Vajon lehetek-e jó keresztény akkor is ha melegnek születtem és melegként élem az életem?
40.Hsz.
Én a te hozzászólásodra válaszoltam,s nem a felvetett témára.
A bűn,és nem bűn kérdésére rendszerint a lelkiismeret ad választ,bár egyesek lelkiismerete patika finomságú,míg másoké hidmérleghez hasonló,de Isten,a lelkiismereten keresztül szólít meg.Ezért született meg ez a kérdés is.
Bár a biblia nem ír pozitívan a homoszexualitásról, mégis úgy gondolom, hogy igen, attól lehetsz jó ember és jó keresztény.
Egyrészt, mert te magad mondod, hogy nem botránkoztatod meg az embereket. Persze a 6.parancsot neked kell meggyónnod.
Viszont azt sose elejtsd el, hogy minden ember egyedi és megismételhetetlen csodája az Istennek. Az Úr már születésünk előtt, anyánk méhétől fogva ismer és szeret bennünket, mindenféle fenntartás nélkül.
Az Isten nem küld üres leveleket a földre, mindenki okkal teremtetett olyannak, amilyen.
42.Hsz.
A párhuzam,a"Jó,és gonosztudás fája"képéből jött be.
Nyilván nem ítélhetünk el senkit,különösen nem,ha valaki végtagok nélkül,vagy akár téves hormonokkal született,de aki úgy-csak BULIBÓL- levágja végtagjait,vagy természettől ellentétes szexuális életet él,azt nem tarthatjuk jónak!
Még talán annyit, hogy bizonyára nem volt könnyű elfogadni magad olyannak, amilyen vagy, s a családtagjaidnak sem. S persze az ember sosem gondol bele a másik helyzetébe, alkot egy véleményt, amit jónak ítél vagy amit belé neveltek.
Nyilván aki a normától különbözik, azt elítélik, pedig senki sem írta elő, hogy csak a norma a jó. Ha így lenne, akkor minden ember jó lenne.
Könnyen fogadom el a másságot, mert a közvetlen környezetemben nincs ilyen ember (talán csak egy barátom, akiről hivatalosan nem is tudom, hogy az-e)
De biztos nem tudnám egyik napról a másikra megemészteni, ha majd a gyerekem egyszer csak azzal állít haza, hogy anya, én a fiúkat szeretem. De ha a JóIsten ezt adná keresztnek, akkor elfogadnám, megpróbálnék megbirkózni vele.
Sok kegyelmet az élethez és tedd a jót! Ne azzal foglalkozz, hogy mit mondanak mások.
#43-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!