Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elfogadható ez egy gyermektől?

Elfogadható ez egy gyermektől?

Figyelt kérdés

Sokszor látok olyan kérdést, ami arról szól, hogy oké, ő elfogadja Jézust, de neki tetszik a másfajta vallás, és a kettő vajon kizárja egymást?

Én úgy gondolom, hogy aki ismerünk saját szüleit, az nem keres másikat. Isten az, aki minket teremtett, aki formált minket az anyaméhben és ha tényleg megismeri őt valaki, az miért keres vajon tovább? Lehetséges, hogy az ilyen ember csupán csak vallásos, de nincs semmilyen kapcsolata az Úrral, mert a hite kimerül a vasárnapi templomba járástól és az ott elmondott bemagolt imától?

Nem szertnék vitát, csak megérteni akarom ezt, hogy vajon mi motiválja azt, aki kereszténynek mondja magát, hogy idegen vallást is gyakoroljon?

2016. szept. 16. 10:22
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

""Adjátok meg a ceasarnak ami a ceasaré" na ki mondta? Vagyis az isten kente fel hatalommal azokat a bizonyos királyokat is akik a keresztényeket kaszabolták utána meg azokat a pápákat akik a nevében gyilkoltak inkvizíció néven meg terjesztették az igét és kultúrákat pusztítottak mint az indiánoké na ilyen a kereszténység."

Na akkor, itt is álljunk meg egy picit. :) Honnan veszed, hogy Isten miatt/ért gyílkoltak embereket az inkvizíció tagjai? Mert azt mondták, hogy Isten nevében? Nos, ha egy Pszchiopata gyílkos azt, mondja hogy Isten nevében halj meg, és feldarabolja a testet (mert van ilyen :)) akkor, arról csakis Isten tehetett, mert az Ő nevében történt, ugye? Ha az én nevemben gyílkol meg valaki valakit, akkor az már azt jelenti, hogy én is engedtem meg, és én őltem meg? :) NEM. Csak azt jelenti, hogy az adott gyílkos, pszchiopata és ebben leli örömét. :\ Semmi köze Istennek ahhoz, amit az Inkvizítorok tettek. :) A Kereszténység nem ilyen kedves Válaszoló, a Kereszténység, próbálja ezeket meggátólni, én SOHA nem őltem, és valahány Keresztényt ismerek, akik még annyira se őltek embert mint én. :)

2016. szept. 16. 15:15
 22/53 anonim ***** válasza:
Amit még ehhez az utolsó bejegyzéshez hozzá fűznék, te magad mondtad, hogy pápák nevében tették azt, amit tettek, tehát akkor Isten mégis miről is tehet?
2016. szept. 16. 15:23
 23/53 anonim ***** válasza:

"A betegségek, mint mondtam cseppet sem Isten akaratából származik" aha akkor ki a sátán teremtette? Tehát akkor vele egyenértékű. Nem tudom Jób elég önző ha neki nem a családja a legfontosabb elég neki az alamizsna isten meg rajta keresztül bizonygat a sátánnak akit szintén ő teremtett mert unatkozott. Megkövesítette a fáraó szívét vagyis akarta hogy eljöjjenek a csapások és ártatlanok haljanak meg csak azért hogy a kegyeltjeit elvigye onnan. Nem tudott volna valami békés megoldást találni.

Ja nem az egész emberiséget nyírta ki Noét meg a bandáját meghagyta a többieket ölte csak meg. Tök rendes. Mózes miért nem léphetett be a szentföldre? Meg miért zúdított kígyokat a menetelő zsidókra akik merték szidni a nevét.

