Összefér-e Isten végtelen szeretetével és végtelen kegyelmével, hogy örökké hagy szenvedni egyeseket azért, amiért nem hittek benne?
a poganyok: nem zsidok
szerinted (legalabbis igy ertettem, hogy biblia alapjan te igy hatarozod meg a POGANY szot)
NEM KERESZTENYEK
"A TOBBIEK? MASOK?"
akik nem zsidok es nem keresztenyek
mert olyanok is vannak... vagy nem?
ha meg most sem erted, vagy szorakozol, vagy pedig nem is fogod...
#51 talan erthetobb lesz szamodra, de lehet erthetetlenebb...
a zsidok (a hatarozott es kizarolagos ilyen vallasuak) nem hisznek az UJszovetsegben, igy Bibliaban sem
NAPJAINKBAN, van keresztenyseg es zsidosag
a keresztenyek hisznek az UJszovetsegben es Oszovetsegben is de az UJszovetseg az iranymutatojuk az oszovetseghez is
a keresztenyek: nem zsidok
a zsidok: nem keresztenyek
latod fentebbit:
a poganyokra azt mondtad hogy szerinted a "nem zsidok" a poganyok
ezekszerint a keresztenyek poganyok?
nem a vallasod akarom bantani, mert lehet zsido vagy de ezt en nem tudhatom, a keresztenyek nem tartjak magukat poganyoknak...
finomabban de viszont kozhelyeken nem ertik meg lehet a legtobben kikrol van szo: Izrealitak, judeaizmus, heberek
#53 erdekes latasmod
nem az hogy zsido is lehet kereszteny hanem hogy poganynak tartod azert magad mert kereszteny vagy
de ugylatszik meg mindeg nem erteted meg mire kerdeztem ra
mi a megnevezese nalad a
se nem kereszteny, se nem zsidoknak?
mindenki pogany? csak vannak kereszteny poganyok? igy gondolsz te ra?
es akinek mas vallasa van az pedig az adott vallasu pogany?
mint irtam meg biblia sem csak a nem zsidokra utal vele sot talan kimondottan a zsidokra is hasznalja ezt a fogalmat mert nem ternek meg Krisztushoz
#56 nem ertetuk meg egymast akkor sajnos
"oke"
Xy4 (mindekinek, mert mas mar reg nem szolt hozza)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!