Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények miért esznek...

Keresztények miért esznek disznó húst, mikor az Ószövetség ezt tiltja? Mivel Jézus zsidó volt és az első követői is, nem hinném hogy feloldotta volna ezt a tilalmat.

Figyelt kérdés

#keresztény #disznó hás
2016. okt. 18. 12:08
 11/98 anonim ***** válasza:
A keresztények nem zsidók.
2016. okt. 18. 14:07
 12/98 anonim ***** válasza:

6-os vagyok.

Azért javasoltam, hogy olvasd el a vonatkozó fejezetet, mert ott a válasz a kérdésedre. Amúgy az apostolok döntöttek így a Szentlélek sugalmazására (ez is benne van a szövegben).

És igaza van az előttem szólónak. A kereszténység, bár nem értelmezhető a judaizmus nélkül, egy totál más vallás, az Újszövetség számtalan helyen felülírja vagy más megvilágításba helyezi az Ószövetséget, ezért egymás teljesen értelmetlen az egyik szabályrendszerét számon kérni a másikon.

2016. okt. 18. 14:16
 13/98 A kérdező kommentje:

Biblia része az Ószövetség. Ha akkor valami tisztátalan akkor később hogy lesz tiszta? 2-es válaszoló által bemásolt rész alapján, ha úgy értelmezzük mindent meg lehetne enni a ganajtúró bogártól kezdve a bűzősborzig. Lehet valakinek össze fut a nyál a szájában a kutyapörkölttől, de én kihagynám :) Szerintem Jézus itt nem az ételekről beszél hanem a szavakról, tettekről.

Márk 7:21 Mert onnan belőlről, az emberek szívéből származnak a gonosz gondolatok, házasságtörések, paráznaságok, gyilkosságok,

Márk 7:23 Mind ezek a gonoszságok belőlről jőnek ki, és megfertőztetik az embert.

"Amúgy az apostolok döntöttek így "

Apostolok hogy írhatják felül Jézus szavait?

2016. okt. 18. 14:39
 14/98 Pietrosol ***** válasza:

Kérdező!

A második válasz azon részét olvasd el újra, ami úgy kezdődik,hogy-"...Ő pedig...".

Egyébként sem beszélt arról, hogy milyen húst egyél. Tulajdonképpen nem is gasztronómiai tanácsokat osztogatott.

2016. okt. 18. 14:48
 15/98 anonim ***** válasza:

Mos mi van? Mindent meg lehet a ganajtúrótól a kutyán át a bűzösborzig.

Az Ószövetség az előzmény történet, hogy később megértsd az Újszövetségben leírtakat (pl. ha valakire hivatkoznak, tudd, hogy ki az).

Az Ószövetség a judaizmus könyve azt írja le, az Újszövetség a kereszténység könyve. Jézus folyamatosan arról beszél, hogy addig mit csináltak rosszul és, hogy mit értettek félre.

2016. okt. 18. 14:50
 16/98 A kérdező kommentje:

"A második válasz azon részét olvasd el újra, ami úgy kezdődik,hogy-"...Ő pedig...". "

Ajjajj, akkor a keresztények szerint fogyasztható a ganajtúró bogár és a bűzősborz is, de előtte a disznó is tilos volt. Nem lehet hogy ezek az apostolok belekontárkodtak Jézus tanításába és ez lett az eredménye?

2016. okt. 18. 14:55
 17/98 anonim ***** válasza:
29%

Szia!

A megfelelő ismeretek hiánya miatt. A keresztények többsége nem ismeri alaposan a Szentírást, és annak alapján él, ahogyan tanították neki. Ha megfigyeled a különböző felekezetek hitvallását, akkor azokban nem találsz erre vonatkozó útmutatást, az átlag hívő pedig még a Tízparancsolatot sem ismeri az eredeti formájában, nem hogy az ilyen mélységű bibliai tanításokat...

Üdv. Péter

2016. okt. 18. 14:58
 18/98 Pietrosol ***** válasza:
70%

Kérdező!

Ha ilyen az ízlésed egyed meg. Egyébként még lehet, hogy rákényszerülünk. Mexikóban sem hóbortból ettek lárvákat, hanem mert éhinség volt.

Az apostolok pedig nem írtak felül semmit, mert nem volt Jézusnak gasztro tiltása. Sőt, épp arról beszélt, hogy az ételválasztás nem üdvkérdés.

2016. okt. 18. 15:01
 19/98 A kérdező kommentje:

"Ha ilyen az ízlésed egyed meg. Egyébként még lehet, hogy rákényszerülünk. Mexikóban sem hóbortból ettek lárvákat, hanem mert éhinség volt."

Elolvastad ezt a részt? Jézus nem mondta hogy ez éhínség esetében érvényes hanem általában fogalmazott. Éhinség lenne lehet én is felfalnám a szomszéd kutyáját, de alap esetben eszembe nem jutna.

"Sőt, épp arról beszélt, hogy az ételválasztás nem üdvkérdés."

Akkor mindent meg lehet enni? Akkor is ha az egészségre ártalmas?

2016. okt. 18. 15:08
 20/98 Pietrosol ***** válasza:

Kérdező!

Nem tudtam, hogy beszélt a borzról és a ganajtúróról. Még egyszer- nem gasztro tanácsokat osztogatott. A sous vide-ról és jus-ról sem.

2016. okt. 18. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!