Miért bűn/ciki és nevetséges, ha hiszünk Istenben?
Egyre többszőr látok gyűlöködő embereket és kritikákat. Szeretnélek megkérdezni titeket, hogy miert van ez?
L\17
Istenben hinni nem bűn, az, hogy kiabálsz, igen!
HITE mindenkinek személyes dolga, amit viszont ráerőszakolni próbálni a másikra, nagy hiba.
.
A hit nem követel bizonyítékot, a tudomány igen.
Mindenki azt és abban hisz, amit és amiben csak akar.
Mivel bizonyítani nem lehet és nem is kell, cáfolata sincs.
A tudomány viszont bizonyít. Megismételhető kisérletekből von le következtetést.
Mivel bizonyított, a hívőnek is el kell fogadnia.
Az elfogadásban talán segít, ha a bármiben/bárkiben hivő megmagyarázza magának, ha Isten teremtette a világot, a működéséhez szükséges törvényeket (matematika, fizika) is Ő teremtette.
.
Az pedig, hogy a másik hitét cikinek és nevetségesnek tartja valaki, csupán annyit jelent, hogy ő sem 100%-os észlény.
Manapság az emberek kezdenek elszakadni az egyháztól, megvan a csordaszellem és kinézik azt aki nem tartozik a csapathoz.
100 évvel ezelőtt meg Sátánnal háló büdös boszorka voltál, ha kihagytál egy misét.
Plusz a vallás is más megvilágításba került és csak azt látni, hogy az Allah hívők bombáznak, a keresztények Trump féle bigott barmok, a papok pedig fiúgyerekekkel hálnak ha már nővel nem lehet, a másik meg fényt eszik és halálra éhezteti a csecsemőjét.
A média ezt fújja.
Én nem hiszek istenben, de nem szólok le másokat amíg nem akarják az eszméiket lenyomni a torkomon.
A vallás csak egy mese.
Az Isten, mint megnevezés, még mindig csak rá lett akasztva valamire, amit nem tudunk megmagyarázni.
Azért ciki és nevetséges, mert egy kicsit is felvilágosult ember már régen tudja, hogy a vallásos emberek befolyásolhatók és ezáltal könnyen irányíthatók. Az egyház célja pedig mindig is ez volt a történelem során: tömegeket tartani teljes befolyás és irányítás alatt. A keresztes háborúk idején elég volt csak kimondani, hogy "Isten nevében..." - és erre tömegek voltak hajlandók tömegeket lemészárolni. A sok "vallásos" egyed ezenkívül mindig remek bevételi forrás is volt az egyháznak ("Adakozz, és a Mennyek Országába kerülsz").
A vallás nem más, mint egy manipulációs eszköz. A vallásos ember pedig egy korlâtolt, manipulálható és irányítható személy, akit mindig meg lehet nyugtatni azzal, hogy "Isten akarata", ahelyett, hogy keresné a miérteket az életben. Márpedig fejlődés csak akkor van, ha megkérdőjelezünk dolgokat és nem érjük be annyival, hogy "Isten akarja így".
A vallás tehát a fejlődés egyik legnagyobb akadályozója is.
Körülbelül ezért tartom nevetségesnek, ha valaki "vallásos".
És félreértés ne essék: ettől még minden tiszteletem a vallásos embertársaimnak is. A véleményem azonban akkor is ez marad a legnagyobb tisztelet ellenére is.
A 3-as válaszát osztom.
Nem hinném, hogy bűn lenne Istenben hinni, ez önmagát ellenmondásossá tevő kérdés. Inkább ciki és nevetséges valakik szemében.
Van, amikor valaki nagyon maga alatt van és kiír egy kérdést, mit tudunk neki javasolni segítségképpen. Ha megoldásként Istent megemlítem, akkor rögtön én vagyok a hittérítő agyament? Pedig ha tudván tudom hogy Isten emberek életét hozza helyre, és segíteni akarok, akkor legalább a sértegetést mellőznék az IQ bajnokon. Nekem sosem célom a hittérítés, mindenkinek szabad akarata van, de jó ha alternatívaként előrevetítem ezt.
Isten létezik, és csak azért nem tudunk róla, mert könnyebb homokba dugni a fejünket.
Önmagában nem bűn - csak akkor, ha egy bűnt (pl. gyilkosság) indokolsz meg vele (ugye isteni parancsra tetted).
Hogy mikor ciki és nevetséges? És miért?
Akkor, ha nyilvánvaló tudományos eredményeket (ősrobbanás, evolúció, Föld kora) próbálsz tagadni a hited alapján.
Azért, mert ma már a tudomány mifelénk mindenki előtt nyitva áll. Csak rajtad múlik, hogy idióta módon a hiteddel ezt felül akarod-e bírálni.
Mi lehet még a gond?
Létezik olyan terület az életben, amire a tudomány MÉG nem tudott válaszolni - de előreláthatólag fog majd.
Ilyen pl. az élet teremtése (ez határeset... már csináltunk ilyet), vagy az, hogy miből lett az ősrobbanás és mi van azon kívül.
Ha ezekre te azt mondod, hogy CSAK Isten lehet ott - az legalább akkora butaság, mint a többi.
Végül: meg lehet kérdezni, hogy mi alapján választottad a 8000 vallás közül PONT a kereszténységet? Volt rá valami okod?
Tudomány és tudás viszont csak egy van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!