Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus Krisztus tanítását,...

Jézus Krisztus tanítását, melyik egyház, vagy vallás, vallási közösség adja tovább a leg hitelesebben?!

Figyelt kérdés

2016. nov. 1. 15:55
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:
ja igen,és az az idézet amit idéztem nincsen a Bibliában benne ! Talán nincs is szükség templomokra ? ""Mert Isten országa bennetek van, és körülöttetek. Nem kőből és fából épült házakban. Emeld fel a követ, és én ott leszek, hasítsd szét a fát, és megtalálsz." NEM KŐBŐL,ÉS FÁBÓL ÉPÜLT HÁZAKBAN...Ezek szerint nem akkor vagyok hívő ha gyülekezetbe járok...Mivel az ház... Furcsa dolog ez... Kár hogy nem fekete,és fehér...
2016. nov. 1. 17:50
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten van olyan hogy- Mindenki temploma-.

A pontos címet nem tudom ,de a PAX. tvén szoktam őket látni ,hallgatni.

Csak kimondottan Jézus Krisztus tanításaira alapszik,az ige hirdetésük!

2016. nov. 1. 18:04
 13/41 anonim ***** válasza:
92%

Nézd meg a Jelenések könyvében a hét gyülekezethez írt leveleket.

Minden vallási közösségben vannak jó és rossz dolgok .

Erre a kérdésedre nem lehet konkrétan válaszolni ,mert a közösségeket egyének alkotják és Isten az egyéni életeket nézi,hiszen mindenkinek magának kell majd számot adni az életéről hitéről,és nem fog mögé állni a felekezet ahova járt Isten tiszteletre.

2016. nov. 1. 18:09
 14/41 anonim ***** válasza:
Értem,hát én nem mondom,hogy ne járj gyülekezetbe,csak azt,hogy ha jársz is,ne lihegd túl,ne azt bálványozd,mert elsősorban a te belső szobád a lényeg,a gyülekezet növekedés szempontjából jó,de nem üdvözít. Egy példával élve,a megtérés olyan,mintha egy szakadékból menekültél volna meg. Meg vagy menekülve,már nem lógsz ott,az már a te dolgod,hogy elindulsz-e a szakadéktól jó messzire (ebben segít a gyülekezet),vagy letáborozol mellette,de ettől függetlenül nem esel vissza. :)
2016. nov. 1. 18:11
 15/41 kzs ***** válasza:
59%

@ Kérdező

A helyzet az, hogy mindenki a saját egyházát tartja a leghitelesebbnek.

Én azt mondom - anélkül, hogy bármilyen egyházat is kiemelnék, vagy elutasítanék - hogy ott, abban az egyházban/vallási közösségben (most mindegy, hogyan nevezem) van a leghitelesebb tanítás, ahol Isten Igéjét hirdetik, valamint figyelik és követik Isten Szent Szellemét.

Ugyanis ez a kettő szorosan együtt kell hogy legyen.

Hiába van Igehirdetés, ha közben a SzentSzellemet nem követik.

2016. nov. 1. 18:54
 16/41 anonim ***** válasza:
0%

Akiket a Bibliában Jézus megnevez.

(Máté 24:45–47) 45 Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik eledelüket a kellő időben? 46 Boldog az a rabszolga, ha az ura, amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! 47 Bizony mondom nektek, mindene fölé kinevezi.

Jézus az utolsó napok jelei között arra is felhívta a figyelmet, hogy lesz egy csoport akik ebben tevékenykednek.

(Máté 24:13, 14) . . .. 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.

(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”

Jézus ezeket az embereket támogatja, akik minden nemzetből népből szerte a földön végzik ez a feladatot.

2016. nov. 1. 19:00
 17/41 anonim ***** válasza:
48%

Magyarországon van minimum negyven különböző "egyház", itt láthatod felsorolva az alapításuk ideje szerint:

[link]

Ha gondolod végigjárhatod az összeset, hogy tudjál választani közülük. :)

2016. nov. 1. 19:21
 18/41 anonim ***** válasza:
0%

Értelemszerűen azok az egyházak, amelyeket Jézus apostolai alapítottak, Krisztus ugyanis az apostoloknak adta a tudását.

Az apostolok viszont nem csak egyházalapítók voltak, hanem tanítók is, akik a kereszténység következő generációját tanították. Az apostolok tovább átadták a tudást a püspököknek, akik még tovább adták azt az utódaiknak, és ezt így ment évszázadokon keresztül.

Ez a hagyomány a katolikus és ortodox kereszténységben - amelyek mögött az apostolok álltak - nagyon erős, bár előbbiben mintha fellazultak volna a dolgok. Magam részéről úgy látom, hogy jelenleg az Ortodox kereszténység őrzi a leghitelesebben Jézus tanítását.

Dante

2016. nov. 1. 19:43
 19/41 anonim ***** válasza:
Isten egyháza az Igaz Keresztények. :) NEM katolikus, nem református, nem karizmatikus, sem mormon, és végképp nem Jehova tanúi vallása. Hanem akik ezek közül kiváltak mert Keresztények. a Biblia adja át leghitelesebben azt, amit Jézus tanított, és azok akik ezt továbítják. :)
2016. nov. 1. 20:19
 20/41 anonim ***** válasza:
Katolikus és Ortodox kereszténységet mondanám.
2016. nov. 1. 20:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!