Krisztus azt várta, hogy még az ő ideje alatt jön el az Isten országa?
Mert honnan vetted, hogy Jézus Isten volt? Még ha igaz is lenne, akkor is maximum fél Isten, mert félig meg ember... Jaaaaaa, hogy így már a görög mitológiára asszociálna mindenki... hát sorry...
Ha Isten lett volna és mindent tud előre, akkor nem kellett volna 40 napot eltöltenie a sivatagban, nem kellett volna vitáznia az írástudókkal, és valószínűleg nem imádkozott volna Istenhez elfogatása éjjelén, hogyha ő úgy látja, vegye el tőle a keserű poharat.
Csak a jelen létezik. A jövő csupán lehetőségeket rejtenek. És ahogy cselekedeteink gyűlnek, úgy fogynak a lehetőségeink, míg végül eljutunk egy olyan ponthoz, ahonnan már önbeteljesítő lesz egy-egy jóslat.
---
Anonymus
"Ha Isten lett volna"
Luk 4:3 "És monda neki az ördög. Ha Isten Fia vagy"
Kisérteties hasonlóság,feltételezés, vádaskodás!
Válasz-Ézs 9:6 Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!
"és mindent tud előre,"
Igen határozottan mindent tud előre!
Ézs 46:10 Ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, amik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat;
"akkor nem kellett volna 40 napot eltöltenie a sivatagban, nem kellett volna vitáznia az írástudókkal, és valószínűleg nem imádkozott volna Istenhez elfogatása éjjelén, hogyha ő úgy látja, vegye el tőle a keserű poharat."
De el kellet hogy töltsön negyven napot ugy mint ember mert a Szentlélektöl vitteték hogy győzedelmeskedjen a sátán fölött az Ádámi bukást idéző hasonló kísértésekben.
Jézus nem vitázott az írástudókkal hanem az emberi téves kigondolások,és emberi hagyományok,emberi rendeletek ellenében a teljes igazságot hirdette és mutatta cselekedeteivel,hogy példakép legyen a követői számára!
Máté 15:9 Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai.
Máté 7:12 Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták.
Jézusnak a küldetése nem csak a büntöl való megváltás hanem az is hogy példát mutasson!
"Csak a jelen létezik"
Mondcsak barátom milyen radikális szektavezér kigondolása ez?
Jel 1:8 Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki vala és aki eljövendő, a Mindenható.
". A jövő csupán lehetőségeket rejtenek."
Rejtegetni meg titkolózni a sátán szokott
ISTEN nem!
Ézs 46:10 Ki megjelentem kezdettől fogva a véget, és előre azokat, amik még meg nem történtek, mondván: tanácsom megáll, és véghez viszem minden akaratomat;
"És ahogy cselekedeteink gyűlnek, úgy fogynak a lehetőségeink, míg végül eljutunk egy olyan ponthoz, ahonnan már önbeteljesítő lesz egy-egy jóslat."
Jak 4:14 Akik nem tudjátok mit hoz a holnap: mert micsoda a ti életetek? Bizony pára az, amely rövid ideig látszik, azután pedig eltűnik.
Van olyan gondolatod ami nem ellenkezik
a Szentlélek által ihletett biblia igazságaival?
Mit is hordok itt össze vissza hiszen te egy zseni vagy!
"Jezus egyaltalan nem volt biztos abban, hogy o az Isten fia, akit a zsidok varnak. Erre szamos helyen kovetkeztethetunk."
Én ilyet és sokan mások nem következtetnek ki számos helyröl.
"Jézus nem volt biztos benne"- véletlen az egész mi? Csak sejtette mi?
Te is egy zseni vagy kedves kérdező.
"Jezus egyaltalan nem volt biztos abban, hogy o az Isten fia, akit a zsidok varnak. Erre szamos helyen kovetkeztethetunk. Nem fogok idezni, nem is tudok."
Azért nem tudsz idezni, mert nincs olyan idézet, ami erre utalna (továbbiakban a te hozzászólásaid mellőzöm, amíg nem erőlteted meg magad és támasztod alá a Bibliával az igazad).
Anonymus, te pedig el vagy tévedve. Mint Arrow is említette, a Biblia nem egyszer nevezi Jézust Isten Fiának, egyértelmű, hogy isteni személyről beszélünk. Az más kérdés, hogy emberré lett érettünk úgy 33 évre, de ez nem változtat azon, hogy isteni személy. Ha nem az lenne hiábavaló lenne a kereszthalála.
Kérdező, már rájöttem, neked a szövegértéssel vannak problémáid. Amikor nem ellenkezik Pilátussal, csak azt mondja te mondtad gyakorlatilag elismeri igazát, ezt az eredeti szöveg jobban visszaadja, de magyarul is elég egyértelmű.
És azzal a jelenettel mi van, mikor megkérdezik a tanítványokat, hogy kinek tartják őt, és mikor Péter azt mondja az Isten Fiának Jézus elismeri, hogy a Szentlélek szólt belőle? (Szándékosan nem mondom meg hol van, mert úgy látom semmi pénzért nem akarod kinyitni a Bibliát, így talán motivállak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!