Szerintetek végtelenül sok isten van?
szervusz
Nem. Egyetlen van.
Persze az emberek kreáltak maguknak "Isteneket" a saját elképzelésük alapján, ezért úgy tűnik, hogy sok van.
Csak példaként, az Egyiptomiak több millió Istenséget imádnak, minden dologhoz fűznek valamilyen Istenséget.
az igaz Isten pedig egyedül is képes mindenre nem kell neki segítség.
Kedves Kérdező.
A Teremtő nem emberi lény, és nincs kezdete.
Olyan kifogyhatatlan energia forrás, aki az anyagot életre tudja kelteni.
"De ezt az istent akkor ki teremtette?"
->Ez az, amire nincs válasz. A klasszikus magyarázat az, hogy öröktől fogva van. Ez azonban már egy időmértékhez viszonyított magyarázat, ami szintén Istenhez köthető, hiszen mindent ő teremtett. Ilyen szempontból jogos az érv, hiszen amióta idő létezik Isten is van, volt, lesz tehát örökkévaló. Isten viszont már az idő "előtt" is létezett (hiszen az is tőle eredet). A Szentháromság tagjainak létezése kívül esik mind az időn, mind pedig az anyagi világon. Hogy ők honnan vannak, arra nincs egzakt válasz szerintem.
Dante
Nincsenek istenek, csak az Erő.
Az Erő legyen veled.
Szia
Nem én szerintem, a Biblia szerint is sok isten van:
1Korintusz 8:5, 6
Mert még ha vannak is, akiket „isteneknek” neveznek, akár az égben, akár a földön, mint ahogy van sok „isten” és sok „úr”, számunkra valójában e g y Isten van, az Atya, akiből van minden, és mi őérte; és e g y Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, és mi őáltala.
# 7
"Miert nem lehet elfogadni, hogy csak megszulettunk, aztan egyszer meghalunk, a ketto kozott pedig csinalhatunk, amit akarunk?"
Mert nem csinálhatunk, amit akarunk. Hova vezetne az, ha mindenki az csinálna, amit akar? ;)
Kedves kérdező!
Nem sokat tévedtél.
Annyi a különbség,hogy az isteneket,Isten,és a következő istenek,hanem az emberek teremtették saját képükre,és hasonlatosságukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!