Milyen összefüggés van a bölcsesség és az Istenben való hitnek?
a bölcs ember nem ítél el másokat azért mert nem hiszenk, vagy hisznek Istenben. Egy bölcs ember hisz, vagy nem hisz Istenben, és tisztában van azzal, mit jelent a hit.
pár extra megjegyzés: ha egy ember sokat foglalkozik Istennel, akkor valószínűleg sokat filozofál, sokat gondolkozik erkölcsi problémákon, és sokat gondolkozik társadalmakon, embereken, emberi problémákon. Tehát egy istenhívő ember, ha értelmes, akkor a humán tudományok terén magasra juthat.
És ahogy észrevettem, aki a humán tudományokban jó, azt bölcsnek szokás nevezni. Aki meg a reál tudományokban jó, azt intelligensnek.
Gondolkozom tehát vagyok.
Akkor is vagyok, ha rajtam kívűl senki és semmi sincs?
Ezek szerint akkor létezem, ha valakire, valamire hatással lehetek?
"Isten" több emberre van hatással mint én?
Igen ezért hoztam fel a Buddhát, mert a keleti filozófiákban nem hisznek istenben viszont a bölcsesség annál jellemzőbb.
És mit gondoltok arról, ha azt mondom, hogy egy bölcs ember lehet intelligens is, de az intelligens ember nem bölcs?
Először talán határozd meg, hogy kit nevezel bölcsnek ill. intelligensnek.
Amúgy igen, van összefüggés: minél bölcsebb egy ember, annál kevésbé lesz magától hívő.
Ha kis gyerekkorától annak nevelik és körülötte is a többség az, az persze más kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!