Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények miért esznek...

Keresztények miért esznek disznó húst, mikor az Ószövetség ezt tiltja? Mivel Jézus zsidó volt és az első követői is, nem hinném hogy feloldotta volna ezt a tilalmat.

Figyelt kérdés

#keresztény #disznó hás
2016. okt. 18. 12:08
 31/98 anonim ***** válasza:
6%

"Jézus zsidó volt"

NEM

Jézus a Zsidó nemzetbe született bele, mert akkor Ők voltak még Isten választott népe, és kaptak egy utolsó esélyt Jehovától, hogy változtassanak a gondolkodás módjukon, mert megint eltértek a helyes imádattól, Főleg a Farizeusok miatt

Ők lehettek volna a királyi papság szent nemzet, akik más nemzeteket tanítsanak Jehova útjaira, és így egységes emberi társadalmat hoztak volna létre.

Mivel elvetették a szövetség követét, és megölték Jézust, Jehova a Nemzetek felé fordult, és közölük választ népet a nevének.

S Őket használja fel, hogy minden nemzetből meg az arra méltókat, hogy megmentésben részesüljenek Armageddonkor.

2016. okt. 18. 17:28
 32/98 anonim ***** válasza:

javítás:

minden nemzetből tanítsák meg Jézus parancsát megtartani, hogy megmentésben részesüljenek....

2016. okt. 18. 17:31
 33/98 szp72 ***** válasza:
43%
"Péter körülbelül a hatodik óra felé fölment a tetőre imádkozni. Közben megéhezett s enni szeretett volna. Mialatt ennivalót készítettek számára, elragadtatásba esett. Látta, hogy megnyílik az ég és valami lepedőféle ereszkedik le négy csücskénél fogva a földre. Mindenféle négylábú állat, földi csúszómászó és égi madár volt benne. „Rajta Péter, szólt hozzá egy hang, öld meg és egyél!” „Szó sincs róla Uram, felelte Péter, hiszen sohasem ettem semmi közönségeset vagy tisztátalant.” De a hang újból, másodszor is rászólt: „Amit az Isten tisztává tett, te ne tartsd tisztátalannak!” " (ApCsel 10,9-15)
2016. okt. 18. 17:42
 34/98 A kérdező kommentje:
Ha ránézel egy disznóra az jut eszedbe hogy tiszta? Szerintem a disznók semmit nem változtak. Jézus idejében is ugyanazok voltak. Ha az Ószövetség tiltja és tisztátalannak nevezi akkor utána hogy lehet tiszta ha az állat nem változik?
2016. okt. 18. 18:55
 35/98 Pietrosol ***** válasza:

Kérdező!

Láttál már krumplit betakarítás után?

2016. okt. 18. 19:09
 36/98 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Milyen más, ha az ember végigolvassa a történetet, és nem csak az elejét idézi:

"...Ez pedig három ízben történt; és ismét felvitetett az edény az égbe. Amint pedig Péter magában tünődött, mi lehet az a látás, amelyet látott, íme a férfiak, kiket Kornélius küldött, megtudakozván a Simon házát, odaérkeztek a kapuhoz, és bekiáltván megtudakozták, vajon Simon, ki neveztetik Péternek, ott van-é szálláson?

És amíg Péter a látás felől gondolkodott, mondta neki a Lélek: Íme három férfiú keres téged: Nosza kelj fel, eredj alá, és minden kételkedés nélkül menj el ő velük: mert én küldöttem őket. Alámenvén azért Péter a férfiakhoz, kiket Kornélius küldött ő hozzá, monda: Íme, én vagyok, akit kerestek: mi dolog az, a miért jöttetek?

Ők pedig mondták: Kornélius százados, igaz és istenfélő férfiú, ki mellett a zsidók egész népe jó bizonyságot tesz, szent angyal által megintetett, hogy hívasson téged házához, és halljon tőled valami dolgokról. Behíván azért őket, szállására fogadta. Másnap pedig elment Péter ő velük, és a Joppébeli atyafiak közül is némelyek együtt mentek ő vele. És másnap eljutottak Czézáreába. Kornélius pedig várta őket, egybegyűjtvén rokonait és jó barátait.

És lőn, hogy amint Péter bement, Kornélius elébe ment, lábaihoz borulva imádta őt. Péter azonban felemelte őt, mondván: Kelj fel; én magam is ember vagyok.És beszélgetve vele, belépett, és talált sokakat egybegyűlve; és monda nékik: Ti tudjátok, hogy tilalmas zsidó embernek más nemzetbelivel barátkozni, vagy hozzámenni; de nékem az ISTEN MEGMUTATTA, hogy senkit se mondjak közönséges, vagy tisztátalan EMBERNEK" (Ap.Csel 10:16-28)

Üdv. Péter

2016. okt. 18. 19:51
 37/98 anonim ***** válasza:
6%

"Jézus idejében is ugyanazok voltak. Ha az Ószövetség tiltja és tisztátalannak nevezi akkor utána hogy lehet tiszta ha az állat nem változik?"

És kit érdekel az ószövetség?

Ahogy már leírtam, Jézus nem volt zsidó!

Tehát Jézus apja a teremtő Isten nem keverendő össze az ószövetség Jehova nevű bosszúálló, rosszindulatú sivatagi démonjával.

2016. okt. 18. 20:01
 38/98 anonim ***** válasza:
51%

a 28-as tényfeltáró kicsi kérdésre elfelejtett a kérdező válaszolni. :D:D:D

A disznó koszos, amíg meg nem fürdik.

Pl Malackát mindig megfürdette Manócska.

Vegetáriusnak lenni jó..

Nem kell a keresztényeknek egymást bántani, bántják elegen.

"erősen üldözött keresztények 400 millióan vannak a világban." (nem Európában)

[link]

2016. okt. 18. 20:43
 39/98 anonim ***** válasza:

2.Hsz!

Ha az állításod igaz,akkor nyugodtan egyél kolerával megfertőzött eledelt!...Én,és a Biblia nem ezt javasolja!

2016. okt. 18. 22:10
 40/98 anonim ***** válasza:

6.Hsz!

Ezt írtad:

"Paráználkodni, bálványt imádni továbbra sem szabad, disznóhúst enni viszont igen."

Kérlek idézd a Bibliából,a disznóhús tilalma feloldásáról szóló kinyilatkoztatást,akár igehellyel!

2016. okt. 18. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!