Szerintetek végtelenül sok isten van?
Javítás:
Kedves kérdező!
Nem sokat tévedtél.
Annyi a különbség,hogy az isteneket,nem Isten,és a következő istenek,hanem az emberek teremtették saját képükre,és hasonlatosságukra.
Természetesen a teremtett istenek,csak a teremtő ember tudatában léteznek.
A Biblia Jehovát az egyedüli igaz Istenként azonosítja (Zsoltárok 83:18; János 17:3). Ézsaiás próféta Isten saját szavait jegyezte le, amikor ezt írta: „Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő” (Ézsaiás 43:10, 11). Az összes többi isten nemcsak hogy alsóbbrendű Jehovánál, de a legtöbbjük még csak nem is létezik. Kizárólag a képzelet szüleményei. A Biblia azt mondja ezekről az istenekről az 5Mózes 4:28 - ban : Ott olyan isteneket kell majd szolgálnotok — emberkéz alkotását, fát, követ —, melyek nem látnak, nem hallanak, nem esznek, és nem is szagolnak.
A Biblia fehéren-feketén azt tanítja, hogy Jehova az egyedüli igaz Isten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!