Miért bűn/ciki és nevetséges, ha hiszünk Istenben?
Egyre többszőr látok gyűlöködő embereket és kritikákat. Szeretnélek megkérdezni titeket, hogy miert van ez?
L\17
Az se segít, ha a Bibliából idézgetsz.
Ezzel az erővel én is idézhetnékbaz Antigonéból, hogy bebizonyítsam, hogy Zeusz az élő Isten, nrm Jahve. Az mennyire lenne hiteles?
Látod, kérdező: itt van ez az 50%-os.
Szerinted ő normális?
Ha igen, akkor pedig hazudik, tehát az sem igazán követendő példa.
Ákos13
A népi mitológiák isteneivel szemben Jézus történelmi személy volt, nem keresztény kortársak is beszámolnak róla ld. #43 hsz. Istentől küldöttségét 3 dologgal támasztotta alá (erkölcsi tanítás színvonala, csodák és feltámadás, próféciák beteljesítése).
Számodra lehet nem bizonyíték az Ószövetségi próféciák beteljesülése (születési hely, idő, hivatás, stb), számomra IGEN.
Ti nem fogadjátok el az Újszövetség írásait történelmileg hiteles beszámolónak Jézusról, én igen. Utána olvastam az Újszövetség korai szövegtanúinak, a kánon keletkezésének és a korai kereszténység történetének, ezek alapján mondom.
Számotokra nem elgondolkodtató a DNS, mely programozott információt tartalmaz. Élettelen anyagból élet, azaz önmagát reprodukálni képes, genetikai állománnyal rendelkező sejtek kialakulása nem magyarázható evolúcióval. A vegyületek nem rendelkeznek intelligenciával, hogy önmagukat szervezzék és reprodukálják. Megerősítik ezt természettudósok is.
Flirmans Karl mikrobiológus, Indiana Egyetem:
„A modern biológia bebizonyította, hogy a sejtek evolúciós úton nem keletkezhettek, és a teremtésről beszélnek.”
Bloom Harold, ismert evolucionista:
„Még a légkisebb fehérjének is spontán keletkezése abszolút lehetetlen.”
Hart Michael matematikus, csillagász:
„A legegyszerűbb ismert szervezet, mely képes önálló létezésre, körülbelül 100 gént tartalmaz. Annak a valószínűsége, hogy egy konkrét gén százból (10 milliárd év alatt) spontán módon keletkezzen: 1 a 2100. De annak a valószínűsége, hogy egy időben ugyanott 100 gén keletkezzen, lényegesen kisebb.”
A biológiai evolúció valóban nem magyarázza az élet kialakulását, ez így van.
De megfeledkeztél a kémiai evolúcióról, másik nevén abiogenezisről.
Ugyanis vannak igen jó hipotézisek az élet kialakulásának modellezésére.
Itt a legismertebb a koacervátumokról:
Olvasd el, ha nem tartod sátáninak a biokémiáról szóló oldalt.
Ezt valódi tudósok írták, nem kreacionista mikrobiológusok.
Nem tartom sátáninak a biokémia oldalt, tanultam én is biokémiát. Én valószínűbbnek látom, hogy értelmes intelligencia van a világegyetem, és az élő szervezetek örökítő anyaga mögött, mint véletlenszerűség. Vajon az emberi szem is evolúció vagy véletlen mutáció eredménye lenne?
„A szem... hétmillió színt tud megkülönböztetni. Folyamatos autófókusz üzemmódban működik, és döbbenetes mennyiségű, 1,5 millió üzenetet fogad be egyszerre.8 Az evolúció a már létező organizmusokból kiinduló és azokon belül lezajló mutációkat írja le. Az evolúció viszont önmagában nem magyarázza meg az agy vagy a szem kiindulóforrását: az élő szervezet kialakulását az élettelen anyagból.”
A természeti világ szépsége és gazdagsága is Isten szellemiségéről tanúskodik.
#56: a mutáció véletlenszerű, de csak azok a véletlenszerű mutációk maradnak fenn, melyek szelekciös előnyt jelentenek az egyedek számára, hiszen csak akkor tudja az egyed továbbörökíteni, ha életben marad és szaporodik.
Sok előnyös mutációból létrejöhet nagyon összetett szerv hosszú idő alatt.
Egyébként az emberéhez hasonló hólyagszem viszonylag hamar, már a puhatestűeknél megjelent, a fejlábúaknál (tudod, a polipok).
