Krisztus azt várta, hogy még az ő ideje alatt jön el az Isten országa?
Uram segíts,
Az a helyzet, hogy vádoljátok szegény kérdezőt azzal, hogy nem tud szöveget értelmezni, ennek ellenére ti estek ugyan ebbe a hibába.
Először is, igen erősen válasszuk szét a konyha teológiát, amelyet a tömeg kreált magának önmaga gyarlósága és disznóságának mindenféle igazolására.
Így például, ha a tömeg, az úgy kívánja, akkor Jézus éppen Isten fia, ha pedig a tömeg úgy kívánja, akkor éppen József fia. Mer há' ugye Dávid leszármazottjának kell lennie.
Felkérném a tömeget, hogy most akkor döntse el.
Mer, ha nem József fia, hanem az Istené, akkor ő nem a zsidó messiás, sőt még az is erősen megkérdőjeleződik, hogy egyáltalán tényleg zsidó volt. Ha meg a Dávid leszármazottja és a József fia, akkor meg nem "lehet Isten", mer ember anyja, apja.
---
Aztán, folytassuk ezzel az Isten fia kérdéssel. Először is, Jézus egész tanítását átszövi az, hogy minden ember testvére a másiknak, és ő maga is a mi testvérünk. Ezen kívül tanításait átszövi az is, hogy az Atya mindenki atyja, nem csak az övé, hanem a tied is meg az enyém is.
Ergó, én annyira vagyok Isten fia, mint Jézus, és Jézus annyira volt Isten fia mint én. Vagy Te!
Vagyis megint egy tömegpszichózisba keveredünk. Jézus lehet az Isten fia, de ugye majd rám e sorok után fújsz, hogy mit merészelek, miért mondom magamra, hogy én is Isten fia lennék. Márpedig, ha én Isten fia vagyok, akkor én magam is Isten vagyok.
Marha bonyolult, szövegértés rulez!
---
Az, aki leválasztja Jézust az emberről, és kijelenti, hogy ő Isten, és mindenki más meg csak sárgombóc, azok akármilyen alázattal, akármilyen áhítattal is imádják Jézust és az Atyát, soha, de soha nem fogják elérni őt. És ez vica versa, vagyis Isten sem fogja ezeket az embereket elérni.
Ugyanis, ha te nem vagy Isteni eredetű lény, akkor soha nem lehetsz Istenné, és soha nem fogsz felnőni oda, hogy akár csak az Isten közelébe kerülj. Mert az egy elérhetetlen létállapot. Nem lennél képes elviselni.
---
No meg aztán idézgetünk, idézgetünk, csak a probléma ezzel az, hogy ez farizeusi módi így tanítgatni. Mert a szövegkörnyezetből kiragadva 1-1 mondatot feltüntethetek úgy is, hogy az Jézus Isteni mivoltára utal, meg úgy is, hogy nem.
Erre nagyon jó példa az összes hazug idézgetés az ószövetségből, amely állítólagosan Jézus eljövetelét jósolja meg. Hát nagyon nem, kiemelve a szövegkörnyezetükből lehet így is értelmezni, de a szövegkörnyezetükbe visszahelyezve, marhára nem jósolnak semmit Jézusról.
Hát ennyit az idézetekről.
---
Jézusnak van egy szertartása, amely ősi szkíta szertartás, soha zsidók ilyen szertartást nem ültek. Ez pedig az utolsó vacsora alkalmával történik meg.
Bort iszik és kijelenti, ez az ő vére, kenyeret tör és kijelenti, ez az ő teste. És e két fogalomból lesz az a szertartás, amelyet TEST-VÉR szertartásnak neveznek a szkíta hagyományban, vagy ami az iskolapadból ismerősebben cseng, ez az úgynevezett "vérszerződés".
A testvérem pedig csak az lehet, akivel egy szülőtől származok. Márpedig, ha Ádámtól és Évától örököltem a "bűnt", akkor még inkább örököltem Isten lelkét, amelyet Ádám teremtésekor belé lehelt. Így voltaképpen én is Isteni szellem és lélek vagyok.
Nos ennek fényében tekintve pedig azonnal világossá válik, hogy miért kell legyőznie az ördögöt, annak ellenére, hogy ő is Isteni. Megértjük, miért mondja azt, "Még nem jött el az én időm". Megértjük, miért vannak emberi érzelmei (elkeseredés, vidámság, öröm, remény, ugyanakkor komolyság és harag (( amikor a képmutató írástudókat erősen megfedi ))). Megértjük, miért is fél azon az éjszakán, amikor elfogják.
Azért mert az Isteni oldala az által fog megnyilvánulni, hogyha fizikai lényként a legmagasabb minőséget éri el, amit Embernek hívunk.
---
Végül pedig, a sok idézgetés közepette, egyetlen egy, mondom EGYETLEN EGY olyan idézetet sem tudtok mutatni, amelyben Jézus a saját száján kiejtette volna, hogy ő az Isten fia. A környezete, nyilván az hangoztatta. Idejönne ma egy ember és halottakat támasztana fel, meg bénákat és vakokat gyógyítana, én is kurjongatnám, hogy itt az Isten fia.
