Keresztények miért esznek disznó húst, mikor az Ószövetség ezt tiltja? Mivel Jézus zsidó volt és az első követői is, nem hinném hogy feloldotta volna ezt a tilalmat.
88.Hsz.
Isten,teljesen nyilvánvalóan parancsolatban tiltotta meg a tisztátalan állatok fogyasztását,és e parancsa visszavonásához hasonló nyilvánvaló ellenparancs lenne szükséges.
Ehelyett Pál nem egyértelmű véleményét-nem parancsát- találjuk,hogy az a rabbinikus tisztátalanság(Sakter által végzett koser vágás kizárólagossága),vagy más tisztaságról beszél.
#76!
Bocs, de ez hülyeség.
Okinaván (tudod ott viszonylag sokáig élnek az emberek) a tengeri izék után a második legfontosabb húsféle a sertés, azután következik a kecske.
Nekem mindegy, hogy kinek milyen babonái vannak. Bal kézzel fogja a kilincset, jobbal a fogkefét vagy nem eszik disznóhúst, de 'léci' ne húzkodj elő a megalapozatlanság kalapjából fantom nyuszikat.
#Pietrosol:
Valóban gyors a procim ,és örülök neki ,hogy észre vetted ,csak tudod én az a típusú ember vagyok aki ,ha valakinek 100x elmond/leír valamit és érthetetlen okok miatt nem érti/nem akarja megérteni akkor már leszarja.
*Ez az egész kategória
Bocs: *egész oldal
#93!
O.k.
Nem tudom, hogy mit akartál elébb, de mindegy.
Mindegy ,nem lényeges.
Már százszor írtunk erről (nem csak veled írtam erről ,természetesen) ,de nem lényeges.
A kérdező nem értette meg még az idézett válaszokat sem.
Vagy egy értetlen emberről/kisgyermekről van szó, vagy egy trollról aki mindenkit össze akar ugrasztani a másikkal..
Szerencsére én 10 különböző válaszadótól is megkaptam a választ.
Neki 100 válaszon keresztül sem sikerült értelmeznie semmit.
Nem semmi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!