Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy fér bele a Szentháromságb...

Hogy fér bele a Szentháromságban, Jézus alábbi szavai?

Figyelt kérdés
Máté.4:10.Akkor Jézus igy szolt hozza:"Eredj el,Sátán!Mert megvan írva:Jehovát a te Istenedet imádd,és egyedül neki végezz szent szolgálatot".

#Jézus #szavai.
2016. szept. 14. 21:44
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 How Arrow ***** válasza:
Érthetőbben kérdem ki volt a MÁTÉ 4 részében a pusztába, Jézus vagy az Atya?
2016. szept. 16. 23:44
 32/80 A kérdező kommentje:

23,29,31#.Kedves forumtársaim miért nemtartsátok be a GYIK szabályait?Mgkérlek tisztelettel Mindenkit, a kérdezőből necsináljatok felelőt vagy egymásközött kérdezgettek.Inkább a szabály szérint írjátok ki az új kérdéseteket,remélhetőleg megkapjátok a választ.Neszoritsátok egymást a sarokba,eltérve a kiirt kérdéstől.

Elnézést kérek a kérésemért.

Köszönöm!

2016. szept. 17. 07:54
 33/80 anonim ***** válasza:

28,29#.A GyIK szabályai ellenère kivánok a kèrdèsekre válaszolni,mert nemszeretek adios maradni,ugyanis nem tisztessèges.

/Edgar J Godspeed hires bibliaforditò ès tudos egy 195o. December 8/ai keltezèsü levelèben a következöket irta A Keresztèny Görög Iratok Ujvilág forditásárol"Èrdekel a tagjaik egèsz világra kiterjedö tevèkenysège,ès nagyon tetszik a termèszetes,lènyegre törö ès èlink forditás.Kijelenthetem,hogy alapos ès komoly ismeretek egèsz sorárol tanuskodik"

Allen Wikgren,a Chicago Egyetem professzora pèldakènt hozza fel az Uj világ forditást,mint olyan modern nyelvezetü forditást,amely nem más bibliaforditások alapján kèszült,amely sok helyen egyedi megoldásokat tartalmaz(The Interpreter s Bible,1.kötet.99 oldal).

-"Nyilvánvalòan hozzáèrtö ès ügyes tudosok munkája ez a forditás akik a görög szöveget igyekeztek olyan hiven visszadni,amenyire csak az angol nyelv kifejezö kèszsège megengedi"(The Differentiatot,1952.aprilisi szám.52 oldal.

Meg van egy egèsz 1 ès fèl oldalas hasonlò megjegyzès amit egy uj kèrdèsre befogok jegyezni.

2016. szept. 17. 19:48
 34/80 anonim ***** válasza:
100%

28#.-nak.Tisztelt történész úr amenyiben igaz.

Remélem a tegnapi bejegyzésemet rögzítette az ígérete szerint.És ha cometálja már ezzel nemsérti meg a GYIK szabályait.

Én most még a bizonyitékokbol kűldök,hogy felmentsen a hazug ember vádja alól,és remélem meg is teszi mert én már a rágalmait rögzítettem.

Charles Francis Potter iró amellett,hogy megemlített néhány számára szokatlan részletet,ezt mondta az Új Világ forditásrol:"Névtelen forditok minden bizonnyal a legjobb görög és héber nyelvü kéziratok szövegeit fordították le,méghozzá mesteri ügyességgel és inteligenciával"(The Faiths Men Live By,300.oldal)

Robert M.McCoy miután elmondta ,hogy az Új világ fordítás bizonyos szempontból furcsa,más szempontból viszont kiváló,a fordításrol irt véleményét a következő szavakkal zárta:"Az újszövetségi fordítás arrol tanúskodik,hogy a mozgalomban (Jehova Tanúi között)vannak olyan tudósok,akik képések értelmes módon megoldani a bibliaforditással járó számtalan nehézséget"(Andover Newton Quarterly ,1963.januári szám,31 oldal).

Tisztelt felhasználó még irók abban a reményben,hogy többet nem fog degrádálni.Ugyanis 67 éves vagyok és románul tanultam és 1968 ban végeztem románul a fémipari tehnikumot ,(azért irom mert megemliteted a helyesírást).

Minden napra beosztok két bizonyítékot,hátha átmegy a tisztelt történészurhoz.Szeretném tudatni nincs harag bennem senki iránt.

Tisztelettel egy Tanu.

2016. szept. 18. 08:29
 35/80 anonim ***** válasza:

29#.Remèlem elolvastad a 33,34 bejegyzèsemet ès nem degradálsz sem èngem sem az UVF-t.Közben meg irok bizonyitèkot mert az ember hamar felejt.

Tisztelettel.

2016. szept. 18. 08:53
 36/80 How Arrow ***** válasza:

Nem degradállak sem senki aki személy,Istené az ítélet.

De mikor egy tan Istent degradálja, azt a tant már degradálom mert embereket vezet tévútra.

Máté 4 részében Jézust kisértette a sátán. Jézus válasza hogy ne kísérsd a te Istenedet.

Ha a Szentháromságot veszük tény hogy belefér Jézus szavai,

Istennek mondja magát.

Istent nem szabad degradálni!!!

2016. szept. 18. 11:11
 37/80 anonim ***** válasza:

Kedves névtelen 30%-os tanú, ne fárassza magát! Az eddig bemásoltak alapján azon "1 és fél oldalas bejegyzés" egyetlen mondata nincs ami komolyan vehető.

Találkoztam ugyanis már korábban is ezekkel az idézetekkel, és csupán annyi a baj velük, hogy nincsen köztük egyetlen olyan sem, amit ne a kontextusból kiragadva, és ne legalább részben megmásítva írtak volna. Ráadásul a listáról némely ember még csak nem is számít szakértőnek Bibliafordításokat illetően...

[link]

Szóval az idézetek inkább csak Jehova Tanúinak újabb képmutatására és hazugságaira példa, ahogy magukat próbálják fényezni bármi áron.

2016. szept. 18. 13:35
 38/80 A kérdező kommentje:

37#.Hát persze mintha a googleben nem nézik a felhasználók,hogy menyire és komoly irók,bibliatudosok stb,és ha komolya utána néznek amit bejegyeztem oldalak szerint is megtalálható,ugy,hogy sajnálom.

Sőt azért sajnálom,hogy a téves vallás érdekébe nem csak a bibliát

az élő igazolásokat is megtagadod ,erre illik az a szó hogy hazugság ami a jel.22:15 irja.

Külömben nem az igazság tagadokért irok hanem azokért,akiket becsaptok .

A bibliát felhasználod a tévtanitás megerősítésére ugy mint Sátán amikor Jézusnsk azt mondta "megvan irva"amikor háromszor megkisértette.

A bibliát nem használják ilyen módszerekre.

Tudom minden bizonyitékot bármilyen tökéletes is megtagadod de lesznek őszinte felhasználók akik tovább vizsgálják a neveket és hová mit jegyeztek be,és azután ítélnek.

2016. szept. 18. 15:40
 39/80 anonim ***** válasza:
0%
Ööö... kérdező, ezt próbáld újra, mert érthetelen, mit akartál közölni.
2016. szept. 18. 15:55
 40/80 anonim ***** válasza:
62%
Gábriel: mi az,hogy èrthetetlen,a kèrdezönek telyesen igaza van.Ö pontosan mgirta ,hogy hol ès mikor,mièrt teszed be a csavart.Aki hazudik annak már a tagadás sem nehèz csak èppen aki ezt teszi nem Jèzus követöje az a vallása követöje.
2016. szept. 18. 18:13
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!