Hány út vezet Istenhez?
Szia
„Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csakis énáltalam” Ján 14:6
Máté 7:13, 14
Menjetek be a szűk kapun; mert széles és tágas az az út, amely a pusztulásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be; ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják.
Jézust nem lehet egyedül követni. Szükség van valamilyen közösségre a hitünk erősödéséhez, mert ha az ember nem épül hitben, akkor hamar visszaesik. Alkalomadtán idegen emberek előtt is meg kell vallani hitünket. Nem titkolhatjuk, vagy szégyellhetjük.
Más felekezetekkel kapcsolatban szerintem ide illik az ismeretlen ördögűző története: Jézus ezt mondta, mikor a tanítványok beszéltek neki egy ismeretlen ördögűzőről, aki nem akarta őket követni: „Aki nincs ellenünk, az velünk van.”
A vallás ceremóniái, dogmái, szertartásai, előírásai, szabályzatai, nem üdvözítenek, nem szülik újjá a szívet, nem bocsájtják meg a bűnöket, nem ismertetik meg az Élő Istent, az Atyát, nem fogadnak kegyelembe, nem adnak örök életet, nem teszik a szívet és a lelket boldoggá és megelégedetté, önzetlen szeretetteljessé.
Mind erre egyedül csak Jézus képes a Testbe megjelent Isten, az Isten Fia, a Krisztus, a Megváltó, a Messiás.
Ezért jött le közénk testben és ezért halt meg értünk a kereszten, hogy bűneinket magára vegye, és elküldve az Ő Szent Szellemét, általa bennünk, a szívünkben lakjon és éljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!