Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy fér bele a Szentháromságb...

Hogy fér bele a Szentháromságban, Jézus alábbi szavai?

Figyelt kérdés
Máté.4:10.Akkor Jézus igy szolt hozza:"Eredj el,Sátán!Mert megvan írva:Jehovát a te Istenedet imádd,és egyedül neki végezz szent szolgálatot".

#Jézus #szavai.
2016. szept. 14. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/80 A kérdező kommentje:

28#.Történész úrnak,már amenyire az.

Benjamin Kedar izraeli professzor,a héber nyelv tudósa 1989-ben kijelentette:A héber bibliával és annak fordításával kapcsolatban végzett nyelvészeti kutatásaim során gyakran hivatkozom arra az angol kiadásra ,mely New World Translationként (Új világ fordításként)ismert.Minden alkalommal megerősödik bennem az az érzés,hogy ez a munka azt az őszinte törekvést tükrözi,hogy a szövegből a lehető legpontosabb megértést nyerjük.

2016. szept. 21. 21:59
 62/80 anonim ***** válasza:
48%

"56#.Gabriel: "2016 Jehova Tanui èvkönyve" 178 oldal.

Megkapod bármelyik Jt.ès szivesen megmutatják vagy kölcsönzik,mindaz mellett,hogy nem ternesztèsre van nyomtatva.pld a városi hordozhatò standokon is."

Kíváncsi voltam, rákerestem online, de sajnos a sejtésem beigazolódott. Nagyon látványosan igyekeznek többnek beállítani magukat a Tanúk, mint ami a valóság.

A lista elején rögtön ott van például az Azori-szigetek. "Igaz hogy Portugáliát már számoltuk egyszer, nem baj, ha ezt külön számoljuk tőle, akkor máris többnek képzelhetjük magunk!"

Nem néztem végig a listát, de gyanítom jó pár hasonló adat van benne, ami csak egónövelésre alkalmas, gyakorlati jelentősége nulla.

"Ma is sok arany borju,szobor,emberk,állatok stb.vannak amit az emberek Isten helyet tisztelnek,bálványoznak.?"

Nem vagyok ugyan katolikus, de ismerek néhányat, olyat viszont egyet sem, aki bálványozná bármelyik szentképet vagy hasonlót, pláne nem Isten helyett. Nem tudom ezt mégis honnan szedted...

"Benjamin Kedar izraeli professzor,a héber nyelv tudósa 1989-ben kijelentette..."

És egy újabb hazugság a kérdező részéről is. Benjamin Kedar se a diplomáját (szociológia és történelem), se a doktoriját (középkori történelem) nem héber nyelvből szerezte.

2016. szept. 21. 23:41
 63/80 anonim ***** válasza:
49%

62#.Gabriel:

Na látod ezèrt szerettem volna a vitát megszakitani egy pár napja,mert velem szemben a konkrèt biizonyitèkaimat eltusolod ès a te bizonyitèkod a Baptistákra nèzve megszoroztad 2.5-el.A Benjámin G èletèböl 38 bizonyitèkommal rendelkezek a Jw.org-bol 2 ès a googlebol 36 a nevèvel,cimèvel munkásságával együtt.

Azt nem èrtem milyen vallás ès milyen istene van akinek lehet hodolni hazugsággal mind,hogy a nemlètezö dolgokat elfogad .Ès milyen Isten imádat ès egyben milyen keresztèny az ès mit vár Istentöl ezekkel az öszintesègekkel.Èn pld. A valoság ès igazság nèlkül nemtudok èlni.

A bálvány imádással kapcsolatosan ,minden az ami az Isteni imádatot kiszoritja az èletünkböl, mert hagyva az Isteni imádatot ès èlve a világ örömève.Itt bejön a bálványozás ès hamis isteni imádat.

2016. szept. 22. 08:25
 64/80 anonim ***** válasza:
22%

Belinkeltem az oldalt, honnan szedtem azt az adatot. Ha bizonyítod hogy az nem hiteles forrás, természetesen elnézést kérek.

Addig viszont feleslegesen vádaskodsz.

Amúgy fura hogy a hazugságokról beszélsz, mikor már kb tucatnyi hazugságra mutattam a Tanúk részéről csak ebben az egy kommentsorban... szóval ha a valóság és igazság nélkül nem tudsz élni, ahogy mondod, akkor ideje lenne végre elszakadnod egy hamis szektától, ami direkt tudatlanságban és tévinformációk között tartja az embert.

