Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Elfogadható ez egy gyermektől?

Elfogadható ez egy gyermektől?

Figyelt kérdés

Sokszor látok olyan kérdést, ami arról szól, hogy oké, ő elfogadja Jézust, de neki tetszik a másfajta vallás, és a kettő vajon kizárja egymást?

Én úgy gondolom, hogy aki ismerünk saját szüleit, az nem keres másikat. Isten az, aki minket teremtett, aki formált minket az anyaméhben és ha tényleg megismeri őt valaki, az miért keres vajon tovább? Lehetséges, hogy az ilyen ember csupán csak vallásos, de nincs semmilyen kapcsolata az Úrral, mert a hite kimerül a vasárnapi templomba járástól és az ott elmondott bemagolt imától?

Nem szertnék vitát, csak megérteni akarom ezt, hogy vajon mi motiválja azt, aki kereszténynek mondja magát, hogy idegen vallást is gyakoroljon?

2016. szept. 16. 10:22
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
29%

# 2

"hiába imádkozunk nem történik semmi csoda"

Ezt csak azok mondják, akik még életükben nem imádkoztak. Mert akik imádkozni szoktak, azok nem a csodát várják.

"ami legalább konkrétabb útmutatást adhat mint a Biblia"

Na akkor mondjál nekem bármelyik másik vallásból egy konkrétabb útmutatást, mint a Tízparancsolat, a Két Főparancs vagy a Nyolc Boldogság.

Most pislogsz, mint béka a kocsonyában, mert azt sem tudod miről van szó. :)

2016. szept. 16. 13:34
 12/53 anonim ***** válasza:
60%

Fú nagyon bealáztál micsoda érvek... egy csomó útmutatás van más vallásokban mint a konfucianizmus [link]

taoizmus

[link]

jóval konkrétabbak nem egy pszihopata istenről tanítanak hanem arról hogy hogy kell viselkedni és kivédeni az élet szivatós részeit

2016. szept. 16. 13:37
 13/53 anonim ***** válasza:
42%
Jah nem a csdodát várják... akkor minek is imádkozom? Hogy kiadjam magamból erre ott vannak a barátok (ha vannak) vagy a pszihológus ha gazdag az ember. Megoldást ugyanúgy nem adnak de legalább válaszolnak.
2016. szept. 16. 13:38
 14/53 anonim ***** válasza:
Kedves 12. Válaszoló, ha megkérdezhetem: Mért is lenne Isten pszchiopata? Mert segít? Mert szeret? Adj indokot, ha nem hiszel benne, akkor mért pszchiopata? mert nem ismered, és nem is tudsz róla semmit, de mivel nem ismered jó bántani, vagy mért? :) A másik meg az, hogy mindenki más gondolatára, bejegyzéséhez tudtál valamit hozni, igaz bántás gyanánt, de érdekes az enyémre még csak egy: "khöm..." Sem jött. Tehát, a kérdésem, mért is pszchiopata az Úr? :)
2016. szept. 16. 14:28
 15/53 anonim ***** válasza:
Jah, és ha megoldást nem adnak, akkor az nekem mért is jó kedves 12-es és 13-as Válaszoló? A diagnózist megkaptam, ragyogó... mi a megoldás, mit csináljak? Nyugodjak bele, hogy megdöglök, vagy mi? :D
2016. szept. 16. 14:33
 16/53 anonim ***** válasza:
73%
Mert elpusztította az egész emberiséget kivéve Noét, mert Jóbot addig kínozta amíg tudta hogy tesztelje, mert hagyta ,hogy Heródes kinyírjon egy rakács csecsemőt, mert sáskákat küldött az egyiptomiakra és kinyírta a legidősebb fiúkat csak mert a pártfogoltjait nem akarta elengedni, mert hagyta hogy megkínozzák a saját fiát mert hagyja hogy háborúk legyenek, mert hagyja hogy pestis, spanyolnátha, sárgaláz, malária öljön meg embereket milliókat kínhalálban. Esetleg még soroljam?
2016. szept. 16. 14:36
 17/53 anonim ***** válasza:
57%
Fölösleges az ima ha nem segít. Egy útmutatás mint a Taoizmus sokkal hasznosabb mint egy pszihopata istené aki a híveit kínozza mint Jób meg aki nem engedi belépni a szentföldre a pásztort mert ős csak terelhet.
2016. szept. 16. 14:37
 18/53 anonim ***** válasza:
A kérdésre nem is válaszoltam. :D Kedves Kérdező, veled tudnék egyet érteni, valóban nem fér össze a kettő, ha Jézust elfogadtad, mint Uradat és Megváltódat, akkor nagy baj már nem lehet. Ahogy a Biblia is írja, megítélni meg lehet azt amit olvasol, illetve magát a tant, de ELítélni egymásik embert nem szabad, mert akkor, már Isten amiatt a dolog miatt azt az adott embert már nem fogja elítélni. És Isten bölcsebben ítél mint mi emberek. :) Tehát, a lényeg az, hogy én úgy vélem nem szolgálhatunk két úrnak, mivel ha Jézust elfogadtam, akkor emberek által gyártott áltudománynak már NEM szolgálhatok (pl.: Evolúció-Teremtés)
2016. szept. 16. 14:39
 19/53 anonim ***** válasza:
56%
"Adjátok meg a ceasarnak ami a ceasaré" na ki mondta? Vagyis az isten kente fel hatalommal azokat a bizonyos királyokat is akik a keresztényeket kaszabolták utána meg azokat a pápákat akik a nevében gyilkoltak inkvizíció néven meg terjesztették az igét és kultúrákat pusztítottak mint az indiánoké na ilyen a kereszténység.
2016. szept. 16. 14:42
 20/53 anonim ***** válasza:
26%

