Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elfogadható ez egy gyermektől?

Elfogadható ez egy gyermektől?

Figyelt kérdés

Sokszor látok olyan kérdést, ami arról szól, hogy oké, ő elfogadja Jézust, de neki tetszik a másfajta vallás, és a kettő vajon kizárja egymást?

Én úgy gondolom, hogy aki ismerünk saját szüleit, az nem keres másikat. Isten az, aki minket teremtett, aki formált minket az anyaméhben és ha tényleg megismeri őt valaki, az miért keres vajon tovább? Lehetséges, hogy az ilyen ember csupán csak vallásos, de nincs semmilyen kapcsolata az Úrral, mert a hite kimerül a vasárnapi templomba járástól és az ott elmondott bemagolt imától?

Nem szertnék vitát, csak megérteni akarom ezt, hogy vajon mi motiválja azt, aki kereszténynek mondja magát, hogy idegen vallást is gyakoroljon?

2016. szept. 16. 10:22
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

"Tibériusz asszem ő volt Jézus korában meg Augusztusz"

Mért voltak szentek a tetteik, ezt nem értem, bocsi.

Ha ennyire, zavar kedves Válaszoló, hogy nem vagy Jézus "haverja", akkor mért nem térsz meg? A másik, milyen emberünkel cseszik ki? Mózesről beszélsz? Nem cseszett ki vele, elmondta neki mi lesz Mózes tudomásúl vette, és annyi. Istent rágalmazta netán? Nem, Istent nevét Áldotta egész életében! :)

"Szóval akkor Jézus mivel bottal kergette ki a kufárokat a templomból nem szereti a zsidókat vagy a kufárokat vagyis nem szeret mindenkit.. vagy hogy is van ez? Ha isten egyenlő Jézus? Akkor miért fordul az ég felé és mondja hogy bocsáss meg nekik atyám nem tudják mit cselekszenek? Isten a jelenések könyvében jelenik meg. Szandál van rajta hosszú tóga ragyog az arca fehér hosszú a haja. Meg a teste is ragyog."

Isten mindenkit szeret. :) Ha nem szeretne mindenkit, akkor abban biztos lehetsz, hogy nagyon kevesen lennénk a világon, SENKI pontosabban. Isten mindenkit szeret, erre bizonyíték: János evangéliuma 3:16; 1János 2:2; Római levél 5:8; 1János 4:8-9. Ezekben a versekben írja le talán a legjobban, hogy Isten mégis mennyire szereti az embert, mit adott az embernek szeretetből, satöbbi. :) Szentháromság, Atya, Fiú és a Szent Szellem. :) Az Atya is az Isten: 1Péter 1:2; a Fiú is az Isten: leírtam az előzőkben; és a Szent Szellem is az Isten: 1Korintus 3:16; Apostolok cselekedetei 2:1-4; Római levél 8:9; valamint a Szent Szellem NEM egy tevékeny erő! Egy tevékeny erő, nem képes gondolkozni és érezni. :) Erre bizonyíték: a Szent Szellemet megtudom szomorítani: Efézus 4:30; a Szent Szellem gondolkozik: 1Korintus 2:10; Ő közben jár értem: Római levél 8:26-27; Saját akaratából döntéseket képes hozni: 1Korintus 12:7-11; És Ő a Vígasztaló, akit Isten elküldött: János evangliuma 14:16,26; 15:26. :)

2016. szept. 16. 15:56
 32/53 anonim ***** válasza:
2016. szept. 16. 16:02
 33/53 anonim ***** válasza:
Az, hogy Isten nevel vagy fegyelmez, az már ok arra, hogy utáljon MINDENKIT? Nem. Csak úgy van mint az apa a gyerekével, neveli és fegyelmezi, hogy ha megbotlik a helyes útra térítse. Zsidókhoz írt levél 12:6 minket Fiait úgy fenyít, mint Apa a gyermekét. :)
2016. szept. 16. 16:05
 34/53 anonim ***** válasza:
Elég vaddisznó módra fenyít
2016. szept. 16. 16:07
 35/53 anonim ***** válasza:
Hmmm, tehát akkor ha én belinkelek neked, egy részt a Family Guy-ból akkor az elég érv, hogy Isten hülye és hogy nem létezik. hm? Meg ha egy Ateistától egy pajzán mesét belinkelsz az neked elég ok ahhoz, hogy Istenre dühös légy, holott nem Isten buzdított erre, hanem egy másik ember hogy gyűlőld az Urat mert ő gyűlőli, de nagyon. És te beszélsz a "micsoda érvekről"? :D
2016. szept. 16. 16:08
 36/53 anonim ***** válasza:
Ha te, megőlsz valakit, az apád nem lesz mérges rád? Vagy, ha lopsz valamit, akkor édesapád megveregeti a válladat vagy kapsz egy tockost, és azt mondja, hogy ezért börtönbe juthatsz? :)
2016. szept. 16. 16:10
 37/53 anonim ***** válasza:
Aha nyílván ha beszólok apának akkor kígyókat dob rám vagy az egész családot vízbe fojtja kivéve a pici lányát vagy csak úgy megkínozza legkedvesebb fiát hogy megtudja szereti e. A family guyt csak poénnak tettem be.
2016. szept. 16. 16:17
 38/53 anonim ***** válasza:
Esetleg tétlenül nézi ahogy az ő általa alkotott vírusok megölik a családját, vagy ahogy az általa teremettet torz emberek szenvednek meg a környezetük, meg azért mert valaki perverz felrobbantja és ha a parancsait nem teljesíti valaki nem engedi haza hanem a szadista teremtménynének adja.
2016. szept. 16. 16:19
 39/53 anonim ***** válasza:

"Aha nyílván ha beszólok apának akkor kígyókat dob rám vagy az egész családot vízbe fojtja kivéve a pici lányát vagy csak úgy megkínozza legkedvesebb fiát hogy megtudja szereti e. A family guyt csak poénnak tettem be."

Ha beszolók apámnak, akkor megfenyíthet azzal, hogy akkora pofont kapok, hogy a fal adja a másikat. :) Mert jogában áll, mert a fia vagyok, és azért teszi, amit tesz, mert szeret, és nem a hülységre akar nevelni. Viszont ha folyamatosan mondom neki, hogy: "A bika huzzon a f...ra, kedves apukám." akkor ő joggal fog, kitagadni engem. Nos, a Zsidóknál is valami hasonló történt, ahhoz, hogy a gyerek felnőljön ahhoz, idő kell, és ezidő alatt nevelés is szükségeltetik. :) És mégegyszer mondanám, Jézus maga Isten, sajnálom, hogy mindazokat a dolgokat nem olvastad el amiket leírtam ide neked. :) Egy hasonlat: A tojásnak van héja van fehérje és van sárgája is. Szerinted, a Sárgája a fehérje és a héja nem a tojás? De az, csak annyi külömbséggel, hogy ez külön van véve, ISten pedig nem különűlt el magától, nem lett több Isten, egy maradt mind a három 1 és ugyanazon Isten! Istentől kaptál mindent, a királyok az elnökök is azért vannak ott mert az Úr adta nekik a hatalmat. :) De ott a Szabad akarat, amibe ISten nem fog beleszólni. Ezért SZABAD akarat. :)

2016. szept. 16. 16:24
 40/53 anonim ***** válasza:
Jó akkor nyílván Vlad Tepes is neki köszönheti hatalmát.. viszont ha így van akkor kinek szól Jézus a kereszten? Nem értem kit hív atyának.
2016. szept. 16. 16:27
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!