Evolúcionista hívők, ti hogyan egyeztetitek össze Isten tökéletes teremtését ezzel?
Azzal, hogy az ember előtt is voltak emberszerű lények, akik gyilkoltak, bűnöket követtek el, illetve a világban eleve jelen volt a szenvedés, a halál, a katasztrófák.
Nem kötözködni akarok, de tényleg nagyon kíváncsi vagyok
"Mondjuk amikor Ádám művelte az Édent, akkor nem okozott ilyen szenvedéseket?"
Hogy milyen volt az éden egy ember se tudja se kreacionista se evolucionista
Gabi
Zsid 12:27 Az a "még egyszer " pedig jelenti az állhatatlan dolgoknak mint teremtményeknek megváltozását, hogy a rendíthetetlen dolgok maradjanak meg.
"Ő a katasztrófák Istene?"
Nem mondtam ilyet. Azt állítottam, hogy ha valami újat csinálunk, az csak valami régi elpusztításával járhat.
Ezt úgy is lehet megfogalmazni, hogy nem pusztítás, hanem átalakítás, és akkor mindjárt szalonképesebb lesz.
Arra próbálok rámutatni, hogy a változás mindig létezik, és teljesen szubjektív, hogy minek nevezzük.
A hívő azt a változást, ami nem fér bele a hitébe, azt katasztrófának nevezi, és nem veszi észre, hogy más abból meg képes profitálni, és az a másik annak a katasztrófának örülni fog, és építkezésnek fogja tartani.
Hatalmas, ugyanazon katasztrófák eredményét hol pusztítónak tartjuk, hol meg építőnek. Pl. a vulkán egyszerre épít és pusztít is.
Isten teremtette ilyenre! Csak mi vagyunk hozzá hasonlóak, az általa teremtett világ nem őt jellemzi? Vagy a vulkánok is a bűneink miatt jöttek létre?
"Hogy milyen volt az éden egy ember se tudja se kreacionista se evolucionista"
Ne viccelj már! Olyan hullára magabiztosan nyilatkoznak a kreacionisták arról, hogy csak úgy durrog!
Ha az Éden olyan volt alapjaiban, mint a mai világ kertjei, akkor az evolúciót ismerő emberek ezerszer jobban tudják, hogy mi volt ott.
Kik azok az evolucionisták? Őróluk semmit se tudok ez ügyben. Azok valami új irányzat képviselői?
How Arrow. Az az ige Isten ígéretével kapcsolatban ír, miszerint "Még egyszer megrázom nemcsak a földet, hanem az eget is".
Én úgy gondolnám, ebből kifolyólag, hogy ez nem az élőlények szelekciós változásaira, hanem a világ Isteni ítélet által majdani változás@ra utal.
Ne viccelj már ha az édenröl beszélünk,
Isten csinálta és elmondott egy pár dolgot.
Talán te jobban tudod mint Ő?
Amit az evolució mond az ellentéte annak amit kinyilatkoztatott.
Te Istent tartod hazugnak és kételkedsz benne én meg téged!
Gabi azt ugygondolod ahogy írja a hét napos teremtést meg nem?
Én nem az bibliát szabom az evolucióhoz hanem az evoluciót a bibliához és ahol ellentmond a bibliának azt elvetem ahol nem az rendbe van!
"Amit az evolució mond az ellentéte annak amit kinyilatkoztatott.
Te Istent tartod hazugnak és kételkedsz benne én meg téged!"
Én nem Istent tartom hazugnak, hanem téged, mert semmi olyasmi nincs a Bibliában ami az evolúciónak ellentmondana. Az kétségtelen, hogy más tudományágak tükrében elég sok ponton lehet vele szembeállítani, de pont az evolúcióval semennyire.
Isten felsorolja a teremtett lényeit (hogy az általa teremtett evolúciós mechanizmussal jöttek létre, vagy sem, az lényegtelen).
Előveszel egy biológiakönyvet, és az az elején felsorolja az élővilág fontosabb állomásainak a megjelenést a Föld történetében, és sok esetben ilyenkor egy deka szót nem ejt az evolúcióról. Ebből a szempontból totál lényegtelen, hogy volt evolúció, vagy sem. Ha valaki csak ezt az oldalt olvassa, ugyanúgy képzelheti, hogy a biológia könyv azt írja le, hogy valaki odavarázsolta az egyes állomásokat.
A Biblia tök ugyanezt csinálja. Szimplán ugyanúgy életforma-állomásokat felsorol. Semmi olyasmiről nem beszél, hogy varázspálcával teremtett. Egy halom szempontból önellentmondásos két teremtésverzióval előjön (egyikben utoljára van egyszerre az emberpár, a másikban először a férfi (bár ez kétséges, mert nyilván nem voltak hímjellegei, ha nem volt még tervbe véve a nő), és a növények állatok után jelenik meg a nő).
Az első verzió nagyjából egybecseng a valósággal is, a második logikailag is képtelenség, így én az első verziót azért tekintem hűbb leírásnak, hiszen a tudományos kutatási eredményekkel összhangba hozható. A két biblikus verzió együtt nem lehet igaz, tehát választani kell.
Lehet, hogy volt amúgy Éden is, de az is kiolvasható a Bibliából akár, hogy az Édenen kívül a világ már régóta működött, és voltak emberek is azon kívül, meg állatok is (pl. Káin megjelölése, hogy nehogy mások megöljék a bűnéért, ill. a felesége távol az Édentől, őrizni kell az Édent, volt már hétnapos teremtés, benne emberpár teremtéssel, de az egész édenes ügy csak azután kezdődik).
Valójában a Bibliában egy deka olyan nincs, még utalás szintjén sem, hogy varázspálcával kapásból készre teremtett Isten fajokat. Ezt ti egyszerűen csak kiszopjátok az ujjacskátokból... :)
Mellesleg a tudomány szerint is a Föld porából keletkeztek az élőlények is.
"Ne viccelj már ha az édenröl beszélünk,
Isten csinálta és elmondott egy pár dolgot.
Talán te jobban tudod mint Ő?"
Pont az a bajom, hogy nem tudom megérteni, hogy mit tud Ő! Először jó lenne tudni, hogy miről beszél. Mert ha az se eldönthető, hogy mit állít, és te se tudod, akkor miről beszélsz? Pl.:
Mózes első könyvében az 1. fejezet - sorrend a teremtésben: először a növényzet, majd az állatok és végül az emberpár (egyszerre a férfi és nő)
Mózes első könyvében a 2. fejezet - sorrend a teremtésben: először az ember, majd a növényzet, majd az állatok és végül a nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!