Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyi idő alatt lehet németül...

Mennyi idő alatt lehet németül beszélő szinten megtanulni?

Figyelt kérdés
Van benne némi gyakorlatom,de a szavak nagy részét még el kell sajátítanom.Akik tudnak németül mennyi időbe telt megtanulni egy igényes,elfogadható szinten? (időm és kedvem is van rá)

2016. nov. 23. 20:21
 1/5 Vree ***** válasza:
750 óra a Foreign Service Institute szerint.
2016. nov. 24. 14:11
 2/5 Rick Mave ***** válasza:

Nem vonom kétségbe a Foreign Service Institute kompetenciáját, de mint minden átlagolás ez a szám (750 óra) is könnyen hamis következtetésekhez vezethet. Ha mondjuk egy cégnél 10 ember dolgozik és két menedzser fejenként 1 millió Ft-ot keres, míg 8 alkalmazott 125-125 ezer Ft-ot, akkor lehet az mondani, hogy ennél a cégnél az egy főre jutó kereset az 300 ezer Ft?

A skála, ha nyelvtudásról van szó, rettentően széles: vannak olyanok, akik akár egy szűk év intenzív tanulás után meglepően folyékonyan és kevés hibával beszélnek egy adott nyelven, mások évtizedek alatt sem jutnak egyről kettőre, kínos hallgatni, ahogy széttördelt, hibákkal teli, rosszul hangsúlyozott félmondatokban beszélnek. Az ismeretségi körömben (Németországban) mindkettőre van példa.

Tehát ezt átlagolni nem túl célravezető, ráadásul az ehhez tartozó fogalmak – igényes/elfogadható szint, ráfordított idő mennyisége és "minősége", ennek eloszlása (750 óra tanulás jelenthet 3 hónapot, de éppen 3 évet is), egyéni képességek tanulásban és kommunkációban, stb. – sincsenek kellően tisztázva.

2016. nov. 24. 18:20
 3/5 Vree ***** válasza:

^Nézd, a kérdező kérdése alapvetően hibás, de vagy ilyen "minden relatív" választ lehet adni rá mint a tied (ami igaz, csak nulla hasznáható információt ad végeredményben), vagy egy ilyen elnagyoltat. Én most az utóbbit választottam.

Szerintem ezzel többre megy az ember.

2016. nov. 24. 19:28
 4/5 anonim ***** válasza:

"750 óra a Foreign Service Institute szerint."

Azért azt tegyük hozzá, hogy ez egy amerikai intézet, ami amerikai, tehát angol anyanyelvi beszélők szempontjából vizsgálja az egyes nyelvek elsajátításához szükséges időt. Gyanítom, hogy magyar anyanyelvűként ez a szám kisebb, mert magyarként könnyebb ráérezni a német igekötők használatára (hiszen gyakran hasonlóan viselkednek), valamint rengeteg a tükörfordítás a szókincsben.

2016. nov. 24. 20:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Én gyerekkorom óta tanulom ezt a szörnyű nyelvet, de még mindig nem tudok tökéletesen :D
2016. nov. 24. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!