Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ugye, Jézus Krisztus nem...

Ugye, Jézus Krisztus nem alapított vallást?

Figyelt kérdés

2016. szept. 21. 14:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/128 anonim ***** válasza:

Igen, arra. Abból is látszik, hogy az apostolok hatalmat kaptak mások fölött.

Ráadásul Jézus még a feltámadása után 40 napig velük volt, és tanította őket. Utána Júdás megüresedett helyének betöltése következett, majd Péter apostol prédikációja után kb. szerény 3000 fővel megszületett a jeruzsálemi gyülekezet. Az Egyház - amelynek fő vezetői az apostolok voltak [akik közül a hitem szerint Péter kitűnt] - folyamatosan terjeszkedett. Ezért a diakónusok és püspökök szentelését a szükség is hozta.

Dante

2016. szept. 21. 15:34
 22/128 KZitus ***** válasza:

Szia

Igen, Krisztus alapította meg a keresztény vallást, amely a nevéről neveztetik. A négy evangéliumban van leírva, hogyan tette ezt, mit tanított róla. Elmondta, mit kell tennie valakinek, aki kereszténnyé szeretne válni.

Pl. ezt mondya egy asszonynak, aki szerette Istent:János 4:19–22

Az asszony így szólt hozzá: „Uram, látom, hogy próféta vagy. Ősatyáink ezen a hegyen+ mutattak be imádatot, ti azonban azt mondjátok, hogy Jeruzsálemben van az a hely, ahol imádatot kell bemutatni.” Jézus ezt mondta neki: „Hidd el nekem, asszony: eljön az óra, amikor nem ezen a hegyen, és nem is Jeruzsálemben+ imádjátok az Atyát. Ti azt imádjátok, amit nem ismertek; mi azt imádjuk, amit ismerünk, mert a megmentés a zsidók közül támad.

Kiigazította a nő téves álláspontját az Isten imádatáról, és segített felismerni, hogyan imádhatja elfogadhatóan Istent. Hát ehez hasonlóan segített másoknak is, hogy a követőjévé váljanak. Így hozta létre a keresztény vallást.

2016. szept. 21. 15:36
 23/128 A kérdező kommentje:

Köszi.

Tehát ez a részlet:

"20.

És ezt mondván, megmutatá nékik a kezeit és az oldalát. Örvendezének azért a tanítványok, hogy látják vala az Urat.

21.

Ismét monda azért nékik Jézus: Békesség néktek! A miként engem küldött vala az Atya, én is akképen küldelek titeket.

22.

És mikor ezt mondta, rájuk lehelle, és monda nékik: Vegyetek Szent Lelket:

23.

A kiknek bűneit megbocsátjátok, megbocsáttatnak azoknak; a kikéit megtartjátok, megtartatnak."

Megírnátok, hol van az a rész a bibliában, ahol Jézus Krisztus a 72 tanítványt kiválasztotta? Köszi!

2016. szept. 21. 15:40
 24/128 anonim ***** válasza:

Az alábbi linken megtalálod az újszövetségi igerészt, és még a tanítványok neveinek listáját is:

[link]

2016. szept. 21. 15:45
 25/128 anonim ***** válasza:
35%
Ja, és Dante voltam.
2016. szept. 21. 15:46
 26/128 A kérdező kommentje:
Jó, köszi!
2016. szept. 21. 15:47
 27/128 A kérdező kommentje:

"Andizsuzsi nevű felhasználó válasza:

Mt.16.18. 18.

De én is mondom néked, hogy te Péter vagy, és ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat..."

Mt.16.18. 18. Ezt valaki tudja eredeti nyelven?

Egyszer írtatok egyházat, aztán volt szó anyaszentegyházról.

Kíváncsi vagyok az eredetire, illetve annak pontos fordítására - esetleg valaki tudja?

2016. szept. 21. 15:49
 28/128 A kérdező kommentje:

Akkor a "hetvenek" neve nem szerepel a bibliában, ha jól értem.

"Újszövetség nem nevezi meg a hetveneket" (wiki)

2016. szept. 21. 15:52
 29/128 A kérdező kommentje:

Dante, írtad: "Viszont jegyezzük meg, hogy a szektákhoz nincs köze Krisztusnak."

Megírnád kérlek, hogy mit értesz szekták alatt?

2016. szept. 21. 15:57
 30/128 anonim ***** válasza:

Abban az értelemben, hogy szó szerint azt mondta volna a tanítványainak, hogy mostantól megalapult a keresztény vallás nem, de Dante tökéletesen leírta azt, amit a kereszténység egységesen képvisel, a szekta jellegű lázadókat kivéve, azaz Péterre bízta az Egyházat, nyilvánvaló és értetődő, hogy Péter a Szent Lélek vezetésével tovább adta az ő tanítványainak, akik a korai Püspökök, és a papok lettek.

Válaszolok Dante helyett is arra, hogy mit értünk szekták alatt, a lényeg, hogy Jézus egyetlen egyszer megtette a kijelentését, amely egyértelmű, és Péternek adta át az Egyházzal kapcsolatos útmutatásokat, a későbbiekben az Egyház ellen lázadozó, és sajátos Biblia értelmezést képviselő kisebb csoportok úgy gondolták, hogy nem értenek egyet az Egyházzal és saját gyülekezeteket alapítottak, majd ez szépen terjedt tovább és tovább, aminek az lett a vége, hogy lett egy Protestálás, majd tovább buzdulva néhány újabb és újabb kiszakadt kis protestáns egyház háborgó tagjai, hogy ők is saját gyülekezetet akarnak, a vége az lett, amit most láthatunk, hogy a korai Protestáns Egyházakból Evangélikus, Református mára mára tovább és tovább szakadt gyülekezeteket lettek, melyek közül több nyíltan kijelenti, hogy az igazság náluk van, például a Jehova Tanúi az Adventistákból kiszakadt emberek alapították. Pontos fogalomban nem lehet azt mondani, a neoprotestáns gyülekezetekre, hogy szekták, mert a teljes fogalom betöltéséhez, erőszakos módon kell a híveket kényszeríteni a hitre, viszont ezen kívül majdnem minden kritériumnak megfelel több neoprotestáns egyház is.

2016. szept. 21. 16:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!