Van itt olyan, aki Krisztusban hisz, de Istenben nem?
Én elhiszem, hogy létezett egy Jézus nevű, másokra nagy hatást gyakorló tanító, akit újszerű tanai miatt a zsidó főpapság Pilátussal kivégeztetett. Amit nem hiszek el, az a feltámadás része, és a csodatételek, tehát a transzcendens dolgok, így Istenben sem hiszek.
Az 100%, hogy éltek akkoriban Palesztinában Jézus nevű emberek, akiknek József nevű apjuj volt, ezt sírfeliratok is bizonyítják. Egy közülük simán lehetett a Názáreti Jézus.
Én hiszek Istenben, de szerintem a Biblia politikai és irányítási célzattal született.
Rengeteg dologgal nem értek egyet benne, de ebbe most nem megyek bele. Jézus nem hiszem h létezett. Olvassátok az ószövetséget, majd tegyétek fel a kérdést: EZ az isten szerette úgy a világot, hogy a fiát odaadta?
Mindig szerettem volna úgy hinni, hogy egy másodperccel utána ne kételkedjek.
Mindig szerettem volna olyan jó lenni, hopgy soha el ne tévelyegjek....
Mindig szerettemn volna tökéletes lenni...
de nem ment. De azért hiszek sokszor, amikor éppen nem kételkedek.
De hinni jó (és jó lenne néha), és a hit által mutatott út, élet jó és helyes (lenne)ha mindig tudnánk rajta járni...
Az én hitem határozza meg ,hogy Isten vagy Jézus létezik?
Érdekes volna.
Jézus a valóság,(Ő Izrael Messiásai,a Krisztus)
Isten meg volt van és lesz ,örökkön örökké,Erröl tesz bizonyságot Jézus ,feltámadása,hiszen Ő az örökkévalóság Királya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!