költségét...
Vagy talán azt vártad, hogy jelentkezni fog egy leányzó: Szia kérdező, készen állok egy partira... Te sem tudod, hogy néz ki, szerepel-e a rendőrség nyilvántartásában... Ő sem tudja ki vagy, talán egy füstös képű tyúktolvaj, vagy agysebész... ki tudja.
Lásd be, az én válaszom volt az igazi, a követendő.
Senki nincs tovább ?
Miért nincs itt egy palóc sem ? :(
Itt a gyakorin egyszer megismerkedtem egy huszonéves palóc lánnyal, és eredetiben nyomatta. :) (Élőben is találkoztunk, onnan tudom.) Alapvetően jó fej, de vannak hülye húzásai, így szétment a barátságunk.
Szóval tényleg fura volna, hogy "Helló, palóc vagy? Akkor ismerkedünk?"... :) Nekem se így lett ő ismeretségem, hanem véletlenül.
Nem adhatom meg az elérhetőségét, egyébként is baromi elfoglalt, a kevés szabadideje is oka volt, hogy szétmentünk.
Ő ragaszkodik a saját kultúrájához és akcentusához egyébként, sőt, a felvidéki anyaföldjéhez is, és ott akar utódokat majd.
Szóval keresgélj. Nógrádban különösen sanszos, meg a Felvidéken.
Köszönöm.
Várom a további válaszokat és tapasztalatokat.
Főleg magukat a palóc lányokat. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!