Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten végtelenül bölcs,...

Ha Isten végtelenül bölcs, akkor miért érzi szükségesnek a bölcsessége bizonygatását?

Figyelt kérdés
Úgy tudtam, a kevélység a legnagyobb bűn.
2013. jan. 5. 13:45
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
23%

Azért mert a beszélő isten nem létezik, ezt az emberek kreálták, telis-teli emberi tulajdonságokkal.

Ennyi a nagy titok.Isten teremtő ereje bennünk van! Nem fog velünk beszélgetni, minden emberben kódolva van, hogyan élj mi a helyes, mi a helytelen...megkaptuk, nem? Mindent tudunk :)

2013. jan. 5. 13:54
 2/20 A kérdező kommentje:

Végre valaki, aki úgy gondolkodik mint én, tehát van Isten, de a Bibia hülyeség!

Jó, nem hülyeség, de az, gondolom éted mire mondom.

2013. jan. 5. 14:01
 3/20 anonim ***** válasza:
83%
Ugyan már. Ha lenne isten akkor mindenki tudna róla. Megjelenne eljönne hozzánk becsületesen gerincesen és nem a háttérbe bujkálna. Eljönne hogy sziasztok n vagyok isten én teremtettem mindent. Legalábbis így lenne fer.
2013. jan. 5. 14:05
 4/20 A kérdező kommentje:
Ugyan, minden úgy van, ahogy lennie kell. A bibliai Isten csöppet sem viselkedik bölcsen, de Istennek létzni kell valamilyen formában, nélküle nem áll össze a kép.
2013. jan. 5. 14:09
 5/20 Shai-Hulud ***** válasza:

De, összeáll az.

Csak éppen mindenki abban hisz, amiben akar.

Mikor Hawking levezette a Világegyetem keletkezését, azt mondta: "Én nem cáfolom Isten létezését. Csak azt mutattam meg, hogy a teremtéshez nem kellett Isten közreműködése, az végbemehetett nélküle is."

2013. jan. 5. 14:25
 6/20 A kérdező kommentje:
Isten az Univerzum, ő jött létre a teremtésel.
2013. jan. 5. 14:37
 7/20 anonim ***** válasza:
46%
és őt ki teremtette?
2013. jan. 5. 14:41
 8/20 A kérdező kommentje:
Hát Isten.
2013. jan. 5. 14:46
 9/20 Shai-Hulud ***** válasza:
46%

"Isten az Univerzum, ő jött létre a teremtésel."

Hát ez egy eléggé sajátos értelmezése a Szentírásnak, nem gondolod? :-DD

Azért ugyan fogadjuk már el, hogy az Univerzumnak, azaz a Világegyetemnek nincs tudata.

Tömege az van neki, nem is kicsi. :-DD

2013. jan. 5. 14:47
 10/20 Shai-Hulud ***** válasza:
46%

- Isten az Univerzum, ő jött létre a teremtésel.

- és őt ki teremtette?

- Hát Isten.

Ez viszont már tudományos tautológia. (Fogalom meghatározása önmagával; logikai hiba.) ÉRTELMETLEN.

2013. jan. 5. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!