Azokhoz szól a kérdésem, akik őrtorony tanulmányozók vagy teljes jogú tanúk VOLTAK, hogy ez hogy lehetséges?
Félreértés ne essék, nem opendoort akarom bántani, ő ezen az oldalon az őrtorony szócsöve, tehát amit ide bemásol, az teljesen biztosan az ő tanításuk.
Tehát ezt írta egy kérdés alá, ami Krisztus második eljöveteléről kérdezett:
Én már nem várom, mert megtörtént, a Bibliában leírtak szerint. (azt is tudjuk, hogy szerintük láthatatlan volt az eljövetel)
Ezzel szemben a Biblia jól tudjuk mit ír:
"Mindjárt e gyötrelmes napok után a Nap elhomályosul, a Hold nem világít, a csillagok lehullanak az égről, és az egek erői megrendülnek. 30Akkor feltűnik az égen az Emberfia jele, és a mellét veri a föld minden népe, mert látja, amint az Emberfia eljön az ég felhőin, nagy hatalommal és dicsőséggel."
"Az ég összehúzódott, mint egy felgöngyölt könyvtekercs. Minden hegy és sziget elmozdult a helyéről. A föld királyai, nagyjai és vezérei, a gazdagok és a hatalmasok, mindenki, rabszolga és szabad elrejtőzött a barlangokban és a sziklák közt. 16És így szóltak a hegyekhez és a sziklákhoz: „Szakadjatok ránk, s rejtsetek el bennünket a trónon ülő és a Bárány haragja elől! Eljött haragjuk nagy napja, ugyan ki állhat meg előttük?”" (Jel 6,14-17).
Apcsel 1:11 és ezt kérdezte tőlük: „Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve? Ez a Jézus, aki felment tőletek a Mennybe, ugyanúgy jön majd vissza, ahogyan felmenni láttátok.”
(kiemelném, hogy szemmel láthatóan ment fel és jön is vissza)
A történelemben soha nem történt még ez meg és a Biblia biztosan nem hagy kétségben afelől, hogy Jézus milyen módon fog visszatérni, tehát ha azt írja, hogy minden szem meglátja, akkor kizárt, hogy láthatatlan lenne ez a visszajövetel (az őrtorony azt is tanítja, hogy a Föld kerek és szerinte Jézus képtelen lenne arra, hogy mindenki meglássa őt egyszerre, de ez elég beteges, mert akkor az őrtorony azt állítja, hogy ha ő nem tudja, akkor Jézus sem).
De hogy megmutassam, hogy őrtorony szemszögből is, hogy hazugság, amit tálaltak, az ez az ige:
Máté 24:14 Az egész világon hirdetik majd az Isten királyságnak örömhírét, hogy ez tanúbizonyság legyen minden nép számára. Csak akkor jön majd el a vég.
Ők azt állítják, hogy most az egész világon hirdetnek. 1914-ben bizony semmi ilyenről nem volt szó, és az Ige azt mondja, hogy csak AZUTÁN jön el a vég, hogy az egész világon hirdetve van.
Tehát a kérdésem az, hogy aki ebben benne volt, az MIÉRT hitte el az őrtorony tanítását? Mi játszódott le bennetek? Hogy történt ez az egész?
Szervusz.
Nagyon fontos tisztáznunk valamit Kedves Kérdező!!!!
Már megbocsáss, de nem vagyok senkinek a szócsöve.
Önként saját "felelősségemre" vagyok itt, nem Jehova, vagy a világméretű testvérek megbízásából.
Még mielőtt valaki kitalálja, hogy a Tanúk a szervezet, vagy bár ki megbízásából vannak itt.
A másik pedig az, hogy amit ide írtál, az nem egyezik azzal amiről Én beszéltem.
Soha nem mondtam, hogy a prédikáló tevékenység előtt ön el a nagy nyomorúság, hiszen az a munka pontosan azért van, hogy begyűjtessenek a megmentésre várók.
Bár nem hozzád szólt a kérdés, mert te nem vagy VOLT tanú, de már meg sem lepődöm a viselkedéseden.
"Már megbocsáss, de nem vagyok senkinek a szócsöve.
Önként saját "felelősségemre" vagyok itt, nem Jehova, vagy a világméretű testvérek megbízásából. "
Szócső vagy, hisz nálatok egységes a tanítás, tehát amit ide leírsz, annak úgy is kell lennie a világ másik pontján lévő királyság teremben. Ez tény? Tény.
"Még mielőtt valaki kitalálja, hogy a Tanúk a szervezet, vagy bár ki megbízásából vannak itt."
Állítottam ilyet??? Borzalmas vagy és nehezen elviselhető teher, mert állandóan csak az üldözöttet játszod, értelmes kommunikációra nem vagy képes.
"A másik pedig az, hogy amit ide írtál, az nem egyezik azzal amiről Én beszéltem."
