Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kerhetem jegyajandeknak, hogy...

Kerhetem jegyajandeknak, hogy a parommal kozos gyerekeinknek magyar neve legyen?

Figyelt kérdés
Készülök felvenni az Iszlám vallast de meg ennyire nem melyedtem el benne,hogy ilyen apróságokat tudjak.

2016. aug. 16. 20:01
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
72%
"Ha úgy érzed a szívedben belül,hogy hordani akarod a kendot,akkor hordod. Ha nem,akkor nem." - ne haragudj, minden bunkosagtol mentesen mondom ezt neked muszlimkent, hogy amig ilyeneket allitasz azutan hogy azt mondod magadrol hogy olvastad a Korant, addig ne legyel muszlim mert ezzel a hazugsaggal masok hitet is roncsolod hamis kepet kozvetitve az iszlamrol (ami az balvanyimadas mellett az egyik legnagyobb bun, minden jo szandekod ellenere is!). Az iszlam veletlen sem szol arrol hogy "ha hiszel a szivedben akkor minden rendben van, es ha a szived nem mondja akkor nem kell kendot hordanod". Nem, ezzel hazudtal arrol a hitrol amit fel szeretnel venni, es amig ennek nem erzed a sulyat, amig nem erzed a sulyat annak hogy "istennek alavetni magadat" nem azt jelenti amiket ide leirtal, addig sosem leszel muszlim akarmennyi tanusagtetelt mondasz is ki.
2016. aug. 17. 12:59
 12/44 A kérdező kommentje:

A nőknek javasolja a Korán,hogy hordják a kendot. Miert? Hogy az undorító perverz férfiak nyalcsorgatasanak vagy ne adj Isten molesztalasanak ne legyenek tanui. Egy nőnek nem illik dolgozni,hiszen o az,aki szerény,finom nő,es életét ad majd a gyermekeknek. Minden amit a médiából folyatnak,az a sok gusztustalan sztereotípia baromsag. Es nagyon okosnak kepzEli magát itt rengeteg ember,pedig olyan tudatlanok vagytok,mint egy zsák szar. A Korábban egyetlen szóval sincs benne,hogy usd a feleseged. Szeretném ha leirnad ide azt az idézetet,es nem csak dobaloznal a sok butasaggal. Minden nő egy kincs,amire a saját eletuknel is jobban vigyaznak. Az egy dolog hogy az arabok ezt másképp csinálják. Ok nem követik a Korán tanait. Emiatt bűn ezt a kettot párhuzamba vonni.

Hatalmas hiba meg az Iszlám vallast a terrorizmussal osszekotni. A kettőnek semmi köze egymáshoz. A Korán arról beszél,hogy minden elet szent,emvertarsainkat bántani egyenlo azzal,mintha a világot pusztitanank el. Es minden igazi muszlim tudja,hogy egyetlen ilyen cselekedet miatt a pokolra kerul.

Ismeretek nélkül ne okoskodjatok,mert nagyon kínos tud lenni a vegere. Elsősorban muszlimok válaszát várom.

2016. aug. 17. 13:00
 13/44 A kérdező kommentje:
11# leirnad nekem kerlek,hogy a Korán hol cáfolja meg amit írtam?
2016. aug. 17. 13:05
 14/44 A kérdező kommentje:
Sok muszlimmal is beszeltem már erről,es mindenki azt állítja,hogy az 5 alappilleren kívül mindenki csak azt tartja be,amit tud,mert a vallás nem kötelez.
2016. aug. 17. 13:07
 15/44 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd el, ennel jobb tanacsot nem tudok adni. Vilagosan le van irva, hogyan kell oltozkodnie egy muszlim nonek hogy ne zaklassak illetve hogy o mint muszlim no felismerheto legyen, es ez nem attol fugg hogy te hogyan dontesz es mit hiszel a szivedben. Ez eloiras, amibol nem lehet valogatni sziv alapjan (ahogyan te jelenleg hiszed), ha valoban komolyan gondolod a hitedet.

Az elozo kommented pedig tudom hogy nem nekem szolt, de a hangnembol kicsit vegyel vissza, mert a kesobbiekben ilyen hangnemert, ilyen viselkedessel egyszeruen nem fognak muszlim nok befogadni maguk koze. Mi nem beszelunk ilyen hangnemben senkivel, nem hasznalunk ilyen szavakat, nem tamadunk arra aki mashogyan gondolkodik, mert nincs vele dolgunk. Ez is vilagosan ki van fejtve a Koranban.

2016. aug. 17. 13:11
 16/44 anonim ***** válasza:
"Azt tartja be amit tud..." - attol meg nem jelenti azt hogy az a jo ut, es hogy neked is azt kellene kovetned. Az iszlam joval tobb mint 5 piller, de mint mondtam olvasd sokszor a Korant es elobb-utobb erre te magad is ra fogsz dobbenni.
2016. aug. 17. 13:12
 17/44 A kérdező kommentje:
Rengeteg olyan muszlim nő van,aki nem hordja a kendőt. Akkor ok megtagadják a hitüket?
2016. aug. 17. 13:14
 18/44 anonim ***** válasza:
100%
Mint irtam, attol hogy sokan csinalnak valamit, az meg nem legitimalja azt a cselekedetet, attol az meg nem lesz helyes.
2016. aug. 17. 13:19
 19/44 anonim ***** válasza:
100%

Aki kicsit is ismeri a szünnap tudja, hogy mahr nem csak fizikai dolog lehet, ha pl a vőlegényed megtanít neked egy szurat, az is lehet a jegyajándéka, az meg hülyeség, hogy a közösség ne fogadna be, az Iszlám azt tanítja, csak Allah tudja mi van a szívekben. Ahova en járok mecsetbe, nagyon sok magyar lány van, aki házasság útján lett muszlim, de senki nem különbözteti meg őket emiatt, ismerek olyat aki nem házasság hanem mas miatt vette fel az iszlámot megis elhagyta kesobb, szoval azt nem lehet mondani, hogy ez vagy az jobb vagy rosszab muszlim az alapján, hogy hogy vette fel.

Szerintem esetleg keressetek olyan neveket, amik az iszlámban is és magyarban is vannak: Harun-Áron, János-Jahja, Gábor-Dzsebrail, és meg jo pár.

Az előttem levők hülyeségével meg ne foglalkozz.

a.s.

2016. aug. 18. 10:34
 20/44 anonim ***** válasza:
0%

Soha az életben nem lesz magyar neve a gyerekeidnek, sem magyar identitása, ha egy muszlimhoz mész feleségül. Ezt ugye Te sem gondolod komolyan?

Onnantól kezdve, hogy a felesége leszel, Neked kuss a neved. Érted már???

2016. aug. 19. 14:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!