Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Krisztus tanítását,...

Jézus Krisztus tanítását, melyik egyház, vagy vallás, vallási közösség adja tovább a leg hitelesebben?!

Figyelt kérdés

2016. nov. 1. 15:55
1 2 3 4 5
 1/41 A kérdező kommentje:
Tehát melyik áll a legközelebb Jézus szavaihoz napjainkban...
2016. nov. 1. 15:57
 2/41 A kérdező kommentje:
Melyik a leg keresztényibb,vagy leg jobb tanítást örökítő közösség,vagy nevezzük bárminek.
2016. nov. 1. 15:59
 3/41 anonim ***** válasza:
54%
A kopt kereszténység.
2016. nov. 1. 16:06
 4/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm,de jó lenne valami indoklás is,hogy ezért !... Nagy vonalakban tudok pár dolgot.Jézus azt mondta a tanítványainak,hogy hírdessék Isten királyságát,és térítsék meg az embereket...Ha rosszul tudom akkor elnézést kérek ! De melyik az ami a leg hitelesebb ?! Ennek a Kopt kereszténységnek utánna olvasok ez még új nekem.
2016. nov. 1. 16:24
 5/41 anonim ***** válasza:
14%

Jézus Krisztus tanítását, melyik egyház, vagy vallás, vallási közösség adja tovább a leg hitelesebben?!

Kedves kérdező

olyan is van a Bibliában

hogy a Szivekben van Isten országa.

tehát maga a hit , a vallás

hogy elfogadod Jézust

és a Jó Istent

maga szivekben van

maga Isten országa a szivekben van mit szólsz?

én sem tudom melyik lehet az igazi Vallás

de sejtem hogy az nagyon Jó kell legyen

több mindent is meg kell vizsgálni

rengeteg az ami nem az igazi ,

az biztos ha nagyon keresed Istent és Jézust megtalálod

és Jézust

ezeket a cselekedetekben kell megtenni

tulajdonképpen olyan szerényen kellene , és kell is élni mind Jézus

2016. nov. 1. 16:48
 6/41 anonim ***** válasza:
37%

Igaza van a 3. válaszolónak, azonban azt nem árt tudni, hogy a kopt kereszténység ortodox kereszténység.

A koptok ugyanazt az ortodox keresztény tanítást vallják, mint a szírek, örmények, etiópok, görögök, bolgárok, szerbek, románok, oroszok, és még sokan mások. (A miafizita-diofizita krisztológiai vitába nem érdemes belemenni, mert a kettő végsősoron ugyanaz.)

A felsorolt egyházak között nincs tanításbéli különbség, csak a szertartásrend különbözik, de az sem jelentős mértékben. Mindegyikben a legelső jeruzsálemi őskeresztény közösség liturgikus hagyománya él tovább. (Ez egészen a II. Vatikáni Zsinat liturgikus reformjáig igaz volt a katolikus egyházra is, azóta már sajnos nem.) Az ortodox egyházak teológiai tanítása és szertartásrendje is az apostolok hagyományát őrzi, lényegileg változatlanul, immár kétezer éve.

Az első ezer évben, az egyházszakadás előtt, a római egyház is ugyanazt a teológiát vallotta, amit az ortodox egyházak változatlanul ma is vallanak. Később némi nézeteltérések támadtak, ami miatt bekövetkezett az egyházszakadás különvált a katolikus és az ortodox egyház. A római katolikus egyház teológiájában (különösen a skolasztikával) újabb változások álltak be, így még távolabb került az ortodox teológiától. A különbségek azonban még így is minimálisak.

Később, a 16. protestánsok kiváltak a katolikus egyházból, további teológiai hitújításokat fogalmaztak meg, így még távolabb kerültek az eredeti apostoli tanítástól. A folyamat nem állt meg, ma már bárki alapíthat magának egy egyházat, és azt mondhat amit akar, anélkül, hogy ismerné az eredeti apostoli tanítást.

2016. nov. 1. 16:52
 7/41 anonim ***** válasza:
65%
20%-ossal egyetértek. Melyik egyház? Az az egyház majd az utolsó ítéletkor fog összegyűlni,ugyanis ahogy a kedves 20%-os is írta,nem a vallás,egyház,felekezet a lényeg,hanem,hogy a szívben mi van. Egy csomó ember keresztény,aki nem tartozik egy felekezethez sem,és egy csomó ember keresztény,aki rossz felekezetben van,de attól még keresztények,és ennek összessége lesz majad az igaz egyház. Az ítéletkor nem lesznek baptisták,nem lesznek katolikusok,nem lesz hit gyülekezete,nem lesz Jehova tanúi,csak emberek lesznek,keresztények,illetve nem keresztények.
2016. nov. 1. 16:56
 8/41 anonim ***** válasza:
70%
Ott a pont a hetediknél!
2016. nov. 1. 16:59
 9/41 A kérdező kommentje:
Régebben egy lány azt ajánlotta nekem,hogy ha nem tudom melyiket válasszam akkor a Szabad keresztény közösségbe menjek.Egy másik nő aki kicsit komolyabb volt az meg azt mondta hogy sokan alapítottak egyházat,és végülis ha van egy Bibliád az elég ! Mármint hogy nekem elég ha van egy Bibliám,és nem kell ,vagy nem muszály közösségbe járnom,és választanom sem kell.
2016. nov. 1. 17:29
 10/41 A kérdező kommentje:
Az utóbbi 3évben kerestem,hogy melyik lehet az ami a leg igazibb,vagy leg közelebb áll a Jézus tanításához.Imponált a Stigmatta film végén ez az idézet: "Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz." Ezt én úgy értelmeztem hogy bennem lakik Isten,és mindenben ami körülöttem van ! Magyarán úgy vagyok jól ahogyan vagyok...De amikor régebben a Hit gyülekezetét néztem az bűntudatot keltett bennem. :-( Mármint Német Sándor szavai...De a Hit gyülekezete énekei azok tetszennek.Igazából mindegyikben van valami ami egy kicsit tetszik...De találtam is mindegyikben okot hogy miért nem köteleződnék el ahoz.pl a hit gyülekezete számomra olyan túl jól öltözött...Én nem vagyok ilyen öltönyben járó ember...
2016. nov. 1. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!