Miért olyan fontos a materialistáknak, hogy igaz legyen az evolúció, egyáltalán mi a tétje annak, hogy igaz-e vagy sem?
Ha minden magától keletkezett és az egész univerzumnak nincsen semmi értelme, akkor nem mindegy hogy honnan jöttünk, ha úgyse megyünk sehova?! Ha minden élőlény küzd az életben maradásért, miközben a materialista evolucionizmus szerint maga az élet nem marad életben /az univerzum hőhalála, meg ilyesmi/, akkor mi értelme az egésznek? Minek küzdeni az életben maradásért, amikor a jutalom az örök halál?!
/A materializmusban nincs jó, nincs rossz; az életnek nincs célja; és az embernek nincs semmiféle szerepe a létezésben. Alig száz éve hisszük ezt, és a halálunkon vagyunk - és minden jel szerint el is pusztulunk.” /Az anyag vallása/
Nem inkább azért erőltetik az evolúciót a materialisták, hogy az istenhívőket eltérítsék a hitüktől? Miért nem mindegy nekik, hogy ők mit hisznek, ha úgy is minden mindegy?
Nagyon kedves tőled, hogy hajlandó vagy belemélyedni a témába, és nem vagy elfogult.(remélem)
Isten tökéletes, így nem alkothat tökéletlent. Erről máshol már beszéltünk. Olyan finomra hangolta az Univerzumot, ami szinte csodának számít, megmagyarázhatatlan. De ahogy látod, a világ tökéletlen, az ember is. Ez valaminek a következménye, amelyben az evolúció egy eszköz, amelyhez Istennek nincs köze, a tökéletességéből adódik, hogy nem lehet köze hozzá.
"amelyben az evolúció egy eszköz, amelyhez Istennek nincs köze"
Szval az Isten által teremtett tökéletes világban akaratától függetlenül működő természeti törvények keletkeznek.
Hm. Ezen gondolkozz el.
"Olyan ez, mintha megalkotnám a tökéletes hajót, de sajnos rozsdásodna, mint a fene, meg itt-ott szivárogna befelé vígan a víz"
Ám ne feledjük, az evolúció teremtő, alkotó, működő természeti törvény, amit akár mi is ki tudunk használni nagyon hasznos "teremtésre", és egyre inkább haszonnal alkalmazzuk.
Roppant furcsa "hiba" az a tökéletes teremtésben, amelyben a példabeli hajódat ez a hiba nemhogy károsítaná, hanem egyre és egyre jobban működővé teszi, ami okán kiderül, hogy mégsem tökéletes a hajód, és az is kiderül számodra, hogy te magad se vagy eszerint tökéletes mérnök.
Már nem személyeskedésről van szó persze!... :D... ha gondolod, én leszek ez a példabeli mérnök...:)
Cerevisiae nevű felhasználó válasza:
@Kérdező! (#148). Őrtoronyból idézted:
"Azt is feltételezi a darwini evolúció, hogy egyszerűbb létformákból bonyolultabbak jönnek létre. Mivel tehát a változás nem minden esetben jelent fejlődést, nem tehető egyenlőségjel a darwini evolúció és az “idő alatti változás” közé."
Ritka nagy bunkó vagy és gonosz, mind a bukott baptista elv-társad, aki vallja az ember eredetét az állatvilágból. Az idézet egy baptista tanulmányból való, semmi köze az Őrtoronyhoz!
Mert azért vannak olyan baptisták is, akik nem buktak el, mint ez itt. Nem Jehova tanúival vitatkozol, hanem baptistákkal, az őszintékkel, mivel a hazugokkal lepaktáltál. Akkora paraszt vagy, hogy ilyen még a sakkban sincs! De nem vagy egyedül!
@Kérdező!(#185)
Idéznék Tom Benko #153-masából:
"Jé, ezt egy pár évvel ezelőtti Őrtoronyban olvastam! Szépen, széljegyzetekkel ellátva vissza is küldtem az impresszumban olvasható címre, azóta sem tudok róla semmit."
Csak egyszerűen elhittem azt, amit ő állított. Egyébként tök ugyanilyeneket irkafirkálnak a jehovisták is. Egykutya.
Amúgy milyen bunkóságra tudnál rámutatni az utóbbi megjegyzéseimben? Csak kíváncsiságból.
"Fogsz te még vinnyogni is, amikor Isten a gonosz rágalmazó hazudozó hitetleneket megítéli! Maradjunk ennyiben."
Próbálj már meg őszinte lenni. Nem nyilvánvaló hazugságokra mutattam rá a cikkeidben? Nem tökéletesen és tényszerűen bizonyíthatóan hazudtak azokban nem is egy kutató kárára?