Megint a saját szavaidat tagadod le nyilvánosan.
"Soha nem mondtam, hogy a prédikáló tevékenység előtt ön el a nagy nyomorúság, hiszen az a munka pontosan azért van, hogy begyűjtessenek a megmentésre várók."
Te azt írtad, hogy Jézus visszajött már. A Biblia azt írja, hogy csak a világméretű prédikáló munka UTÁN jön vissza. 1914-ben ilyesmi munka sehol sem volt még. Sajnálom, hallgass inkább, mert szánalmas ahogy próbálod bizonygatni az őrtorony hazugságát. Legalább te maradj már ki ebből.
Tehát én olyanok tapasztalatára lennék kíváncsi, akik ezt átélték, amiben ez a tanú még benne van, hogy milyen módon történt az, hogy sikerült ezt a Biblia ellenes tanítást elhitetni veletek?
Opendoor, tartsd tiszteletben, hogy nem téged kérdeztelek.
Az általad említett "nap elhomályosul, stb" nem kizárólag a fizikai nap, vagy hold fényére utal, a szöveg környezet is sokat számít, hogy Isten gondolkodását tükrözze, a teljes Bibliát beleértve.
isz.70-ben is volt ilyen. S az embereknek nem tudtak a Vallás vezetőik, a "nagy" embereik segíteni nekik, a csillagok lehultak, a nap elsötétült, vagy is az emberi vezetők is tehetetlenek voltak.
Ez nagyon komolyan fogja érinteni „a föld minden nemzetségét”
S Jézust meglátni, nem szó szerint értendő, hanem azt hogy értelemmel felfogják, megértik az eseményeket, és akkor verni fogják magukat. Magyarul, leesik a Tantusz.
a nyomorúság még előttünk áll, és lehetséges, hogy fizikailag is érezhetőek lesznek természeti erők megnyilvánulásai, ahogy Jézus halálakor is történt hasonló
A 30. vers azt mutatja, hogy az emberek akkor egy másik jelt látnak majd — egy olyan jelt, amely azt bizonyítja, hogy küszöbön áll a pusztulás. A Lukács 21:25–28-ban található párhuzamos beszámoló szerint abban a jövőben elkövetkező időben „az emberek elhalnak a félelem miatt és azoknak várása miatt, a mik e föld kerekségére következnek”.
Rendben Ne haragudj, :(
de elferdítettnek éreztem a gondolatokat, és ma is vallom, hogy Jézus már itt van, és támogatja a prédikáló munkát, ami nem egyenlő azzal amit Te értesz alatta.
S nem is írok többet, újból bocsánatodat kérem.
Kedves kérdező, tapasztalattal rendelkezek a tanúk tevékenységei felől, mondható vagyok volt tanulmányozónak is, leszögezném, hogy az érveléseknek az előttem szóló kedves embertársam felé, jelen állapotában teljesen hasztalan. Ha észre veszed, leírtál egy egyértelmű tényt, amely felől a Biblia tanúskodik, a Biblia mit mond arról, hogy Jézus, mi módon jön el? Egyértelmű, és félre érthetetlen, azt mondja, hogy Krisztus minden kétséget kizáró módon jön el, látható módon úgy, hogy az nem fog semmilyen kétséget maga után vonni, az Őrtorony tanítása az, hogy Jézus már láthatatlanul el jött, ha észre veszed, Opendoor tanú nem is tud mit kezdeni ezzel, hiszen tisztában van bele, hogy téves az az információ amivel rendelkezik, de ezt nem fogja belátni, mert akkor a hitének több pontja is romokba hullana. Volt egy kérdés ahol, az egyik kedves válaszoló bemásolta a bibliai idézeteket, majd össze vetette a tanúk új világ fordításának idézetével, és teljesen egyértelmű volt, hogy a szavak megváltoztatása, jelentésbeli különbségeket is vont maga után, amikor ezt Opendoor tanú észre vette, tudta, hogy nem tud mit tenni az érvekkel szemben, és leírta, hogy a szavakon lovagolás felesleges, ahelyett, hogy egységesen vennék az emberek a Bibliát, lényegében beismerte, hogy tisztában van bele, hogy lényegi jelentésbeli változtatások vannak az új világ fordításban, amik egyértelműen elferdítik jó néhány bibliai ige jelentését, de ezzel nem kell foglalkozni, hanem inkább a Biblia teljes értelmezésével, természetesen ő is tisztában van vele, hogy a szavakból épül fel a mondat, és ha egy szó meg van változtatva, és nem szinonima változtatás történik, akkor a szó más jelentést kap, ezáltal nem értelmezhető úgy, ahogyan azt Isten kérte, és figyelmeztette az embereket, hogy semmit ne vegyenek el, és hozzá se rakjanak az íráshoz.