Soha nem mondta magára, hogy ő Isten. Ő csak annyit mondott, hogy "Az ember fia".
No ez nem mindegy. Mer én is Ember fia vagyok. És ezek szerint nem kell nekem Istennek lennem, elég, ha csak Ember igyekszem maradni / lenni. Ég és föld a két nézőpont! Mind a két léc magasan van, de az egyik el is érhető. Az egyiket hazugok állították, a másikat meg Jézus. Mer ahol az emberség kiteljesedik, ott kezdődik a Jézusság.
---
Anonymus
"Így például, ha a tömeg, az úgy kívánja, akkor Jézus éppen Isten fia, ha pedig a tömeg úgy kívánja, akkor éppen József fia. Mer há' ugye Dávid leszármazottjának kell lennie."
Direkt fordítod ki a dolgokat, hogy látszólag téged igazoljanak vagy csak simán nem ismered a Bibliát? A Biblia sehol nem állítja, hogy Jézus József vér szerinti gyermeke lenne, csak azt állítja, hogy Isten Fia. Sokszor nevezik Dávid fiának őt a ZSIDÓK, hiszen számukra nem több, mint Józsefnek, az ácsnak a fia. Ilyen egyszerű a dolog. Egy ISTEN által sugalmazott szent könyv említi meg, hogy a ZSIDÓK Dávid fiának nevezik Jézust. Ettől még nem lesz igaz. Az érvelésed egy abszurdum.
"Aztán, folytassuk ezzel az Isten fia kérdéssel. Először is, Jézus egész tanítását átszövi az, hogy minden ember testvére a másiknak, és ő maga is a mi testvérünk. Ezen kívül tanításait átszövi az is, hogy az Atya mindenki atyja, nem csak az övé, hanem a tied is meg az enyém is.
Ergó, én annyira vagyok Isten fia, mint Jézus, és Jézus annyira volt Isten fia mint én. Vagy Te!
Vagyis megint egy tömegpszichózisba keveredünk. Jézus lehet az Isten fia, de ugye majd rám e sorok után fújsz, hogy mit merészelek, miért mondom magamra, hogy én is Isten fia lennék. Márpedig, ha én Isten fia vagyok, akkor én magam is Isten vagyok.
Marha bonyolult, szövegértés rulez! "
A Bibliában csak Jézust nevezik Az Isten Fiának. Mi Isten gyermekei vagyunk, közel sem egyelőek Jézus Krisztussal, aki öröktől fogva létezik.
"És te, ó, Betlehem Efrata, aki túl kicsiny vagy ahhoz, hogy Júda ezrei közé számláltass, belőled származik nekem, aki uralkodó lesz Izraelen, akinek származása ősidőkbe, időtlen idők napjaiba nyúlik vissza." (Mik 5,2)
"Kezdetben volt az Ige, az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige" (Jn 1,1)
Aki "a láthatatlan Isten képmása, az egész teremtés elsőszülötte" (Kol 1,15)
Aki nem ebből a világból való.
"Így hát ezt mondta még nekik: „Ti alulról vagytok, én felülről vagyok. Ti ebből a világból vagytok, én nem ebből a világból vagyok." (Jn 8,23)
Ez csak pár a rengeteg idézet közül, amikből egyértelműen kiderül, hogy Jézus Isten Fia, az Atyával egylényegű isteni személy. Őszintén kíváncsi vagyok rá, hogy te hogyan értelmezed ezeket az idézeteket (Tehát ne mellőzd őket!:)
(Az utolsó mondatban azt az érvelésed egyébként nem egészen értem, te hol láttál abban bármi értelmet?)
Szóval szövegértés annyira nem rulez!
"Az, aki leválasztja Jézust az emberről, és kijelenti, hogy ő Isten, és mindenki más meg csak sárgombóc, azok akármilyen alázattal, akármilyen áhítattal is imádják Jézust és az Atyát, soha, de soha nem fogják elérni őt. És ez vica versa, vagyis Isten sem fogja ezeket az embereket elérni.
Ugyanis, ha te nem vagy Isteni eredetű lény, akkor soha nem lehetsz Istenné, és soha nem fogsz felnőni oda, hogy akár csak az Isten közelébe kerülj. Mert az egy elérhetetlen létállapot. Nem lennél képes elviselni. "
1. Nem állítottam, hogy sárgombócok lennénk.
2. De, elérhetjük Istent, Jézus maga tanított meg minket, hogy hogyan imádkozhatunk hozzá nem is egyszer (lásd például Miatyánk).
3. Isten mindenható, hogy a francba ne tudna minket elérni?
4. Mindannyian Istené vagyunk, hiszen ő a Teremtő, minden élő Atyja, de magad is mondtad, hogy a gyermekei vagyunk.:)
5. Isteni eredetű lények vagyunk, hisz Isten teremtett minket.
"Erre nagyon jó példa az összes hazug idézgetés az ószövetségből, amely állítólagosan Jézus eljövetelét jósolja meg. Hát nagyon nem, kiemelve a szövegkörnyezetükből lehet így is értelmezni, de a szövegkörnyezetükbe visszahelyezve, marhára nem jósolnak semmit Jézusról."
