Vajon lehetek-e jó keresztény akkor is ha melegnek születtem és melegként élem az életem?
Kérdező!
B.meg
Eljösz a kődobálók közé, hogy hol a szivacs?
Kedves Kérdező! Előre szólok, hogy rohadt sokat fogok írni, viszont van mögötte háttértudás. :D
Egyrészt, arra a jelenségre, hogy azonos neműek vágynak egymással tiszteletteljes, szeretetteljes kapcsolatra, és azt meg is élik esetleg, a 19. században lett csak szavunk, ami ugye a homoszexualitás. A Biblia idejében azonban ez a fogalom még teljesen mást jelentett. Azok az igeversek, amik a "homoszexualitás" ellen irányulnak (és valamelyik válaszoló ki is másolta őket neked), eredeti kontextusban és eredeti nyelven megnézve teljesen mást jelent. Röviden és tömören (de üzenetben kifejthetem hosszabban is): a Léviták könyvében levő kettő igevers arra az erőszakos bánásmódra utal, amivel a nőket illették akkoriban (és egyébként ha elolvassuk a kontextust is, azt is írja, hogy ne egyél tengeri herkentyűket, vagy hordj több anyagból készült ruhát). Szodoma és Gomorra történetében a városlakók idegengyűlölet miatt akarták megerőszakolni az angyalokat, a bírák könyvében hasonló volt a helyzet. Az újszövetségi szakaszok pedig görögül egy olyan fogalmat jelölnek, ami olyan férfiakra utal, akiknek van felesége, de mellette fiatal fiúkkal szexelnek. Ezeket ítéli el a Biblia, és nem az olyan szeretetteljes párkapcsolatot, amivel senki másnak nem ártasz. Csak - gondolom én - azokból az időkből, amikor a legfőbb vallásos iratok keletkeztek, meg úgy egészen a 19. századig az emberek az addigi ismereteik alapján következtettek, szóval ha láttak két pasit együtt (vagy két nőt), azonnal elkönyvelték bűnnek.
Ha már kereszténység: a keresztény szó azt jelenti, hogy "Krisztust követő", úgyhogy érdemes megnézni az ő tanításait is. Ő pedig arról beszélt, hogy szeressük egymást, ne ítéljünk, segítsünk a rászorulóknak, tegyük a világot jobb hellyé, stb. Ez alapján érthető is, hogy miért nem tetszik Istennek a nemi erőszak. Szóval úgy kb. ezek a legfontosabbak.
Amúgy meg ha esetleg akarsz beszélni a témáról, nagyon sokat olvastam/néztem utána, tudok esetleg ajánlani könyveket, meg dokumentumfilmeket, amiben hús-vér keresztény melegek nyilatkoznak arról, hogy ezt hogyan élték meg. Igaz, a nagy többségük angol, sőt, egy magyar könyvről tudok csak.
Meg ha Pesti vagy, akkor tudom ajánlani a Keresztények a melegekért csoportot (fenn vagyunk Facebookon), igaz, itt főleg heterok vagyunk és ez egy aktivista csoport. Van a Mozaik közösség is, meleg keresztény csoport elsősorban, illetve a Szimpozion egyesület tart most keresztény-meleg párbeszédeket, ingyenes előadássorozatok érdekes előadókkal, és ha vidéki vagy, fizetik az útiköltséget. :) Az elsősorban meleg közösség, de találkoztam köztük pár kereszténnyel is.
Ha van bármi, írj nyugodtan!
Róm 1:27 Hasonlóképpen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésüknek méltó jutalmát elvevén önmagukban.
Róm 1:32 Kik jóllehet az Isten végzését ismerik, hogy akik ilyeneket cselekesznek, méltók a halálra, mégis nemcsak cselekszik azokat, hanem az akképpen cselekvőkkel egyet is értenek.
A biblia nem mellette hanem ellene van a bűnnek.
Isten mindenkit egyformán szeret.
Az,hogy az emberi agy ezt hogy kombinálja ki és milyen hülyeséget találgatnak,nem kell vele foglalkozni.
A szerelem,a boldogság,az őszinteség nem férfi vagy nő függő.
Szarj le mindenkit aki azt sugallja ,hogy melegként nem lehet teljes az életed.
Az Ószövetség szerint az LMBTQ nem bűn. Az anális szexet tiltotta csak -egészségügyi kockázatok miatt- ,de ma már idejét múlt ez a tiltás.
Szóval ezen ne görcsölj. ;)
#Pietrosol:
Te is megb🅰szhatod azért. 😂
37.Hsz!
Isten nem hagyott minket kétségek közt,hogy mi jó,és mi rossz,de becsukhatjuk a szemünket.
Embernek nincs joga ember felett ítélkeznie,de kötelessége jóság,és gonoszság közt különbséget tennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!