Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Istennek milyen bölcs mondatai...

Istennek milyen bölcs mondatai voltak?

Figyelt kérdés
2012. márc. 24. 12:02
 1/4 anonim ***** válasza:
52%

Isten nem egy személy.

Ha bölcs mondatok kellenek, nézd meg Jézus mit mondott.

2012. márc. 24. 12:56
 2/4 anonim ***** válasza:
75%

Kedves válaszolók és kérdező!

"Ő pedig felelvén, monda: Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden ígével, a mely Istennek szájából származik."

példák:

Ne ölj!

Ne lopj!

Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.

Szeresd felebarátodat, mint magadat.

Ézs 58,6 "Hát nem ez-é a bőjt, a mit én kedvelek: hogy megnyisd a gonoszságnak bilincseit, az igának köteleit megoldjad, és szabadon bocsásd az elnyomottakat, és hogy minden igát széttépjetek?"

Sziasztok

2012. márc. 24. 13:10
 3/4 anonim ***** válasza:
54%

És szólá Isten mindezeket az igéket, mondván:

Én, az Úr, vagyok a te Istened, a ki kihoztalak téged Égyiptomnak földéről, a szolgálat házából.

Ne legyenek néked idegen isteneid én előttem.

1. Ezek pedig a parancsolatok, a rendelések és a végzések, a MELYEK FELŐL PARANCSOLTA AZ ÚR, a ti Istenetek, hogy megtanítsam azokat néktek, hogy azok szerint cselekedjetek azon a földön, a melyre átmenőben vagytok, hogy bírjátok azt;

2. Hogy féljed az Urat, a te Istenedet, és megtartsad minden ő rendelését és parancsolatát, a melyeket én parancsolok néked: te és a te fiad, és a te unokád, teljes életedben, és hogy hosszú ideig élhess.

3. Halld meg azért Izráel, és vigyázz, hogy megcselekedjed, hogy jól legyen dolgod, és hogy igen megsokasodjál a tejjel és mézzel folyó földön, a miképen megigérte az Úr, a te atyáidnak Istene néked.

4. Halld Izráel: az Úr, a mi Istenünk, egy Úr!

5. Szeressed azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből.

2012. márc. 24. 18:14
 4/4 anonim ***** válasza:
54%
"Legyen világosság!"
2012. márc. 24. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!