Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Összefér-e Isten végtelen...

Összefér-e Isten végtelen szeretetével és végtelen kegyelmével, hogy örökké hagy szenvedni egyeseket azért, amiért nem hittek benne?

Figyelt kérdés
2016. okt. 23. 23:39
1 2 3 4 5 6
 41/59 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#39 meg a masik lehetoseg

ha jok es buntelenek de nem fogadjak el Jezus t Istennek se az aldozatat vagy nem is tudnak rola (poganyok) azok is gyotrelemre jutnak?

2016. okt. 25. 19:32
 42/59 anonim ***** válasza:

"#39 akkor akik elfogadjak Jezust es aldozatat de bunosek gonoszak

azok is a gyotrelembe jutnak? szamukra nincs fenttartva gyotrelem nelkuli orokhalal?"

Nos, nem akik elfogadják Krisztust és gonoszak, azok nem jutnak a pokolba. Mivel az embernek, ez a bűnös természete, hazudunk, lopunk, csalúnk, gyílkolunk, paráználkodunk, nap, mint nap (erről ír: Efézus 2:1-2; Máté evangéliuma 15:18-19; Római levél 7:23; Zsidókhoz írt levél 6:1 és 9:11 is!). De Isten meghalt értem a kereszten, az ÉN bűnömet IS kifizette, ha ezt elfogadom, ÖRÖK ÉLETEM van, ahogy ezt az írás is alá támasztja. Ugyanis, Krisztus azt mondta, Ő az igazság, a út, és az élet. Senki nem juthat az Atyához csakis Jézus Krisztus által. Ugyan akkor, azt is mondja KRisztus, hogy ott áll az szívem ajtajánál, és kopog, aki pedig be engedi Őt a szívébe, azzal vacsorázik és vele él. :) Isten nem akarja, hogy el vessz, ahogy írja ezt is az írás 2Péter 3:9-ben. :) Isten azt akarja, hogy élj VELE! Ezért halt meg a kereszten, hogy TE élhess. :)

2016. okt. 25. 19:39
 43/59 anonim ***** válasza:

"#39 meg a masik lehetoseg

ha jok es buntelenek de nem fogadjak el Jezus t Istennek se az aldozatat vagy nem is tudnak rola (poganyok) azok is gyotrelemre jutnak?"

Az Örök élet elvárása az, hogy fogadd el Krisztust, mint megváltódat és Istenedet. Ha ezt valaki nem teszi, (SAJÁT felelőssége) akkor nem, nem jut mennybe, és igen Örök kárhozatra jut. :) Hangsúlyozom, mivel sokan abban a tévedésben élnek, hogy erről csakis ISTEN tehet. NEM! Isten az embernek SZABADAKARATOT adott, és a SZABADAKARAT az embernek egy hatalmas szabadság, azt tesz úgy dönt ahogyan az egyén akar. Ha nemet mond Isten áldozatára avagy ajándékára, akkor sajnos a pokolra jut. :\

2016. okt. 25. 19:42
 44/59 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#43 de valakik meg ma sem ismerik Krisztust...

meg ez alapjan bunosen is elhetunk csak el kell fogadnunk Krisztust?

en ezt nem tudom elfogadni illetve feltamadaskor bunosok is elvesztik eddigi bunos vagyaikat?

2016. okt. 25. 19:48
 45/59 anonim ***** válasza:
Még annyit, hogy a "pogány" szó nem az amire te gondolsz. Pogány vagyok én is, és az összes ember, aki nem Zsidó. Lehet egy pogány is keresztény, ahogyan én is vagyok, a Pogány szócska, csak annyit tesz, hogy nem Zsidó a Biblia értelmében. :) A másik, amit még elfelejtettem. Nem tértem ki arra, hogy akik nem hallottak Krisztusról, azok hova jutnak. Nos, ők egyenesen a Mennybe! Mivel, Isten ítélni fog aszerint, hogy MI emberek, mit tettünk és mit nem tettünk meg életünk során. Felelősségre von minket majd a Bűneinkért és azokért kell majd felelnünk. DE! Akik soha nem hallanak Krisztusról (mert előfordúlhat) azokat nem lehet felelősségre vonni, hogy mért nem mondott igent Istennek. Nos, a Biblia értelmében ezek az emberek IGAZSÁGOSAN erről felelősségre vonni NEM lehet. Így, mint mondtam, nem is lesznek a Biblia értelmében (mivel Isten, IGAZSÁGOS Isten), felelősségre vonva emiatt. :)
2016. okt. 25. 19:51
 46/59 anonim ***** válasza:

