Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményetek a húrelmélet...

Helyes válasz kérdése:

Mi a véleményetek a húrelméletről, mint az Isteni teremtés lehetséges bizonyítékáról? (Lásd szó általi teremtés).

Figyelt kérdés

2016. nov. 8. 09:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 Mojjo ***** válasza:
100%
(Még annyi megjegyzést hozzáfűznék, hogy nem azért beszélek többesszámban szingularitásokról, mert úgy gondolom, több ősrobbanás volt, hanem mert az áltrel nem csak az ősrobbanáskori állapotok leírásakor fut szingularitásba, hanem a fekete lyukaknál is - amivel pontosan ugyanez a helyzet: ott is csak a modell teljesítőképességének határát jelzi a szingularitás, és várunk a kvantumgravitációs modellre.)
2016. nov. 20. 16:57
 42/72 Mojjo ***** válasza:
100%

No, folytassuk.

"És ha tegyük fel csak úgy ott volt ez a végtelen valami, a termodinamika második főtétele arra is vonatkozott."

Miért? És ha vonatkozott is, mi következik ebből? Nem értem az összefüggéseket.

"annyira kifinomult rendszer az egész,pláne az emberi test,hogy a maga módján csak úgy tervezettség,terv nélkül véleményem szerint,nem hihető,vagy inkább úgy fogalmaznék,nagyobb hit kell hozzá mint abban hinni,hogy egy kedves (nem Dart Wader)szerű lény alkotta."

Nem igazán. Evolúciós algoritmusokkal rendkívül egyszerű, primitív kiindulási alapokból fantasztikusan összetett és csodádan jól működő dolgokat lehet előállítani. Semmi hit nem kell ide, evolúciós algoritmusokat rengetegen használnak ilyen-olyan feladatok megoldására, így látják a saját szemükkel, mire is képes. Az öröklődés és utódnemzés hogyanjából pedig szükségszerűen és elkerülhetetlenül következik, hogy működnie kell evolúciónak az élővilágban. Puszta elméleti alapon is törvényszerűen következik ez, az empirikus bizonyítékok csak habot jelentenek a tortán. És mivel működik egy evolúció az élővilágban, valamint mivel látjuk, ez mire is képes, ezért semmiféle hit nem szükséges hozzá.

"A megközelítés azt mutatja számomra Mojjo, hogy a mitológia,vagy inkább a képzelet világába helyezed Őt el."

Természetesen, JHVH-t mindenképpen. Vele szemben erős ateista vagyok. Egy általános istenképpel szemben inkább gyenge/agnosztikus ateista

"úgy gondolom,hogy mi emberek egyikünk sem rendelkezik az abszolút tudás biztos hatalmával.Én is véleményeket fogalmazok meg,persze hiszek egy egyetemes igazságban,ami nem szubjektív"

Teljesen egyetértek. Persze vannak, amiket biztosan tudunk. Viszont a teljes és abszolút tudástól igen messze van az emberiség. De pont ettől izgalmas ez az egész :)

2016. nov. 20. 21:51
 43/72 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Ezzel zárhatjuk is ezt a témát.De lenne még két kérdésem,és titeket megkedveltelek válaszolók.És nem biztos,hogy ti bukkantok rá majd azokra.Úgyhogy zárójelbe leírom,aztán le is írom és kiposztolom. 1.A cern lhc projekt. Nekem bűzlik.Annyi pénzt amit abba belefeccölnek, legtöbbször a hadiipar szokott ilyet csinálni.Tudom,sok mindent felfedeztek,de én már megtanultam az életből,hogy a befektetők nem szórják a pénzt a hiábavaló kísérletezgetésre.

2.:Véleményetek szerint megépíthető egy permanens mágnesek által hajtott generátor.Egyszerű,és nem nagy befektetésű projektre gondoltam.(A youtube tele van ilyenekkel,és sok sok fárasztó semmivel is.)Köszönöm.

2016. nov. 26. 01:44
 44/72 Mojjo ***** válasza:
100%

@43: a CERN teljes költségvetése (tehát nem csak az LHC-é) alig több, mint egy ezrede (!) annak, amit az USA költ fegyverkezésre, hadseregre. De ha csak a nagsobb európai országok hadi költségvetését adjuk össze, mondjuk Franciaországét, Németországét, Nagy Britanniáét, Olaszországét, akkor is azt láthatjuk, hogy a teljes CERN nem éri el ezen költségek 1%-át sem. Szóval lehet soknak tűnik az a ráfordított pénz, de maximum egy csepp a tengerben ahhoz képest, amit a hadiipar, a hadsereg kap sok országban.