Annyi gyilkolást ami a Bibliában van... Amúgy ha Jézus isten ahogy állítod akkor a Bibliában miért úgy szerepel mint egy ragyogó lény akinek fehér haja van.. Jelenések könyve

2016. szept. 16. 15:24
 24/53 anonim ***** válasza:
Mégegy ami feltűnt kedves Válaszoló, hogy lehet, hogy a keresztényeket kaszabolják, ha a kereszténységről beszéltél inkvizíció alatt? Olyan a kereszténység tehát, hogy kaszabolja a keresztényeket? Ez való igaz mondjuk, az inkvizíció nagyrészben Keresztényeket égetett meg. :\ :)
2016. szept. 16. 15:27
 25/53 anonim ***** válasza:
Isten nevében uralkodtak na jó akkor legyen csak Tibériusz asszem ő volt Jézus korában meg Augusztusz. Na akkor az ő tetteik szentek.
2016. szept. 16. 15:28
 26/53 anonim ***** válasza:
A római ceasarokra gondoltam meg a középkorban azért is megégettek egy terhes nőt ha rányávogott egy macska. Ezeket isten mind hagyta. Nem lépett közbe. Ahogy a Bibliában is elpusztította Szodomát meg Gomorrát mert bűnösök Jóbot hagyjuk, Noé, Ábrahám éhező családja, meg a rabszolgapiac, Salamon templomának ledöntése meg egyebek.
2016. szept. 16. 15:31
 27/53 anonim ***** válasza:
Kígyó eső az égből csak mert szidták a nevét. Nekem nagyon úgy tűnik hogy így is úgy is kicseszik az emberetekkel. Akik nem érték el a bárkát azoknak meg kaputt.
2016. szept. 16. 15:33
 28/53 anonim ***** válasza:
Elvileg ha eljön Jézus másodszor akkor megint megöl mindenkit kivéve a haverokat.
2016. szept. 16. 15:33
 29/53 anonim ***** válasza:

"Ja nem az egész emberiséget nyírta ki Noét meg a bandáját meghagyta a többieket ölte csak meg. Tök rendes. Mózes miért nem léphetett be a szentföldre? Meg miért zúdított kígyokat a menetelő zsidókra akik merték szidni a nevét.

Annyi gyilkolást ami a Bibliában van... Amúgy ha Jézus isten ahogy állítod akkor a Bibliában miért úgy szerepel mint egy ragyogó lény akinek fehér haja van.. Jelenések könyve"

És kedves Válaszoló, Nóé nem ember? :D Netán, ő egy hal, vagy egy nukleáris sugárzás? Szerintem, Ő és a családja épp úgy emberek voltak, mint mi vagy akik meghaltak. :) Mert Mózes elkövetett egy hibát, és ő nem léphetett be emiatt a szentfőldre. Mózes átkozta emiatt Istent? Nem. Mózes, azt mondta, hogy legyen meg az Ő akarata. Bármennyire is beakart menni, nem ment be, de látni látta, és ez neki teljesen elég volt! :) Mert rágalmazták azt, aki kihozta őket a fogságból és vigyázott rájuk 40 éven át. Ezért kedves Válaszoló. :) Annyi gyilkolást ami a Bibliában van? Van benne, valóban csak nem annyi mint egy horror filmben, azt tudtad, hogy azok akik meghaltak, azok nem Istentől haltak meg? hanem voltak olyanok akik paráznák voltak, és akik gyílkosok, és akik házasságtörők mint az ígéret földjén, akik bálványokat imádtak, és gyílkosok voltak. Meghaltak mert, bűnösök voltak, a Bűn zsoldja pedig a halál. Ezért volt szükség Krisztus halálára. :) Hmmm... valóban nem emlékszem ilyenre, de ha van is, kizárja azt, hogy Isten volna? Jézus is az Isten: János evangéliuma 1:1 és 14; Római levél 9:5; 1János 5:20; Zsidókhoz írt levél 2:1-4; 5-8; 3:1-6; és végül amit maga Krisztus is mond: János evangéliuma 10:30 "Én és az Atya egy vagyunk!" :)

2016. szept. 16. 15:40
 30/53 anonim ***** válasza:
Szóval akkor Jézus mivel bottal kergette ki a kufárokat a templomból nem szereti a zsidókat vagy a kufárokat vagyis nem szeret mindenkit.. vagy hogy is van ez? Ha isten egyenlő Jézus? Akkor miért fordul az ég felé és mondja hogy bocsáss meg nekik atyám nem tudják mit cselekszenek? Isten a jelenések könyvében jelenik meg. Szandál van rajta hosszú tóga ragyog az arca fehér hosszú a haja. Meg a teste is ragyog.
2016. szept. 16. 15:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!