Értsd meg! Én soha sehol nem hazudtam, max. rosszul tudom, amit tudok. Nekem semmiféle félnivalóm nincs, ha csak a hazudozásokat teszi majd mérlegre az Istened, ám sokkal inkább azok a vallási elvakultak szorulhatnak emiatt, akik rendre meghamisítják más emberek véleményét, legyen bár a valóságban tök hamis az evolúció tana.
Lehet, sőt tuti, hogy az Istened sok mindenért fog farbarúgni, DE HAZUGSÁGÉRT NEM!
Kértem egy bizonyságtételt baptistáktól, amire ezt a választ kaptam:
„Ha azonban jól értem, arról kér tőlünk állásfoglalást, hogy összeegyeztethető-e a bibliai teremtéstörténet az evolúcióval? Röviden válaszolva azt kell mondanunk: nem, nem egyeztethető össze. Az evolúció materialista elmélete gyökeresen ellentmond a Bibliának. A liberális teológia igyekszik kétségbe vonni a Biblia ihletettségét, cáfolni az eredeti szerzőket, és kétségbe vonni a teljes és tökéletes tévedhetetlenséget. Az igazi hívők azonban úgy hiszik a teremtést, ahogyan az a Bibliában áll, ahogyan Isten lediktálta Mózesnek. A "felvilágosult hívőnek" választania kell! Vagy "felvilágosult"-nak tartja magát (de valójában ekkor jár sötétségben), és elhiszi a materialista "tudomány" magyarázatait, vagy hívőnek tartja magát, és Isten magyarázatát (kijelentését) fogadja el!
Vagy "felvilágosult", vagy Krisztusban hívő. A kettő együtt nem megy! Aki hívő, annak a Biblia Szentírás! Úgy is, mint Szent Írás! Tévedhetetlen, mert a tévedhetetlen, mindenható, egyedül bölcs Isten kinyilatkoztatása.”
Hoffman József, a független Pécsi Biblia Baptista Gyülekezet képviseletében.
www.bibliabaptista.hu
Én ezzel a bizonyságtétellel teljes mértékben egyetértek!
Az itt magát hű Krisztus-követőnek kiadó bukott baptistától meg teljes mértékben távol tartom magamat!
Na, akkor folyt... most csak röviden (nem érek rá...), hogy lásd, módosítok a meglátásod alapján, miszerint valójában nem Őrtornyos cuccot kritizáltam eddig.
@Kérdező! (#148)
Evótagadó cikk: "Ugyan a tudósok nem találtak jelenleg is megfigyelhető példát a darwini evolúció által igényelt fajon belüli nagy változásra,..."
Helyesbítsünk. A cikk írója nem talált! Hogy miért? Először is azért, mert soha esze ágában sem volt ilyet keresni. No, de mi a helyzet azzal, ha más talál ilyet? Hát... egyszerű. Nem vesz róla tudomást. Mi a bizonyíték erre? Nos, akár ez a topik is.
Itt a #129-ben erre megadtam a Kérdezőnek egy linket:
http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__termeszettudomanyo..
Azután még ezt írom a vitapartneremnek:
"ÖTÖDSZÖRRE linkelem be ezt a topikot. FIGYELEM, KEDVES BÁRMILYEN OLVASÓ! ÖTÖDSZÖRRE!!! Úgy, hogy az élő példákkal a kérdező semmit, de semmit nem foglalkozik, csak löki a sódert."
Akkor most leírhatom neki, hogy: HATODSZORRA linkelem be ezt a topikot. FIGYELEM, KEDVES BÁRMILYEN OLVASÓ! HATODSZORRA!!! Úgy, hogy az élő példákkal a kérdező semmit, de semmit nem foglalkozik, csak löki a sódert.
A kérdező a #73-ban ajánl egy filmet, ahol az előadó, Baumann magabiztosan jelenti ki, hogy ő nem talált semmilyen bizonyítékra az evolúció mellett, pedig hónapokig böngészte a szakirodalmat.
Van bárkinek olyan kétsége, hogy Baumann nem a Kérdező féle mentalitással vizsgálgatta a szakirodalmat???
"Az itt magát hű Krisztus-követőnek kiadó bukott baptistától meg teljes mértékben távol tartom magamat!"
O.K.
De ezt tedd meg a tudománnyal is, mert ha csak hiszel, akkor ne a tudomány eredményeit támadd, hanem higgy abban, amiben hinni akarsz, és ne sározd materialistázással és mindenféle rágalmazással azokat, akik nem abban "hisznek", amiben te.
Senki, de senki nem támadna le téged, ha békén hagynád a tudományt. Ha vannak tudományos ellenérveid, azzal semmi gond, de ha nincsenek, sőt, hamisítod azokat, akkor te egyszerűen csak téríteni akarsz tűzön-vizen át, hiába tagadod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!