Ugye, Jézus Krisztus nem alapított vallást?
Miért kérdezel? Miért nem válaszolsz? Elvileg itt a kérdező felteszi a kérdést, a hozzászólók pedig válaszolnak... Így lett kitalálva.
Mit ír a Biblia? Leírod? Én nem tudom. Azért kérdeztem.
Küldetést adott:
Mát.
28,19 Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében,
28,20 Tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, a mit én parancsoltam néktek: és ímé én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig. Ámen!
Olvasd el ezt:
"1.Jézus Krisztus kiválasztja 12 apostolát.
2.Krisztus kiválaszt másik 72 tanítványt is.
3.A 12 apostol püspököket és diakónusokat szentel a 72 tanítvány közül.
4.A későbbiekben a már felszentelt püspökök szentelnek további püspököket és diakónusokat.
5.Az Egyház földrajzi terjedésével és létszámbeli növekedésével szükségessé válik, hogy minden egyházközség élére lelkipásztor álljon. Megszületik az áldozópapság intézménye, a papok mint a püspök helyettesei állnak a saját egyházközségük élén."
Forrás itt: [link]
Mindennek az alapja tehát Krisztus a fentiek értelmében. Viszont jegyezzük meg, hogy a szektákhoz nincs köze Krisztusnak.
Dante
Köszi.
Azt Jézus Krisztus mondta a biblia szerint, hogy az apostolok szenteljenek püspököket és diakónusokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!