Neves teológusok különféle felekezetből nem értenek veled egyet. Viszont kérlek, akkor már MAGYARÁZD IS MEG EZT A DOLGOT, ne csak vetíts, mi alapján állítod ezt?
Azt meg nem látod milyen nevetséges, amikor azért szidsz valakit, mert Isten szavából idéz? A Biblia hitünk egyetlen forrása, és százszor többet nyom a latban, mint az esetek nagy százalékában értelmetlen érveléseid.
"Jézusnak van egy szertartása, amely ősi szkíta szertartás, soha zsidók ilyen szertartást nem ültek. Ez pedig az utolsó vacsora alkalmával történik meg.
Bort iszik és kijelenti, ez az ő vére, kenyeret tör és kijelenti, ez az ő teste. És e két fogalomból lesz az a szertartás, amelyet TEST-VÉR szertartásnak neveznek a szkíta hagyományban, vagy ami az iskolapadból ismerősebben cseng, ez az úgynevezett "vérszerződés"."
No comment. Soha nem értettem az olyan embereket, akik minden hülyeséget elhisznek feltételek nélkül. Nyilván a szkítáktól merített Jézus, az egyszerű ács fia (nevelt fia, ha esetleg összezavarna a dolog:), aki életében nem hagyta el Izraelt.
"A testvérem pedig csak az lehet, akivel egy szülőtől származok. Márpedig, ha Ádámtól és Évától örököltem a "bűnt", akkor még inkább örököltem Isten lelkét, amelyet Ádám teremtésekor belé lehelt. Így voltaképpen én is Isteni szellem és lélek vagyok."
Ádámtól és Évától isteni szellemet nem örökölhettünk. Ezek a tanok pedig egyszerűen összeegyeztethetetlenek a kereszténységgel, így kíváncsian kérdezem, TE MINEK VALLOD MAGAD?
"Nos ennek fényében tekintve pedig azonnal világossá válik, hogy miért kell legyőznie az ördögöt, annak ellenére, hogy ő is Isteni. Megértjük, miért mondja azt, "Még nem jött el az én időm". Megértjük, miért vannak emberi érzelmei (elkeseredés, vidámság, öröm, remény, ugyanakkor komolyság és harag (( amikor a képmutató írástudókat erősen megfedi ))). Megértjük, miért is fél azon az éjszakán, amikor elfogják."
A Fiú kb. 33 évre emberré lett értünk. Ezidő alatt emberi teste volt, nyilvánvalóan hasonlatossá vált hozzánk minden tekintetben, természetesen a bűnt kivéve, Nem látom hol van itt a probléma?
"Végül pedig, a sok idézgetés közepette, egyetlen egy, mondom EGYETLEN EGY olyan idézetet sem tudtok mutatni, amelyben Jézus a saját száján kiejtette volna, hogy ő az Isten fia. A környezete, nyilván az hangoztatta. Idejönne ma egy ember és halottakat támasztana fel, meg bénákat és vakokat gyógyítana, én is kurjongatnám, hogy itt az Isten fia. "
"3Amikor Jézus Fülöp Cézáreájának vidékére ment, megkérdezte tanítványait: »Kinek tartják az emberek az Emberfiát?« 14Ők ezt felelték: »Egyesek Keresztelő Jánosnak, mások Illésnek, mások meg Jeremiásnak, vagy egynek a próféták közül.« 15Erre megkérdezte őket: »És ti kinek tartotok engem?« 16Simon Péter válaszolt: »Te vagy a Krisztus, az élő Isten Fia.« 17Jézus azt felelte neki: »Boldog vagy, Simon, Jónás fia! Mert nem a test és vér nyilatkoztatta ki ezt neked, hanem az én Atyám, aki a mennyekben van."
Ennél egyértelműbben nehéz lenne kijelenteni...
"És ezek szerint nem kell nekem Istennek lennem"
Ki mondta, hogy Istennek kell lennünk? Az ilyen érveléseid tudatlanságból fakadnak vagy szándékosan próbálod kiforgatni a szavaimat?
Az Emberfia kifejezés szintén Jézus istenségét és emberségét hivatott kifejezni egyszerre. Egy dánieli idézetre utal.
Látám éjszakai látásokban, és ímé az égnek felhőiben mint valami emberfia jőve; és méne az öreg korúhoz, és eleibe vivék őt. És ada néki hatalmat, dicsőséget és országot, és minden nép, nemzet és nyelv néki szolgála; az ő hatalma örökkévaló hatalom, a mely el nem múlik, és az ő országa meg nem rontatik.”
Várom a válaszod, kérlek te is reagálj lehetőség szerint minden felvetésemre, mint én tettem a tieiddel, az idézetekről se feledkezz meg! (tudom, hogy nem szereted őket, de én régimódi ember vagyok, még adok Isten szavára:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!