A bálványimádatos rágalmad pedig még mindig értelmetlen. Ha egy katolikus templomban van egy csomó szentkép vagy szobor vagy ki tudja mi, az miért szorítaná ki Istent? Senki sem fogja Istenként kezelni azt a képet a falon, az egy díszítő elem.

Vagy ennyi erővel tőletek a jw.org még inkább bálványimádat lenne, hiszen az nem is csak úgy ott van, de még terjesztitek is Isten szava helyett a saját reklámotokat. Szóval óvatosan dobálózz a rágalmaiddal, mert való igaz, csak mert keresztény, még egyik ember vagy egyik felekezet sem biztos hogy tökéletes. De mégis, bármely katolikus vagy református vagy ortodox tökéletlenségre száz másikat lehet mutatni a ti oldalatokról...

2016. szept. 22. 12:37
 65/80 anonim ***** válasza:

Gabriel:A Googlebe ird be ha akarod és ott mindenik nevét cimét megkapod ha nemakarsz hinni.De már nekem mindegy ,tiszán látom az irántam való gyanus kételkedésedet.Tölem tagadhatsz ,nem is érdekel,keresztényhez az igaz letagadása nem imádat.

Bálványozás:A tízparancsolat az alapja a bálványozással szembe,amit a bibliában főleg a Katolikus fordításban átírták,mert tudták,hogy az fogja lebuktatni őket.

Én nem mondtam a müvészeti képek szobrok bálványok de amilyt imádati célra használják,akkor az.

És főleg az amikor megszentelik azt.Mert egy bűnös ember nem szentelhet meg semmit,és ha megszentel jogtalanul bármit ,mert joga nincs ,pld.egy katonatisztet aki háboruban volt,gyilkos akkor is ha nem ölt mert másokat belehajtott.

Egyedül Isten szentelhet mert Ő tisza.És a Tiszta bármit megszentel amit jonak lát.

Mégegyszer,megszakitom veled a beszélgetést mert nemszivelem a hamis vádakat.

2016. szept. 22. 16:29
 66/80 anonim ***** válasza:
62%

28#Történész úrnak:

Jason David BeDuhn,a vallási Tanulmányok professzora kilenc elterjedt angol nyelvű bibliafordítás alapos elemzése után azt írta,hogy az Új világ fordítás"a megvizsgált fordítások közül a legpontosabb".Bár nagyon sokan,Köztük bibliatudosok is,azon a véleményen vannak,hogy az Új világ fordításban található eltérések a fordítok vallásos elfogultságát tükrözik,Be Duhn professzor megjegyezte:"az eltérések nagy hányada annak tudható be,hogy az Új világ fordítás pontosabb,mivel az Újszövetség íróinak eredeti kifejezéseit szó szerint,konzervatívan adja vissza"(Truth in Translation,163.és 165.oldal)

2016. szept. 23. 22:04
 67/80 anonim ***** válasza:
49%
22,28# Történész és valláskutató úrnak:Remélem a kérésének eleget tettem és egy elnézést megérdemlek öntől a két fent nevezett gyalázkodó bejegyzései miatt.De ha nem bőven van még bizonyíték és mindennap egyet irok amig az elnézését fogja kéri.
2016. szept. 23. 22:38
 68/80 anonim ***** válasza:
22%

Eddig nem akartam ugyan beleszólni a vitába, de ez már tényleg a pofátlanság teteje, amit ez a Tanú művel!

Mégis honnan veszed a bátorságot hogy elnézésre kötelezz valakit mások válaszai miatt??? Ráadásul, még ha Gabriel és Szp stílusa nem is a legszerencsésebb, de itt egyedül ők jöttek érvekkel, tőled csakis érvelési hibákat lehetett látni eddig.

Amiket bizonyítékként hozol, csak hogy tudd, egyik sem volt az. Olvasgass:

[link]

Senki le se tojja hogy ki mit állít a hamis fordításotokról, ha egyszer bárki aki elfogultság nélkül olvassa az állításaitok, egyből rá tud mutatni mekkora marhaságok vannak benne. Ebből néhányra Gabriel rá is mutatott, és azóta se tudtad megcáfolni hogy a szervezeted hazudik. Csak hozod az állítólagos szakértőidet!

