Keresztények miért esznek disznó húst, mikor az Ószövetség ezt tiltja? Mivel Jézus zsidó volt és az első követői is, nem hinném hogy feloldotta volna ezt a tilalmat.
9. Hsz!
Állításodat támaszd alá bibliai idézettel!
Egyebként, tudatlannak vagyok kénytelen minősíteni téged.
Kedves 30.Hsz!
Ezt írtad:
"Csakhogy miután Jézus meghalt, a Törvény már nem volt kötelező érvényű
(Efézus 2:15) 15 Teste által eltörölte az ellenségeskedést, a rendeletekből álló parancsolatok Törvényét, hogy a két népet e g y új emberré teremtse önmagával egységben, és békét szerezzen. . ."
Valami lényeges dolog elkerülte a figyelmed:
"a rendeletekből álló parancsolatok Törvényét,"ami 613 rendelet,melyet nem az ószövetségi Bibla tartalmaz.
Isten örök,amint szava is örök,és változhatatlan.
33.Hsz!
Péter a látomása után jóízűen hozzálátott lakmározni a lepedőn leereszkedett férgekből?...
Nem!...Jött egy pogány,aki egy másik pogányhoz hívta,akik elfogadták Krisztus evangéliumát,s ettől Péter így szólt:
"És monda nékik: Ti tudjátok, hogy tilalmas zsidó embernek más nemzetbelivel barátkozni, vagy hozzámenni; de nékem az Isten megmutatá, hogy senkit se mondjak közönséges, vagy TISZTÁTALAN EMBERNEK":(Apcsel 10:28)
"Egyebként, tudatlannak vagyok kénytelen minősíteni téged."
Igazi, vérbeli szektatag vagy. Befejezheted a tombolást.
Nagyon nagy szükség van, hogy a keresztények egymásnak essenek. Nem bántják őket eléggé. Legalább hamarabb vége lesz ennek az elrohadt világnak.
"Nagyon nagy szükség van, hogy a keresztények egymásnak essenek. Nem bántják őket eléggé. Legalább hamarabb vége lesz ennek az elrohadt világnak."
Igaza van a 41-es válaszolónak. Ha állítasz valamit akkor bizonyítsd.
"És kit érdekel az ószövetség?
Ahogy már leírtam, Jézus nem volt zsidó! "
Az Ószövetség része a Bibliának, Jézus pedig zsidó volt.
Nem olvastam el mind a 36 választ, de a zsidó vallás soha nem állította, hogy MINDENKINEK tilos a disznóhús. Az Ószövetség parancsolatai csak a zsidókra vonatkoznak, mindenki másnak csak Noé 7 törvényét kell betartani.
Egy ortodox zsidó
Kérdező!
Remélem körül vagy metélve!
Ha nem, akkor azonnal legyél nyolc napos és irány a mohel!
avagy #45-ben a főkérdésre, vagy arra kérdeztél, hogy a világvége szempontjából praktikus, hogy a keresztények- szétforgácsolva szektákra- egymásnak esnek a szalonna kardinális kérdésén - erre vártál igazolást? tessék:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!