A Tervező miért adott volna a polipoknak is nagyon fejlett szemet, ha a teremtésének célja az ember? Rajtuk tesztelte a dolgot, aztán a gerinceseknél újra elővette?
Egyébként pedig számos hibája is van a hólyagszemnek, nem olyan tökéletes, ahogy érzékeltetni próbálják.
Vannak tulajdonságok, melyekben például a rovarok összetett szeme túltesz rajta. Például előnyösebb a látószöge, és a látható fény tartománya szélesebb számára.
Az élet kialakulására pedig ismertettem a legvalószínűbb hipotézist, remélem, elolvastad a cikket.
Nem baj, ha hiszel Istenben. De fogadd el, hogy a tudomány nem arra mutat, hogy létezne.
33%-osnak:
Rendben van. Szeretném a bizonyítékot hallani. De ha a Bibliával akarsz érvelni, azt el se kezdd, légyszi.
"Én valószínűbbnek látom, hogy értelmes intelligencia van a világegyetem, és az élő szervezetek örökítő anyaga mögött, mint véletlenszerűség."
Lehetséges, semmi sem tiltja... de akkor kérdés, hogy miért kellett hozzá sok milliárd éves evolúció? Ráadásul olyan, ahol sehol sem látunk egy rúgást, hogy "na, itt avatkoztak be". Szép szabályosan egymásból következik minden.
A kérdés viszont az, hogy ha mi teremtettek is vagyunk - a LEGELSŐ élőlény hogyan keletkezett?
Az bizony csak magától születhetett, mindenféle teremtő nélkül.
Ákos13, 75%
Elolvastam a linkelt írást. Egy kicsit meseszerű. :)Bizonyíték nuku.
„A kérdés viszont az, hogy ha mi teremtettek is vagyunk - a LEGELSŐ élőlény hogyan keletkezett?
Az bizony csak magától születhetett, mindenféle teremtő nélkül.”
Nem értem. Arra gondolsz, hogy Isten honnan lett? Azt nem tudom neked megmondani. Viszont azt tudom, hogy az élettelen ANYAG (de ide tartozik az energia is) nem intelligens, hogy önszerveződjön, és genetikai állományt hozzon létre. Még évmilliárdok sem elegek hozzá, hogy véletlen mutációk és szelekció létrehozzon ilyet, erre hangzottak el a statisztikai cáfolatok.
De egy teljesen más szál is elhangzott korábban Isten létezésére. Jézus tanúságtétele Isten létezéséről! Jézus azért hiteles mert … (erkölcsi színvonal, csodák, feltámadás a halálból, próféciák beteljesítése). Leírták előre hol, mikor születik és mi a hivatása, számos ószövetségi igehely van. Ez azért elgondolkodtató.
Az ember szellemi lény is! Javadra válna, ha elolvasnád az Ószövetségből a Prédikátor könyvét, és utána kontrasztként a Zsoltárok könyvét. Előbbi igen keserű, ámde realista írás az emberi életről. Kb. úgy néz ki az élet és értelme, ahogy leírja. Készülj fel, hogy nagyon depressziós írás. Isten teljes valóját nem fedi fel ez az írás, Ő csak mint bíró jelenik meg, mint aki nem avatkozik be.
Ha elolvasod utána a Zsoltárok könyvét, felcsillan a fény az éjszakában, kiderül, hogy Isten gondviselő Isten, és JELEN VAN azok életében, akik Hozzá fordulnak, Benne bíznak. Ám az életnek ezen rejtett dimenzióját csak azok tapasztalják meg, akik kapcsolatot tartanak Istennel. 1000 szeresére nő a teherbírása az Istenben (Jézus Krisztus által hirdetett Istenben) bízóknak.
(Akik nem tartanak kapcsolatot Istennel, kb. úgy néz ki az élet mint Prédikátornál leírtak)
Zsolt.
125,1 A kik bíznak az Úrban, olyanok, mint a Sion hegye, a mely meg nem [Zsolt. 78,68.69.] inog, örökké megáll.
115,9 Izráel! te az Úrban bízzál; az ilyenek segítsége és paizsa ő.
20,8 Ezek szekerekben, amazok lovakban bíznak; mi pedig az Úrnak, a mi Istenünknek nevéről [1 Sám. 17,45. Zsolt. 33,16.44,7.8.] emlékezünk meg.
20,9 Azok meghanyatlanak és elesnek; mi pedig felkelünk és megállunk.
stb.
Ez tényleg működik, magam is felfedezem apró csodákban Isten gondviselését, jelenlétét életem történéseiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!