Jézus idejében is voltak területi kártyák, amik alapján végezték, a házról, házra járást az akkori őrtorony tagok?
Azért elárulhatnák, hogyan is működnek ezek a területkártyák.
Én valami olyasmit olvastam, hogy amennyiben nem kér valaki a Tanúk tanításaiból, akkor felírják annak az embernek a címét, így a következő Tanú már látja, hogy nem kell odamenni.
Na most, ez tényleg így van? Engem ugyanis kifejezetten zavarna, ha mindenféle emberek az én címem írogatnák fel, és hordoznák magukkal a területkártyájukon.
Elnézést, ha téves az infó, nem vagyok képben, ezért is kérdezem, hogyan működik ez.
Dante
Valami nyilvántartásuk egész biztosan van, mint a Fidesznek.
Vagy 15 éve párszor elküldtük őket, azóta nem jönnek, csak ha az utcán menve meglátnak, udvariasan köszönnek, de nem jönnek ide.
(A Fidesz se hoz szórólapot, mióta nem adtam nekik 6 éve a kopogtatócédulámat, igaz, hogy másnak se adtam, így mindenkit sikerült megsértenem. Később egyszer éppen már majdnem a házhoz értem, mikor az egyik szórólapozó be akarta dobni, mire a másik mondta neki, hogy oda nem kell dobni. Hát mit mondjak, nem sírtam el magam, hogy nem olvashatom el.)
Ha megnéznéd a Wikin, hogy kik is azok az Őrtorony-tagok, talán nem tennél fel ilyen bődületesen eszement kérdést!
Már megbocsáss... :-(
Szia
Az apostolok idejében Jézus Isten erejével, a szent szellemmel irányította a tanítványait, hova menjenek, hová mehetnek prédikálni. Ha olyan irányba indultak el, ahova nem kellett menniük, a szent szellem nem engedte őket:
Cselekedetek 16:6–10
Ezenkívül Frígián és Galácia vidékén mentek át, mivel a szent szellem megtiltotta nekik, hogy Ázsia tartományban szólják a szót. Továbbá, amikor leértek Míziába, megkísérelték, hogy Bitíniába menjenek, de Jézus szelleme nem engedte nekik. Elmentek hát Mízia mellett, és lementek Troászba. Éjjel pedig látomás jelent meg Pálnak: egy makedón férfi állt ott, és kérlelve őt ezt mondta: „Jöjj át Makedóniába, és segíts nekünk!” Mihelyt pedig látta a látomást, igyekeztünk elmenni Makedóniába, mert úgy következtettünk, hogy az Isten odahívott minket, hogy hirdessük nekik a jó hírt.
A Máté 28:19,20 szerint Krisztus ma is felvigyázza a prédikáló munkát. A területi kártya (a neve is) területet biztosit számunkra, és egyfajta rendezettséget is :-), mivel ma másként támogat minket Krisztus, mint az első században. De Krisztust akkor is gyalázták, a munkáját is, miért is tennék ezt ma másként?... a háttérben még mindig az személy áll.
"De Krisztust akkor is gyalázták, a munkáját is, miért is tennék ezt ma másként?"
Hogy ezt a fordított logikát nem tudják maguk mögött hagyni a tanúk...
Az egy dolog hogy Jézust és apostolait egyesek üldözték a tanításaik miatt, de ez nem lesz fordítva is automatikusan igaz. Vagyis ha valakit üldöznek, annak ettől még nem lesz sem igaza, se nem lesz igaz keresztény sem.
Nem írják fel a nevedet, csak annyit, hogy ház és ajtó szám.
Mert az a lényeg hogy tiszteletbe tartsuk a kérését.hogy mi a neve, az nem tartozik senkire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!