És elnézésed kérem a stílusért ahogy írok, de egyszerűen tűrhetetlen amit itt művelsz és direkt kihozod az emberből hogy minél ellenszenvesebb legyél!

2016. szept. 24. 00:01
 69/80 anonim ***** válasza:
100%

68#.Èn semleges vagyok a vallásra nèzve,26 ève olvasom a külömböző forditásokat,igy 5 ève a UVF is.Romániai magyar vagyok román iskolákat vègeztem fèmipari tehnicumot 1968-ban vègeztem.5 holnapja a tanuk szemszögèből vizsgálom a GYIK-et az ők oldalukon,azelőtt más vallások oldalán.

"Mègis honnan veszed a bátorságot.........."

Ugy őszintèn te elolvastad a 23,25,26,28,29 bejegyzèseket ès ha el akkor mègis csak a 68 bejegyzèsedre jutottál?

Vagy csak rutinbol ès elfogult pártoskodásbol irod a vallásos sovèn szavakat.

A fent feljegyzett bejegyzèsek kèrtèk a nèvsort a UVF jó minősègi igazolására nèmi arogáns ès felsőbbsègi rendüsèggel,gondolva,hogy nincs bizonyitèk,neves irok ès tudosk akik az UVF becsülik.

Na amikor 8-10 bizonyitèk bejegyzèst nyert ezek a forumtársak jöttek a megalázó alaptalan vádakka köztük te is.

Èn mint semleges szemèly belátom azt,hogy a Tanuknak nincs szavuk,nem fogadjátok partnerkènt,mèg akkor sem ha igazuk van a nègyzeten.Ès ez azèrt igazságtalan mert ti bármilyen harapos szavakkal dobálozhattok a tanukkal szemben ők szerintetek nem szabad megszolalniuk.Ti mièrt itèlkeztek haraggal ès gyülölettel,ha a tanuknak megvan a saját vèlemènyük ès hitük mièrt nincs olyan joguk hozzá mint nektek a tiètekhez.

Most nem ezerèvvel ezelőtt vagyunk,hogy a faluban van egy irástudó ès több senki ès ha mègis egy kerül akkor,ha a biblia a kezèbe kerül azt elègetjük.Minden embernek megvan a joga Istentől ès embertől is,hogy gyakorolja az imádatát.45000 ezer vallás ès szekta van mièrt csak a tanukat szorityátok sarokba,ti is tökèletlenek vagytok mint mindenki más.

Ti a nyuszi mesèt alkalmazzátok a Tanukra,"ha van sapka a fejèn azèrt kap,ès ha nincs azèrt.

2016. szept. 24. 09:43
 70/80 anonim ***** válasza:
22%

Igen, olvastam az összes bejegyzést.

Röviden felvázolva bizonyítékokat ígértél, ehelyett olyan szakértői véleményeket hoztál, amelyek minimum 90%ban erősen megkérdőjelezhetőek, mert a Tanúk vagy az illető szakértőségében, vagy a szöveg kontextusból való kiemelésében és átértelmezésében hazudtak. Gabriel rámutatott erre, mire te hőbörögni kezdtél.

Az a baj, hogy Gabriel és Szp konkrét tényeket, adatokat hoztak hogy rámutassanak Jehova Tanúinak hazugságaira, te pedig ezeket elengedve a füled mellett felháborodva gyalázkodsz. A vádaskodás csak addig az, amíg az ember nem tud mit felmutatni a saját igaza mellett, itt pedig ez kizárólag rád igaz.

Mellékesen még az utolsó válaszodra reagálva, volt már hogy épp egyetértettem egy Tanúval, mert egy vitában épp értelmesen kifejtette az álláspontját és alá is tudta azt támasztani. De arról nem a világ tehet ha JT állításainak 99%-a vagy hazugság vagy csak simán hülyeség. Ez nem a sapka, nem sapka esete, hanem hogy egyes Tanúk ténylegesen kiprovokálják az ellenszenvet, például te, miközben másokat nevezel hazugnak és vádaskodónak, miközben ez már régóta csak rád igaz az egész vitában. Vagy még talán a kérdezőre is, bár ő legalább bölcs módon hallgat.

2016. szept. 24. 12:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!