Palóc (nyelvjárásban beszélő) lányok vannak még?
Mert kb. 5 éve egy táborban találkoztam ilyen nővel, és akkor ,,szerelmes" lettem ebbe a dialktusba.
Vannak akik szégyellik, és elhagyják, inkább felveszik az unalmas ,,pesti-magyart". A magas e-zés nevetséges számomra - ugye ez lenne a ma elfogadott ,,helyes magyar" beszédforma.
Szóval érdekelne, hogy mondjuk a Felvidéken vagy Észak-Magyarországon élnek-e még olyan nők, akik tartják és tovább szeretnék adni a gyerekeiknek ezt a palóc nyelvjárást !
Előre is köszönöm, ha jelentkezel, hogy te épp úgy beszélsz, légyszives életkorotokat írjátok azért a válaszotok végére.
Azért ezt kétlem, mivel van csallóközi és van aki nem beszél nyelvjárásban, ilyenről is tudok (sajnos).
Szóval lényegében 3 féle képp beszélnek... de nekem direkt a palóc kell, hátha jelentkezik egy önkéntes leányzó.
33-as, neked ennyi eszed sincs, hogy kijátszd a rendszert ? Minek jönnek ide az ilyen emberek mint te válaszolgatni ?
Ha akar, és látja, meg megakar ismerni, úgyis ír, nemde ? :)
36-osnak van igaza.
Nem egy felvidékivel beszéltem azóta, és tényleg valahogy így oszlik meg!
38-as: köszi a válaszod. További szép napot kívánok.
Remélem azért lesz jelentkező :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!