"#43 de valakik meg ma sem ismerik Krisztust...

meg ez alapjan bunosen is elhetunk csak el kell fogadnunk Krisztust?

en ezt nem tudom elfogadni illetve feltamadaskor bunosok is elvesztik eddigi bunos vagyaikat?"

Nos, hogy mi lesz pontosan a feltámadáskór, azt nem tudom neked megmondani, mert nem Isten vagyok. :) Nem hogy élhetünk úgy, hanem míg ebben a romlandó testben vagy addig, NEM TUDSZ másképp élni, csak törekedhetsz. :) Isten megváltoztatja a felfogásodat, akkor mikor megtérsz, de testileg bűnös maradsz, mert a hústested (a hústest a mostani tested) bűnös és e világé. DE! az emberek akik megtértek, azok a feltámadáskor levetik ezt a Bűnös testet és tökéletes testük lesz, ahogy erről ír is a Biblia Efézus 4:22-24; 1Korintus 15:53-54 versekben. :) Magad nem tudod kifizetni a bűneidért az árat, mert azt csak a halállal vagy még azzal sem volnál képes. Ezért halt meg Isten, hogy ne kelljen ezzel törődnöd, vagy traktálnod magad. Meghalt érted/helyetted a kereszten, hogy élhess vele a mennyben. Ez egy AJÁNDÉK Istentől, neked. :)

2016. okt. 25. 20:00
 47/59 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#45 megemlitheted volna mi a helyes szo, nem bibliai ertelemben ertettem, de mar a biblia is mintha nem csak a nem zsidokra ertene (ujszovetsegben) a pogany kifejezest

mert pl. a hitetlen szo meg a nem muzulmanokat jelenti

ateista meg valamilyen fokban vagy formaban tagad valamilyen istent vagy nem hisz benne

igy az is kerdeses hogy az aki Krisztusrol nem halott hisz e valamilyen vallasban, hisz e valamilyen elkepzelesben, vagy semmiben sem hisz, maga elott is tagad mindent

2016. okt. 25. 20:03
 48/59 anonim ***** válasza:

"#45 megemlitheted volna mi a helyes szo, nem bibliai ertelemben ertettem, de mar a biblia is mintha nem csak a nem zsidokra ertene (ujszovetsegben) a pogany kifejezest

mert pl. a hitetlen szo meg a nem muzulmanokat jelenti

ateista meg valamilyen fokban vagy formaban tagad valamilyen istent vagy nem hisz benne

igy az is kerdeses hogy az aki Krisztusrol nem halott hisz e valamilyen vallasban, hisz e valamilyen elkepzelesben, vagy semmiben sem hisz, maga elott is tagad mindent"

Ne haragudj, de nem igazán értem, hogy mire is szerettél volna ezzel utalni. A lényeg az, hogy akik nem hallottak Jézusról avagy Istenről, azokat arról vagy emiatt NEM lehet felelősségre vonni. A "pogány" szó pedig csak egy kifejezés a nem Zsidókat érintve. :)

2016. okt. 25. 20:09
 49/59 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

"nem keresztenyek" elnevezesere

hogy mi a helyes szerinted (vagy valojaban)

2016. okt. 26. 21:36
 50/59 anonim ***** válasza:

"#48

"nem keresztenyek" elnevezesere

hogy mi a helyes szerinted (vagy valojaban)"

Ne haragudj, de még mindig nem értem. :\

2016. okt. 26. 22:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!