Vajon lehetek-e jó keresztény akkor is ha melegnek születtem és melegként élem az életem?
Kedves kérdező,
nem a homoszexualitás a probléma a hanem a paráznaság bűne!
Ha valóban hívő vagy akkor küzdesz az ellen hogy paráznaságot kövess el, teljesen lényegtelen hogy homo vagy hetero kapcsolatról beszélünk!
Nekem pusztán az a bajom ezzel kedves kérdező, ha itt most bárki azt mondja neked, hogy igen, te lehetsz jó keresztény, vagy hogy nem, te nem lehetsz jó keresztény; hogy egyrészről Isten minden valószínűség és tapasztalat szerint nem egy sablon szerint ítéli meg az embereket, akik között minden egyes személy egyedi és megismételhetetlen teremtménye az Istennek, hanem konkrétan téged, a hajlamaiddal, a törekvéseiddel, a szíved szándékaival, a hiteddel, a küzdelmeiddel, a tetteiddel, mindennel együtt együtt. Ezért azt hiszem, hogy Isten -jelszóval, hogy te nem vagy jó keresztény-, nem fog téged egy villámmal agyoncsapni, mondjuk amikor éppen...akármikor, azért, ahogyan és amit kezdesz a hajlamaiddal, a természeteddel, az érzéseiddel. A baj csak azzal van, hogy az Isten nem véletlenül állított fel tilalomfákat az ember számára, hanem az ember érdekében; mert ő jobban tudja, hogy mi a jó és mi a rossz, és hogy mik azok az igazodási pontok, hogy mást ne említsek, amiknek megfelelően az embernek érdemes törekedni az életét alakítani, ha azon a térfélen szeretne játszani úgymond, ami az Isten országa és ami az örök élet. S amiket ha az ember tudatosan megszeg huzamosabb ideig, mert például méricskélni kezdi, hogy mi kis bűn, ami még belefér, vagy amivel kapcsolatban azt gondolja pl., hogy mivel ezt érzem, akkor nyilván ez nem lehet rossz, hisz csak az érzéseimre hallgatok, (tehát én döntőm el, hogy mi a jó és mi a rossz),stb...szóval akkor nem biztos, hogy egy idő után nem szolgáltatja ki saját magát az ember, ezzel a választásával az Istentől való elszakadásban való létezésnek és létezőknek.
Szóval én nem merném megmondani, hogy te lehetsz-e objektíve (tehát ilyen értelemben, veled kapcsolatosan egyedül Isten nézőpontjából) jó keresztény, avagy sem, amennyiben ezt az üdvösség szempontjából tekintjük, és nem pusztán a dogmák és parancsok oldaláról, mert feltételezem, hogy te ilyen értelemben vagy kíváncsi a véleményre. De óvakodnék mindenesetre a helyedben attól, hogy vakmerően bízó legyek, akár Isten irgalmasságát tekintve, akár a saját tetteid esetleges következményei tekintetében, csak mert mondjuk szubjektíve a te szemedben jónak, vagy természetesnek ítéltetik valami, mert önmagad elfogadásának és szeretetnek érzed azt a gyakorlatot, amit követsz és amiben élsz. Miközben az Isten, valóban irgalmas és könyörületes Isten; amit mi sem mutat jobban, mint Krisztus értünk, bűnösökért való szenvedése. De éppen ezért egyáltalán nem biztos, hogy adott esetben nem az önmagadról való lemondás, akár a szenvedés árán, s nem a küzdelem értékesebb, mint az elfogadás...
"lehet szavazni Jehovások"
Már megbocsáss, de ez nem szavazás kérdése.
Isten a Bibliában feketén fehéren leíratta, hogy halálos bűn így élni. És nem fogja feloldani ezt az elvet senkinek.
Akinek ilyen gyengeségei vannak, azoknak akkor elfogadható Isten előtt az élete, ha nem gyakorolja ezt az életvitelt, és megvárja Isten királyságát, ahol megfog "gyógyulni".
A Te általad leírtak bátorítást nyújtanak azoknak, akiket Isten elítél. S úgy tünteted fel, hogy lelkiismeret furdalás nélkül szálljanak szembe Isten elvárásaival, és egészséges törvényeivel.
Kedves kérdező, küzdened kell. egy kereszténynek küzdelem az élete az elferdült világban.
De ha Istennek nem hiszel akkor kár minden ide írogatás.
Értékelem a szándékodat, hogy kész vagy küzdeni a beállítottságod ellen, ha az a helyes!
Ha jó keresztény akarsz lenni, akkor Jézust kell követned (a keresztény szó "kis Krisztust" jelent). Én nem tudom elképzelni, hogy Jézus férfival szexelt volna. Ha hiszel benne, hogy Jézus annyira szeretett, hogy felment a keresztre helyetted, akkor te is szeresd őt annyira, hogy megfeszíted ezt a bűnt az életedben.
Viszont ez nem biztos, hogy könnyű lesz, és a helyedben keresnék és kérnék segítséget, hogy ne egyedül küzdjél, és ha el is buksz, kapjál irgalmas és bátorító szavakat.
"Isten művének tartom"
Hát nem sértegetésként, de ez aljas hazugság,
Isten nem hozott létre ilyet és nem is támogatja azt ellenben nem írná le azt,, hogy az ilyenek halált érdemelnek,
Persze direkt rossz génekkel születsz, hogy utána megbüntethessen...
Tanult ember lévén, elég nagy butaságot hordasz itt össze, ebből látszik, hogy Nem ismered sem Istent, sem azt amit leíratott.
Kedves Kérdező!
A választ te adhatod meg,és Jézus,aki egyedül jogos az ítéletre!
Igyekszem írni,mielőtt mások véleménye befolyásolna!
Kicsoda "jó keresztény"?Aki makulátlanul teszi Isten akaratát?Sugok:Ezek szerint nincs olyan.
Akik tisztelik egymást?Akkor szinte csak a homoszexuálisok azok.
Minden keresztény küszködik saját örökölt,és szerzett bűnös vágyaival.Ki a tiéddel,ki más jellegűvel.Ebben egyenlők vagyunk.Amiként bűn a mértéktelenség evésben ivásban,munkában,pihenésben,úgy bűn a homoszexualitás is.Ha van kis bűn,és nagy bűn,akkor egyesek kicsit,míg mások nagyon megérdemlik a kárhozatot.Egyiknek kis kegyelemre,míg a másiknak nagy kegyelemre van szükségük az üdvösség eléréséhez.....Mi is a különbség???
Egy másik szempont:
Én 108 kg vagyok,és 163cm.Krisztus követőjének érzem magam,de nem hiszem,hogy minden jó kereszténynek túlsúlyosnak kell lenni,hisz az a normális,az én normáim szerint.
Ha felismered,hogy Ádámnak Isten egy Évát teremtett,és nem Jóskát,akkor tudod,hogy valami nincs rendben veled.(Egyesek vakon születtek,te pedig homoszexuálisnak.)Imádkozz azért,hogy Isten adja meg neked is azt,amit Ádámnak adott!
Isten áldjon testvérem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!