Kerhetem jegyajandeknak, hogy a parommal kozos gyerekeinknek magyar neve legyen?
Azért az jó, hogy keresztények/katolikusok beszélnek arról, hogy milyen a jó muszlim :D
Kérdező: ez nem apróság, sőt nagyon nem az! Ezt ne itt írd ki, tőle kérdezd meg, hapsi úgysem fog belemenni, pl durva lenne az a név hogy mondjuk Krisztián :D ááá kicsit sem lenne ellentmondásos.
Szerintem mielőtt felvennéd az iszlám vallást mindenképp olvass utána... A nőket teljesen lealacsonyítják és semmi jogod nem lesz... A Korán engedi a nők verését, sőt ajánlja is... Érdemes lenne elolvasnod néhány könyvet vagy cikket erről (pl.Betty Mahmudi:Lányom nélkül soha vagy Jean Sasson Hercegnő trilogiáját), mert nagyon sok europai, amerikai nő beleesett abba a hibába hogy iszlám vallású férfihez ment hozzá és utána rendesen bánták is, de már nem tudtak szabadulni, csak a szerencsésebbek... De persze te ismered a jövendőbelidet és biztos vannak kivételek, de azért jobb felkészülni.
És hogy a kérdésre válaszoljak, ilyet nem lehet kérni jegyajándékként
Minden ember - lehetőleg - saját szülőföldjén keressen házastársat.
Nagyon ritka kivétel az, amikor idegen világok gyermekei úgy szeretnek egymásba, hogy az időtálló maradjon.
Kérdésed nyomán egyértelmű, hogy magyar identitású leány vagy.
A magyar identitás még magyar születésű férfi esetében sem egyértelmű. Még magyar születésű emberek esetében is rá kell találni, szép kifejezéssel: "el kell kérni Istentől az embernek a párját."
Tudtok együtt imádkozni? Még magyar születésű emberek esetében sem természetes.
Kérd el Istentől a párodat.
Ne feledd: döntésed elvileg egy életre szól.
Vállalja-e a leendő hitvestársad (hívséges, azaz hűséges társad - mert ez a szó eredeti, magyar jelentése!), hogy elmondja nyilvánosan az alábbi, házastársi esküt:
"Én… esküszöm az élő Istenre, aki Atya, Fiú, Szentlélek, teljes Szentháromság, egy, örök Isten, hogy …-t, akinek most Isten színe előtt kezét fogom, szeretem. Szeretetből veszem el őt / Szeretetből megyek hozzá Isten törvénye szerint, feleségül. Hozzá hű leszek, vele megelégszem, vele szentül élek, vele tűrök, vele szenvedek, és őt sem egészségében, sem betegségében, sem boldog, sem boldogtalan állapotában, holtomig vagy holtáig, hitetlenül el nem hagyom, hanem teljes életemben hűséges gondviselője / segítőtársa leszek. Isten engem úgy segítsen. Ámen."
Amíg egy ember a saját földrészének, származásának vallását meg tudja tartani, addig tud - történetesen - magyarnak is megmaradni.
F. B.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!