Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Krisztus azt várta, hogy még...

Krisztus azt várta, hogy még az ő ideje alatt jön el az Isten országa?

Figyelt kérdés

2016. nov. 12. 13:36
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Majd' ugy jon ki, hogy az egesz tortenelemnek harom szereploje van: Isten, Adam es Krisztus.
2016. nov. 13. 18:48
 22/32 anonim ***** válasza:

"A kereszthalala teljesen hiabavalo volt. Ahogy Adam bune nem az en bunom, ugyanugy egy ember martirsaga nem fogja eltorolni a sok vetkemet. Komedia az egesz Adam-Krisztus story."

Ó, én azt hittem te keresztény vagy. Akkor viszont nem kívánok veled vallási témában vitatkozni. Én úgy gondolom, hogy a Biblia Isten szava, és minden szava igaz; te tagadod, hogy a Biblia igaz lenne. Akkor viszont innentől kezdve felesleges a kérdésed, és a további vita.

2016. nov. 13. 18:55
 23/32 A kérdező kommentje:
A hozzad hasonlo fanatikus Biblia idezgetok veszik el teljesen a hitemet. Szeretet, szeretet, szeretet, ilyen egyszeru a keresztenyseg es minden mas vallas. Legalabbis annak kene lenniuk. Ezt hirdette Jezus, es ez az egyetlen dolog, ami fontos. A tobbi csak gyulolethez vezet.
2016. nov. 13. 19:12
 24/32 anonim ***** válasza:

Isten országa,Isten uralmát jelenti,s ebből következően kettős értelmű:

1.Isten országa,vagyis uralma,az egyénben akkor jön el,amikor az egyén ÉN-je meghal,és megszületik benne Krisztus.

2.Amikor Isten uralma a világmindenségben beteljesül,vagyis a bűn,és a bűn szerzője(Lucifer,és elbukott lényei) megsemmisítésekor,a Föld megtisztításakor.

2016. nov. 13. 19:18
 25/32 anonim ***** válasza:
A kérdés feltevése vagy maximális tudatlanságból fakadhat,vagy provokáció.
2016. nov. 13. 19:27
 26/32 A kérdező kommentje:
Ti tudomanyt csinaltok a vallasbol. Szerinted mi szuksege van erre egy 80 eves bacsinak, aki egesz eleteben eljart vasarnap es unnepnap a templomba, aktivan reszt vett a szentmisen, de altalaban zavaros volt neki az egesz Biblia, mert tele van ketertelmusegekkel. Maximum arra figyelt, amit a pap predikalt. Menj at a szomszed neninek segiteni rossz idoben bevasarolni, es tobbet tettel, mint a Biblia bemagolasaval. Es ami a legrosszabb, beloletek, "igazi hivokbol" arad a megvetes es a gyulolet.
2016. nov. 13. 19:38
 27/32 anonim ***** válasza:

De nagy lett a szád hirtelen, pedig nagyon el vagy tévedve. Feltettél egy kérdést, válaszoltunk a kérdésedre. Ha nem érdekelt a válasz minek tetted fel a kérdést? Vagy csak provokáció az egész? És még te mersz gyűlöletről beszélni?

És akkor tisztázzunk pár dolgot:

"A hozzad hasonlo fanatikus Biblia idezgetok veszik el teljesen a hitemet."

Milyen hitedet? Az eddigiek alapján nem vagy hívő. Ha hívő lennél nem szégyenítenéd meg Isten szavát, a Bibliát azzal, hogy így lealacsonyítod.

"Szeretet, szeretet, szeretet, ilyen egyszeru a keresztenyseg es minden mas vallas. Legalabbis annak kene lenniuk. Ezt hirdette Jezus, es ez az egyetlen dolog, ami fontos. A tobbi csak gyulolethez vezet."

Tévedés. A kereszténység egyik legfontosabb alapelve valóban a szeretet. Az EGYIK a sok közül. Attól, hogy te szereted embertársaid nem leszel keresztény, ezzel az erővel buddhistának is vallhatnád magad. Keresztény az, aki hisz Istenben és az ő egyszülött Fiában, Jézus Krisztusban, és igyekszik a jézusi értékrend alapján élni. Ezek tények. Hiába vallod kereszténynek magad, ha ezekben nem hiszel nem vagy az. Én is mondogathatnám, hogy jól tudok vadászni, tehát indián vagyok, de attól nem leszek az (próbálom leegyszerűsíteni a dolgot, hátha így megérted).

A kérdező kommentje:

"Ti tudomanyt csinaltok a vallasbol. Szerinted mi szuksege van erre egy 80 eves bacsinak, aki egesz eleteben eljart vasarnap es unnepnap a templomba, aktivan reszt vett a szentmisen, de altalaban zavaros volt neki az egesz Biblia, mert tele van ketertelmusegekkel. Maximum arra figyelt, amit a pap predikalt."

Nem, nem mi csináltunk "tudományt" a vallásból. A te értelmezésed szerint a vallás mindig is tudomány volt ezek szerint.

Könyörgöm, gondolkozz már el egy pillanatra! A szentmise a Biblián alapul. Ha a Biblia zavaros neki akkor a more is zavaros neki, tehát semmi értelme eljárnia templomba. Olyan égbekiáltó logikátlanságokkal érvelsz, csoda, hogy nem szakad rád a plafon. Döntsd el végre, ezek szerint van bármi értelme a kereszténységnek vagy nincs? Mert így nem lehet vitázni.

"Menj at a szomszed neninek segiteni rossz idoben bevasarolni, es tobbet tettel, mint a Biblia bemagolasaval."

Ez így tökéletesen igaz. Senki nem állította, hogy be kéne magolni a Bibliát, én se ismerem annyira. De te konkrétan azt állítod, hogy a Biblia hazudik és nem kell vele foglalkozni. Pedig elméletileg a Biblia hited egyetlen forrása.

"Es ami a legrosszabb, beloletek, "igazi hivokbol" arad a megvetes es a gyulolet."

Árad belőlünk a gyűlölet? Miért, mit csináltunk? Itt te vagy az, aki folyamatosan pocskondiáz minket, mert érdekel minket Isten szava. Válaszoltunk a kérdésedre, ráadásul csupán tényeket mondtunk, nem egyéni véleményt. Egy népies szófordulattal élve fáj az igazság?

Ezúttal reagálj a felvetéseimre, ne ignoráld őket, ellenkező esetben nem óhajtok a témával többet foglalkozni.

2016. nov. 13. 20:33
 28/32 anonim ***** válasza:
Egyébként őszinte kíváncsiságból kérdezem, hány éves vagy? Mert a stílusod elég gyermekies.
2016. nov. 13. 20:34
 29/32 A kérdező kommentje:
Igen, gyermekies. Mert ha nem lesztek olyanok... Tudod mire gondolok. ;)
2016. nov. 13. 20:39
 30/32 anonim ***** válasza:
Mint mondtam, amíg nem reagálsz a kommenteimre nem vagyok hajlandó folytatni a vitát, ezzel csak magadat égeted. Amennyiben képes leszel érdemben válaszolni szívesen visszatérek, majd felnézek időnként, hogy mit alkottál. Addig is szia.
2016. nov. 14. 17:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!