Vajon lehetek-e jó keresztény akkor is ha melegnek születtem és melegként élem az életem?
elhányom magam jehova tanúinak és másoknak a fröckölődésétől felháborító, hogy egy olyan felekezet amely köztudottan hamisítja a szentírást azzal merészel előhozakodni hogy nem vele vitatkozom hanem Istennel
most erre biztos jön majd hogy "elhányod magad, ez a krisztusi szeretet?" persze itt már el is van felejtve hogy ő az imént akart tarkón lövetni minden meleget
egyszer bioetika órára írtam egy szemináriumi dolgozatot amiben következetesen igyekeztem bizonyítani, hogy a bibliában még az ószövetségben sem arról a fajta homoszexualitásról van szó ami pl a kérdező esete is, igény szerint adjatok e-mail címet és elküldöm
A dilemma és a kérdés az mikor Isten azt mondja hogy NE!
Engedelmeskedek neki vagy nem.
Isten a Szeretet mérvadója és nem az ha mi szeretünk vagy sem.
Isten aki a szeretet az első intézménye a házasság férfi és nő közt.
Két férfi és két nő közti intézmény nem Istentöl hanem a gonosztol van vége a"lelkében kárt vall"
Nem a te dolgozatod adja meg az Isten igazságának a valóságát hanem Isten ígéje.
Ha egy keresztény embernek akarsz bizonyitani akkor azt az Isten ígéjéböl tedd ne a te kigondolásodbol és következtetésedböl.
Kedves kérdező
Ne érts félre nincs gondom és nem útálom a melegeket nem ezzel van a gond! A melegséggel mint fogalommal van a gond.
A biblia tanitása szerint aki nem kötött házasságot és ugy él nemi életet az paráználkodik.
A házasságon kivüli nemi élet paráznaság és ugyan olyan kategóriába esik a "ne paráználkodj" mint a "ne lopj" mindkettő bün!
Róm 1:27 Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésüknek méltó jutalmát elvevén önmagukban.
Róm 1:32 Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy akik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképpen cselekvőkkel egyet is értenek.
Ott kezdődnek a bajok hogy magadat jónak látod(még Jézus se mondta magát jónak pedig Ő az igazi jóság)
Nagyon ravasz kisérlet az mikor egy bünt szeretettel és jósággal öltöztetünk föl hogy megmagyarázzuk magunknak.
Én is csináltam már ilyet és hogy egy olyan bünt amit szerettem kimagyarázgattam magamnak hogy ne tünjön annak, de a vége szomorú.
Az meg kiváltaképpen szomoru lessz az ítéletnél, ha ilyen terjesztek.
Ézs 5:20 Jaj azoknak, akik a gonoszt jónak mondják és a jót gonosznak; akik a sötétséget világossággá s a világosságot sötétséggé teszik, és teszik a keserűt édessé, s az édest keserűvé!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!