"Mert elpusztította az egész emberiséget kivéve Noét, mert Jóbot addig kínozta amíg tudta hogy tesztelje, mert hagyta ,hogy Heródes kinyírjon egy rakács csecsemőt, mert sáskákat küldött az egyiptomiakra és kinyírta a legidősebb fiúkat csak mert a pártfogoltjait nem akarta elengedni, mert hagyta hogy megkínozzák a saját fiát mert hagyja hogy háborúk legyenek, mert hagyja hogy pestis, spanyolnátha, sárgaláz, malária öljön meg embereket milliókat kínhalálban. Esetleg még soroljam?"

Jó az első mondatnál álljunk is meg. :) Ezt írod: "Mert elpusztította az egész emberiséget kivéve Noét..." Tehát, nem pusztította el az emberiséget, és szerinted, a pokolra jutottak azok az emberek, mind? Szerintem nem, szerintem aki megérdemelte az a paradicsomba jutott, aki meg azt érdemelte, hogy a Seolba kerüljön, az oda került. :) Isten igazságosan ítél. Plusz, te is itt vagy akkor kipusztította az emberiséget? :) Aztán ezt írod: "mert Jóbot addig kínozta amíg tudta hogy tesztelje, mert hagyta..." Á-á, nem kedves Válaszoló, Isten nem kínzott senkit! Olvasd csak el, Jób könyvét (ha lehet elejétől az végéig) mit ír, hogy a Sátánnal próbálta meg Jób hitét, hogy a Sátánnak bebizonyítsa Isten, hogy Jób derék ember, és Istenfélő! Gondolkozz el ezen a könyven picit, Jób vajon rágalmazta emiatt Istent? Nem! Azt mondta, hogy: Istenhez kiáltok, de barátaim kikacagnak, pedig Ő meghallgat engem. Mégis kikacagják az igazat és az ártatlant! (az egész Jób 12-öt és 28-at ajánlom, hogy olvasd el) Ez előtt azt olvassuk, hogy panaszkodik, de mikor átkozta Istent? Soha sem! Mért? Mert tudta, amit más nem, hogy Isten jóságos és elveszi a fájdalmát és 10szeres örömöt ad vissza. :) Amit Jób 42-ben megis kapott. :) És Isten újra és újra megáldotta őt. Tehát, mi volt a gond Jóbnak Istennel? Semmi, sőt még áldotta az Úr nevét. Tehát, rajtad illetve a többi hitetlenen kívül (főleg Jób nem) senki nem kárhoztatta Istent ezért. :) Heródesről szólván csak annyit, hogy Azt nem Isten mondta Heródesnek, hogy megőljön minden csecsemőt Israelben, hanem a Sátán, mert Heródes félt, hogy eljön Isten szeretete a Messiáson keresztül. Ami el is jött. :) Az egyiptomiaknál, Mózes előre szólt a fejedelemnek, hogy nagy veszteség fogja érni, ha nem engedi el a Zsidókat. Isten megkövesítette a Fáraó szívét, mert ő Soha nem akarta elengedni azt a népet! :) Olvasd el figyelmesebben ezt a könyvet is. :) (Mózes második könyve) Nem nem, Nem a Fiát kínozták meg, hanem Isten MAGA jött és halt meg a kereszten. :) Ugyanis, a Fiú az Isten! (Bizonyítja ezt rengeteg helyen a Biblia, ha akarod kiírom az összes verset, ami erre utal, és erről ír :)) A betegségek, mint mondtam cseppet sem Isten akaratából származik, az ember hülye, és bűnös is, ezért volt szükség Jézus Krisztusra, hogy meghaljon a MI bűneinkért. Ezt csupán csak el kell fogadnunk. Az, hogy Isten tudja előre a dolgokat, és tud mindenről mindent, az nem azt jelenti, hogy az egész rosszról Ő tehet, van Sátán is. :)

2016. szept. 16. 15:01
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!