Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » JT-i a Szervezetet tényleg...

JT-i a Szervezetet tényleg Jézus vezeti?

Figyelt kérdés

Mivel nem kaptam még mai napig sem választ arra a kérdésemre, hogy Jézus miként választotta ki és,hogy miként vezeti a kiválasztott rabszólga osztályt ezért megfordítottam a kérdést mert hátha így megértitek a lényeget a kérdésemmel kapcsolatban.

Na szóval ha Jézus vezeti a Szervezetet akkor, hogy történhet meg olyasmi,hogy egyik napról a másikra változnak meg különböző tanítások az Őrtorony berkein belűl?

Mondjátok csak Jézus ahányszor tévedett,vagy talán nem tudja,hogy mit akar?

Mert nekem ez így jön le,hogy Jézus nem tudja, hogy mit akar és egyik tévedésből a másikba vezeti a népét.

A másik dolog amit szintén nem tudok megérteni az az,hogy tényleg Ő a vezetőtök akkor,hogy engedhet meg olyan emberek beépülését vezető posztokban akik majd később mindent megtesznek, hogy aláássák jehova szervezetének becsületét. Én úgy tudtam, hogy Jézus ismerí a szívet és előre tudja,hogy kiben mi lakózik,ekkorát csak nem tévedhet!

Vagy ti nem így gondoljátok?

Azért jó lenne elgondolkodni ezeken az "apróságokon" is mielőtt túl kęső lenne!

Jézus mindig tudta,hogy kit választ és,hogy amit mond azon nem vált9ztat.

Jézus nem változik!

Jézus,tegnap és ma mindörökké ugyan az!

Nem ismerős ez számotokra!

2016. aug. 18. 11:38
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Barátom.

A választ megírtuk, többször is. Hogy nem fogadod el, vagy nem értesz vele egyet, tiszteletbeli jogod.

A tanítványokat is Jézus vezette, és még is tévedtek, sőt, igen csak voltak hiányosságaik. De akkorák, vagy olyan mérvűek nem, hogy feloszlassa a gyülekezetet.

Ők is és minden ember tökéletlen. Nekik is voltak téves várakozásaik.

azt meg kell érteni ebből, hogy egy dolgot sokszor akkor lehet megérteni, amikor beteljesedik.

A világban élők pl nem is ismerik fel a figyelmeztető jeleket, pedig sokan tartoznak bizonyos vallásokhoz.

S nem is veszik a fáradságot, hogy elmenjenek a prófécia szerint az embereket tanítani figyelmeztetni.

Jézus azt mondta, hogy amikor eljön, megszemléli kik azok akik ebben a munkában foglalatoskodnak, és mindene fölé kinevezi, hogy a szellemi oktatást és erkölcsi vezetést egységesen szerte a lakott földön végezzék.

Ezen a munkán ha nem lenne áldás, bizony nem tartanánk itt.

Jézust, aki betöltötte a rá vonatkozó próféciákat, az emberek látták, hallották, még sem fogadta el mindenki.

Csak nagyon kevesen.

S nem mondta, hogy az utolsó napokban másképp lesz, sőt azt mondta: "az emberek nem vesznek észre semmit, csak amikor már késő lesz, és a Bárka ajtó becsukódik.

2016. aug. 18. 17:04
 2/6 A kérdező kommentje:

@1 Tévedtek volna? Meglehet!

De én azt kérdeztem, hogy Jézus tévedhet?

Mivel ti azt tartjátok, hogy Jézus a ti közvetlen vezetőtök,hogy történhetnek meg olyan tévedések amelyeket mégha nehezen is ti magatok is beláttok.

Azt megértem,hogy a tanitványok tévedtek meg nem értettek egyett maguk között se néha,de Jézus akkor már nem volt közöttük. Sőt ha azt veszem figyelembe amit ti tanítotok akkor azt kell mondanom, hogy a tanitványok teljesen magukra voltak hagyatkozva mivel Jézus a királyságát nem vette át csak 1914-ben amikoris ki választja magának azt a rabszolgaosztályt akit pártfogásba vesz és közvetlen vezet.

És ezt nem én találtam ki hanem ti ezt mondjátok és ezt hiresztelitek. Csak azt nem értem, hogy ha ez így van akkor, hogy történhetnek meg akkora tévedések.

És ami még érdekesebb ebben az egészben még ha el is tekintünk a tévedésektől mi van azokkal az ide-oda változtatásokkal?

Jézus ha ott lenne a WTBS fölött nem hiszem, hogy meg engedne ilyen tévedéseket!

2016. aug. 18. 17:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Sajnos a Jézus vezetése alatt is mást értesz mint ami.

Jézus áldását adja arra arra, amit az emberek tesznek ha összhangban van a leírtakkal.

A Biblia igazságai pedig fokozatosan tárulnak fel, nem egyből ahogy az apostoloknak sem mondott el mindent, hanem a megfelelő időben megtudták amit tudniuk kell, és akkor változtattak az addig megszokottakon.

Pl

(Cselekedetek 18:24–26) 24 Efézusba érkezett pedig egy Apollós nevű, alexandriai születésű, ékesen szóló zsidó férfi, aki igen jártas volt az Írásokban. 25 Már kapott szóbeli oktatást Jehova útjáról, és mivel izzott a szellemtől, kezdte pontosan szólni és tanítani a Jézusra vonatkozó dolgokat, de csak János keresztségét ismerte. 26 És bátran kezdett beszélni a zsinagógában. Amikor Priszcilla és Akvila hallották őt, maguk mellé vették, és még pontosabban kifejtették neki az Isten útját.

Vagy is az ismeret bővül, nem csökken, és amikor valamit megértenek, akkor változásokat kell tenni.

2016. aug. 18. 18:02
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező hogy vezethet Jézus egy Csoportot ha azok nem fogadják el a Szent Lelket mint tanitót vigasztalót.

Jézus nincs se itt se ott, Ő a szószoló az Atyánál. Ő elküldte a Szent Lelket.

Kedves kérdező hogy is kérdezheted hogy Jézus vezeti őket mikor meghazuttolják mind Jézus szavát mind a SzentLélek munkásságát, mint tudjuk mind a két személy Isten.

Ez a Szervezet Isten fölé emeli magát s mind ami szent, megszentségteleniti, kiferditve kimagyarázva meghazuttolva, a maga tanitásait Isten tanitása fölé helyezi. Ezt egy ember csak akkor nem veszi észre ha vak vagy kiszurták a szemit vagy ha nincs bibliaismerete.

2016. aug. 19. 08:02
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Jó az észrevétel, de a Tanúktól hiába vársz választ, képtelenek belátni hogy tévúton járnak, mert a szektájuk jelentős részben tényleg az agymosásról és manipulálásról szól. Itt neten is több olyan cikkükbe futottam már bele, aminek az volt a lényege, hogy konkrétan a szájukba rágják az előre megírt válaszokat, ha valaki kérdez tőlük.

Feléjük nem divat az önálló gondolkodás, hiszen akkor a végén még rájönnének a tagok, hogy milyen hamis az egész, és ez nyilván nem jó egy önmagát mindenek fölé magasztalni igyekvő szervezet számára.

2016. aug. 19. 12:58
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Csak hogy példát is mutassak, milyen cikkekkel nevelnek ki bármilyen önállóságot, kétséget vagy gondolkodásra való hajlamot a híveikből. Az most mellékes hogy az eleje is gázos a szövegnek, de kb a közepétől kezdődik a gyalázat, "Ha valaki ezt vagy azt mondja, ezt válaszolhatod..."

2016. aug. 19. 13:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!