Elfogadható ez egy gyermektől?
Sokszor látok olyan kérdést, ami arról szól, hogy oké, ő elfogadja Jézust, de neki tetszik a másfajta vallás, és a kettő vajon kizárja egymást?
Én úgy gondolom, hogy aki ismerünk saját szüleit, az nem keres másikat. Isten az, aki minket teremtett, aki formált minket az anyaméhben és ha tényleg megismeri őt valaki, az miért keres vajon tovább? Lehetséges, hogy az ilyen ember csupán csak vallásos, de nincs semmilyen kapcsolata az Úrral, mert a hite kimerül a vasárnapi templomba járástól és az ott elmondott bemagolt imától?
Nem szertnék vitát, csak megérteni akarom ezt, hogy vajon mi motiválja azt, aki kereszténynek mondja magát, hogy idegen vallást is gyakoroljon?
"Tehát addig amíg vizen sétált addig nem volt isteni "gondviselés" vagyis nem figyelt a világra vaaaagy a tudata másik fele igenis figyelt a világra és igazából a tudata másik felének mondta hogy atyám ami emberi kifejezéssel tudathasadás skizofrénia. Vagy pedig teljes lénye megtestesült egy emberben akkor viszont fölösleges a munkája mert amíg ott volt is működött a világ."
Nem, akkor is figyelt a világra, akkor is ott volt a mennyben és ott űlt a trónján és igazgatta a fiait(keresztényeket). De közben ott volt személyesen is a földön. Ott volt, mint ember és ott is vigyázott a fiaira. Mivel, nekünk embereknek egy láthatatlan valamit egy kézzel nem megfogható dolgot/lényt nehezebb elképzelni, hogy Ő tudja, hogy én mit érzek és tudja mire van szükségem. Már hogy tudná, mikor Isten és végtelen, mindenható. Hát úgy, hogy teljesen megüresítette magát, és semmivel nem volt külömb mint mi emberek, csak abban, hogy Ő tiszta volt és tökéletes, soha nem bűnözött és nem gondolkozott bűnösen. Így az embereknek úgymond könnyebb volt felfogniuk, hogy mit kéne tenni, hogyan is kéne élni, ha Ő ember tudja valóban, hogy milyen nehéz is nekem, és tudja mire van szükségem, érted, hogy mire célzok? :)
Akkor ott volt mindkét helyen. Értem hogy fellehessen fogni emberi ésszel. Amúgy mikorra tervezi a második eljövetelt mert 2000 év elég hosszú idő. Pontosítok 2016 nagyon pontos.
Szóval meddig vár még? Meg akkor a legyilkolt fél világ az hova kerül?
"Akkor ott volt mindkét helyen. Értem hogy fellehessen fogni emberi ésszel. Amúgy mikorra tervezi a második eljövetelt mert 2000 év elég hosszú idő. Pontosítok 2016 nagyon pontos.
Szóval meddig vár még? Meg akkor a legyilkolt fél világ az hova kerül?"
Isten türelmes, addig vár amíg az utolsó ember akinek megkell térnie, az meg nem tér. :) Isten türelmes és szerető Isten. Nem akarja, hogy bárki is a pokolra jusson erről ír 2Péter 3:9 is, hogy Isten senkit nem akar hogy elvesszen, Ő mindenkit akar és Mindenkit szeret, azért vár eddig, mert kegyelmes és mi embereket akar, hogy vele lehessünk, és hogy szerethessen. :) Akik hitetlenként haltak meg azok a Seolba addig ameddig, elnem jön az ítélet napja, mert akkor mindenki magáért ad számot Isten előtt. :) Akik pedig megtértek és úgy haltak meg, azok pedig a Mennybe jutottak, mikor Jézus Krisztus meghalt a kereszten :)
(Nos ,bele-bele olvasgattam a kérdésbe ettől függetlenül remélem hosszabban tudok most válaszolni ,mint ahogy ált. szoktam.)
"Elfogadható ez egy gyermektől?"
Naná.
"Én úgy gondolom, hogy aki ismerünk saját szüleit, az nem keres másikat."
Ezt nem értem ,bár azt hiszem kapisgálom ,hogy mire is akarsz ezzel kilyukadni.
Szóval dióhéjba a történetem:
Én vallásos (nem-ortodox) zsidó vagyok.
12 éves koromig (ami még gyereknek számít ,nem számít még tinédzsernek) voltam keresztény. De teljesen korai tinédzser napjaimba (szóval nem sokkal születésnapom után) váltam el a kereszténységtől és több ,mint 1,5 évig titokba kutattam más vallások után ,majd gyakoroltam a hitemet. Nagyon sok vallás után kutattam és volt egy ún. "muszlim korszakom" is.
Utána leginkább a karaitizmus (egy olyan irányzat a zsidóságon belül ,ami nem fogadja el a rabbinikus tanokat) felé kezdtem hajlani ,majd a reform irányzathoz. Ma már pedig egy szintúgy unortodox irányzathoz tartozok.
Szóval igen.
A válaszom az ,hogy naná ,hogy elfogadható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!