A tanúk, olyan emberek, akiket sajnálok, azért, mert a legtöbb tisztában van vele, hogy az amit hirdet, csak rész igazság, vagy még annyi sincsen, sokan, főleg akik teljes érékű tanúk, egy nagyon hosszadalmas kontroll folyamaton mennek keresztül, amit nyilván nem közölnek velük, hiszen akkor senki nem akarna oda menni, a legtöbbjük főleg amikor érdeklődőként oda kerülnek, látszólag átlagon felüli figyelmet kap, előkerülnek a gyermekek lehordott ruhái, valaki által nem használt öltöny, egy kosztüm, és lehetne még sokáig sorolni ezeket, az egész egy jól felépített színdarab, én pszichológiával foglalkozom, és ennek megfelelően tudtam személyes tapasztalataimat megtenni közöttük, a legtöbbjük szerény és jóságos ember benyomását kelti, és sokan valóban azok is, a hosszú mentális kontroll eredményeképp, redukált önálló gondolkodásra képesek, természetesen számukra nem tűnik fel, az, hogy az amit képviselnek távol áll a valódi Isten imádatától, csak vizsgáljuk meg például Russel pásztor piramis emlékművét, az aki csak történelemből tanult a kereszténységről, az is tudja, hogy az okkultizmus meleg ágya volt Egyiptom, istenek tucatjai, varázslás, mágia, túlvilági elméletek, stb, a Bibliában is leginkább negatív szerepe van az egész egyiptomi környezetnek, mégis sikerül a tanúkkal elhitetni okosan, hogy félre értették Russel pásztort ő nem jósolgatott, hanem bizonyos szögeket, és számításokat és Bibliát is felhasználván tette meg következtetéseit, ez természetesen az a média hablaty, ennél sokkal egyszerűbb a helyzet, Russel pásztornak egy okkultista kitagadott volt katolikus pap tanította az okkultizmust, a nevére pontosan nem emlékszem de a keresőbe utána tud bárki nézni, Russel pásztor pontosan ezt használta a kutatásai során. Bármely tanú megnézheti közelről az emlék piramist, amin egy rózsakeresztes rend jele is bele van vésve, ami a szabadkőművesség egyik szervezeti jele, ott van rajta a piramison senki nem tudja tagad, vagy is megteheti, de a bizonyíték ott lesz. Szóval lehetne sorolni hosszasan, hogy mik azok amik teljesen bizonyságot adnak az embernek afelől, hogy a szerencsétlen tanúk, hogy meg vannak vezetve, leginkább Raymund Frantz könyvét ajánlom, sajnos még a saját vezető testületük tagját is sikerült a bent maradt tanúknak úgy eladni, mint hitehagyott egyént, azzal nem is foglalkozván, hogy például több itt lévő tanú is, évtizedeken keresztül itták a szavát, a kiadványokban, majd amikor felállt, és öregségében azt mondta, tovább nem folytatom a megvezetését az embernek, leginkább a kalmárhoz tudom hasonlítani, aki Jézus mellett volta kereszten, rá jött, hogy borzalmas dolgokat tett, és hogy olyan hit gyakorlását, olyan bibliai értelmezéseket szolgáltatott társaival a köztanúknak, hogy nem képes tovább azt folytatni, akkor bűneit megbánván, kitálalt, természetesen a volt testületi tagok fülüket, farkukat behúzván tértek ki a nyilvános tárgyalások alól, hiszen egy volt elnök a végső döfést vitte volna be a romokba heverő szervezetnek, azóta sikerült a tagokat úgy be programozni, hogy meg van nekik adva, hogy minden volt tag, legyen bármilyen magas rangban is, hitehagyott, sőt azok az oldalak is, amik leleplező bizonyítékkal tudnak szolgálni, szintén negatív média áldozatává kerültek, a tanúk elméjét úgy állítják be, hogy ne eshessen csorba a szervezet felé mutatott hűségben, az más tészta, hogy úgy adják nekik elő az egészet, minta ez, mind Isten felé gyakorolt hűség volna.
Kedves 7es, köszönöm a kimerítő választ. Ahogy írtam Opendoornak is a privát levelére válaszolva, Jézus azt mondta, hogy mindig itt lesz velünk a világ végezetéig, nem pedig azt, hogy majd valamikor nem biblikus módon visszajön.
De nem akartam erről velük beszélgetni, mert az, amit mondanak, amit tanít nekik az őrtorony, az egyértelmű hazugság. Nem. Engem tényleg az érdekel, hogy hogyan csinálja ezt a szervezet, hogy egy ilyen nyilvánvaló hazugságot képes elhitetni az emberekkel?
Ez a láthatatlan visszajövetel, ez tényleg már a vicc kategória.
Tulajdonképpen mindenki azt értelmez képletesen, s vesz szó szerint, ami neki éppen jól esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!