Jézus Krisztus tanítását, melyik egyház, vagy vallás, vallási közösség adja tovább a leg hitelesebben?!
Budapesten van olyan hogy- Mindenki temploma-.
A pontos címet nem tudom ,de a PAX. tvén szoktam őket látni ,hallgatni.
Csak kimondottan Jézus Krisztus tanításaira alapszik,az ige hirdetésük!
Nézd meg a Jelenések könyvében a hét gyülekezethez írt leveleket.
Minden vallási közösségben vannak jó és rossz dolgok .
Erre a kérdésedre nem lehet konkrétan válaszolni ,mert a közösségeket egyének alkotják és Isten az egyéni életeket nézi,hiszen mindenkinek magának kell majd számot adni az életéről hitéről,és nem fog mögé állni a felekezet ahova járt Isten tiszteletre.
@ Kérdező
A helyzet az, hogy mindenki a saját egyházát tartja a leghitelesebbnek.
Én azt mondom - anélkül, hogy bármilyen egyházat is kiemelnék, vagy elutasítanék - hogy ott, abban az egyházban/vallási közösségben (most mindegy, hogyan nevezem) van a leghitelesebb tanítás, ahol Isten Igéjét hirdetik, valamint figyelik és követik Isten Szent Szellemét.
Ugyanis ez a kettő szorosan együtt kell hogy legyen.
Hiába van Igehirdetés, ha közben a SzentSzellemet nem követik.
Akiket a Bibliában Jézus megnevez.
(Máté 24:45–47) 45 Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik eledelüket a kellő időben? 46 Boldog az a rabszolga, ha az ura, amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! 47 Bizony mondom nektek, mindene fölé kinevezi.
Jézus az utolsó napok jelei között arra is felhívta a figyelmet, hogy lesz egy csoport akik ebben tevékenykednek.
(Máté 24:13, 14) . . .. 14 És a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.
(Máté 28:19, 20) 19 Menjetek hát, és tegyetek tanítvánnyá minden nemzetből való embereket, kereszteljétek meg őket az Atyának, a Fiúnak és a szent szellemnek nevében, 20 és tanítsátok meg őket arra, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”
Jézus ezeket az embereket támogatja, akik minden nemzetből népből szerte a földön végzik ez a feladatot.
Magyarországon van minimum negyven különböző "egyház", itt láthatod felsorolva az alapításuk ideje szerint:
Ha gondolod végigjárhatod az összeset, hogy tudjál választani közülük. :)
Értelemszerűen azok az egyházak, amelyeket Jézus apostolai alapítottak, Krisztus ugyanis az apostoloknak adta a tudását.
Az apostolok viszont nem csak egyházalapítók voltak, hanem tanítók is, akik a kereszténység következő generációját tanították. Az apostolok tovább átadták a tudást a püspököknek, akik még tovább adták azt az utódaiknak, és ezt így ment évszázadokon keresztül.
Ez a hagyomány a katolikus és ortodox kereszténységben - amelyek mögött az apostolok álltak - nagyon erős, bár előbbiben mintha fellazultak volna a dolgok. Magam részéről úgy látom, hogy jelenleg az Ortodox kereszténység őrzi a leghitelesebben Jézus tanítását.
Dante
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!