Amúgy a CERN-beli kutatások a teljes emberi civilizációt megváltoztató felfedezésekhez vezethetnek. Például csak a Higgs-bozon jelentősége kapcsán idéznék innen:

[link]

"Mire jó mindez? Ne felejtsük el, hogy a Higgs-mező ad tömeget az összes többi elemi részecskének, köztük a legközönségesebb elektronoknak. Az elektronok viselkedésén múlik viszont a körülöttünk levő köznapi anyag szinte mindenfajta (mechanikai, szilárdságtani, optikai, elektromos, mágneses, és persze kémiai) tulajdonsága. Ha pontosan kiszámítjuk, hogy hol és mennyire változtatjuk meg a Higgs-mező segítségével az elektronok tömegét, akkor a fenti tulajdonságok mind közvetlenül manipulálhatóvá válnak. A rengeteg energiát pazarló és durva nagyolvasztók használata helyett a lokálisan megpuhított fémek udvariasan belecsordogálnak a legbonyolultabb formába is, nem utólag kell lereszelnünk a nagyját; egy megfelelően alkalmazott lokális Higgs-mezővel az űrhajó fémfala helyileg átlátszóvá válik, anélkül, hogy az „ablak” szélét tömíteni kellene; sőt ajtó sem kell a fémfalra, az anyagon Higgs-kulccsal kis nyílást nyithatunk, majd visszazárhatjuk; könnyen létrehozhatók a szobahőmérsékletű szupravezetők; az anyag helyi, akár atomi szintű manipulációja korábban elképzelhetetlen sűrűségű információtárolást tesz lehetővé; stb. - a lehetőségeknek csak a képzelet hiánya szab határt. És akkor még csak az elektronokhoz nyúltunk, nem avatkoztunk bele a protonok lelkivilágába, nem alakítottuk tulajdonságaikat az egyszerűen, szobahőmérsékleten létrehozható magfúzióhoz illővé…"

Szerintem jól látható milyen gigászi is ennek csak a gazdasági vetülete is. Ennek fényében nemhogy sok, de igencsak kevés az a pénz, amit ilyen kutatásokra fordít az emberiség.

A permamágneses kérdésedet nem teljesen értem. Permamágnesekkel örökmozgókat akarnak állandóan építeni egyesek. Mindenféle 100% hatásfok feletti szerkezetet. Ingyenenergia-generátorokat. Természetesen ezek úgy baromságok, ahogy vannak. Ha te nem ezekre gondoltál, kérlek fejtsd ki kicsit bővebben a kérdésed! Köszi! :)

2016. nov. 26. 10:09
 45/72 A kérdező kommentje:

Meggyőztél a Cern-el illetően.A másik dologban az foglalkoztat,hogy a mágneses kölcsönhatás a földön mindenütt jelen

Lévő még kiaknázatlan energiaforrás.Valóban az ingyen energia kérdésköre foglalkoztat.Hát ez nem változtatná meg gyökeresen a világunkat,ha ez kiaknázásra kerülne?

2016. nov. 27. 20:53
 46/72 anonim ***** válasza:

"az ingyen energia kérdésköre"

Nem véletlenül mondtam, hogy a te helyes neved "Ezo válasz".

Ezzel a kérdéskörrel irány az ezotéria.

2016. nov. 27. 22:07
 47/72 Wadmalac ***** válasza:
100%

"A másik dologban az foglalkoztat,hogy a mágneses kölcsönhatás a földön mindenütt jelen

Lévő még kiaknázatlan energiaforrás."

Nos, valószínűleg az is marad.

Mint minden analógia, ez is sántít, de úgy képzeld el a mágneses erőhatásokat, mint egy rugókból álló hálót.

El tudod feszíteni minden pontját valamerre másfelé, bizonyos energia befektetésével, de kinyerni csak ugyanazt tudod, amikor visszatér a rugó az eredeti helyzetbe.

2016. nov. 28. 07:05
 48/72 A kérdező kommentje:
Aki ezotériával vádol,annak azt üzenem,hogy addig álljon fél lábon amíg az én kérdéseimet meg nem látja ott.Nagyon távol van tőlem.A nevem meg a nevem.Neked is adatott egy.Ami azt illeti,nem tudok egyet érteni azzal,hogy nem lehetséges kinyerni belőle energiát.Azzal inkább,hogy a mai tudásunk erre még nem képes.A régmúltban a villamos energiára is hasonló dolgot mondhattak őseink.
2016. nov. 29. 00:05
 49/72 Wadmalac ***** válasza:
100%

"Ami azt illeti,nem tudok egyet érteni azzal,hogy nem lehetséges kinyerni belőle energiát."

Lelked rajta. Csak a fizika nem hit kérdése.

2016. nov. 29. 07:17
 50/72 anonim ***** válasza:

"nem tudok egyet érteni azzal,hogy nem lehetséges kinyerni belőle energiát"

Na, ezért vagy te ezoterikus.

De ha legalább az iskolában figyeltél volna...

TARTÓSAN nem lehet energiát kinyerni belőle - ugyanúgy, mint ahogy egy leeső tárgyból sem. Egyszer eléri az egyensúlyi helyzetet, onnan kezdve pedig a kinyert energia=0.

Inkább frissítsd a neved, jobban illene rád.

2016. nov. 29. 08:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!